Copy

Nyhedsbrev

December 2013

BestyrelseFormand
Søren Troels Christensen

Kasserer
Helene Brøndum Pedersen

Bestyrelsesmedlemmer
Anne Zimmermann
Aynur Sert
Mai Frederiksen
Ditte Poulsen
Sofie Rosenlund Lau

Suppleanter
Søren Post
Anders Tybring Sørensen

Støt Farmaceuter uden GrænserSom medlem af Farmaceuter uden Grænser giver du et bidrag til vores arbejde med lægemiddelrelaterede projekter i udviklingslande.

Det koster 300 kroner om året at være medlem af foreningen. For studerende og pensionister dog kun 100 kr.

Meld dig ind HER

 


Vi bringer dig her årets sidste gode nyheder!

Vi har i FuG haft et rigtig spændende år, hvor vi har videreudviklet vores projekter i Tanzania og Ghana og samtidig fået to nye projekter i porteføljen. Siden sidste nyhedsbrev er der blevet arbejdet med PR og igangsættelse af de nye projekter, læs mere nedenfor. 
Vores landsindsamling på apotekerne kører fortsat et par måneder, så husk at smide  dine sidste håndører i indsamlingsbøssen på dit apotek.
#fugdk er desuden kommet på instagram, følg os: farmaceuter_uden_graenser_dk. 


 

Hvordan kan en dansk farmaceut skabe værdi i Afrika?

På et fyraftensmøde torsdag d. 16. jan. 2014 sætter Pharmadanmark - Stat fokus på udviklingsarbejde. Kom og hør repræsentanter fra Farmaceuter uden Grænser fortælle om, hvordan det er at være udsendt for FuG. Om mødet med en fremmed kultur og de muligheder og udfordringer, der er forbundet med at levere en professionel farmaceutisk ydelse i Afrika.
Her har du chancen for at få et dybere indblik i FuGs arbejde, såvel ude som hjemme, og der vil være mulighed for at møde tidligere udsendte.
 
Læs mere om arrangementet og tilmeld dig på Pharmadanmarks hjemmeside. Arrangementet er gratis for Pharmadanmarks medlemmer.Den Store Kagedag

En kold onsdag i november holdt FuG's studenternetværk årets STORE KAGEDAG på Pharmaschool. Der var kager i lange baner, bagt af venner og familie, som venligt donerede lækre kager til et godt formål.
Cirka 100 kagesultne gæster kiggede forbi til omkring 50 forskellige slags kager. Desuden blev der afholdt konkurrence, hvor gæsterne stemte om den flotteste kage, se billedet nedenfor. Der skal lyder en stort tak til alle de søde kagedonorer.
 

Nyt undervisningsprojekt i samarbejde med Holland:

Farmaceuter uden Grænser er for nylig blevet accepteret som medansøger på en stor bevillingspulje administreret af EUs EuropeAid. Ansøgningen er et led i et nyt samarbejde med den hollandske ungdomsorganisation Cross Your Borders (CYB). CYB er et interaktivt uddannelsesprojekt, der sætter fokus på global ulighed og fattigdom. Frivillige universitetsstuderende instrueres i at afholde hele undervisningsdage for de ældste klasser i folkeskolen, for herigennem at åbne elevernes øjne for verdens uretfærdigheder på en sjov og lærerig måde. 
 
FuG er valgt som én ud af 10 partnerorganisationer, der skal viderebringe succesen fra projektet i Holland til andre lande i Europa. FuGs medlemmer vil løbende blive opdateret om projektet. Indtil da kan I læse mere på CYBs hjemmeside: www.crossyourborders.nl/en
  


Frivillig farmaceut i junglen i Sierra Leone

FuG har som bekendt indgået aftale med Masanga om igang sættelse af projekttiltag som kan styrke hospitalets apotek og lægemiddelhåndtering. I den forbindelse har vi valgt at udsende en frivillig og her er valget faldet på Tina Holst Nielsen, se billede nedenfor. Hun har skrevet lidt om sig selv og  sine tanker om projektet:

I februar 2014 påbegynder mit ophold på sygehusapoteket på Masanga Hospital, som ligger i Sierra Leone i Vestafrika. Hospitalet er drevet af den humanitære organisation Masanga Hospital Rehabilitation Project (se mere om projektet på www.masangahospital.org) som har til formål at rehabilitere hospitalet efter de enorme ødelæggelser forårsaget af borgerkrigen, der hærgede i landet fra 1991-2002. Jeg kommer til at omgås patienter på en out-patient klinik - svarende til et dansk skadestue-ambulatorium. Mange af disse patienter går fra hospitalet uden at have fået svar på deres spørgsmål omkring den medicin, de får udleveret og dette kan medføre, at patienterne ikke behandles korrekt. I mit projekt vil der være et øget fokus på patientkommunikation, samt optimering af apotekets fysiske rammer og uddannelse af apotekspersonalet.

Jeg er uddannet farmaceut og arbejder på et Københavnerapotek, hvor der dagligt er mange kunder gennem systemet. For mig har det altid været vigtigt, at kunden gik fra apoteket med en god oplevelse og føler sig tryg ved brugen af medicinen. Jeg håber derfor at kunne bidrage positivt til udviklingen og være med til at dygtiggøre apotekspersonalet på Masanga Hospital, så apotekspersonale og patienter kan blive bedre til at kommunikere med hinanden i den lokale kontekst. At arbejdet ligger i Masanga, midt ude i junglen, har bare gjort projektet endnu mere spændende. Det er et ophold jeg ser utroligt meget frem til. Et ophold som jeg er sikker på giver en masse udfordringer og opgaver der måske til tider ikke bliver lette at løse. Men alt i alt en oplevelse for livet.

 

Pharma på tværs

Farmaceuter uden Grænser deltog i Pharma på Tværs som i år fandt sted på Hotel Crowne Plaza den 9. november 2013. Vi var tilstede hele dagen og fik talt med en del af deltagerne. Det var alt i alt en super hyggelig dag - ses vi til næste års Pharma på Tværs?


 

Sidst, men ikke mindst ønskes I allesammen en rigtig glædelig jul og et lykkebringende nytår!
Og endnu engang en stor tak til at der har støttet os i årets løb.

Email Marketing Powered by Mailchimp Copyright © 2013 Farmaceuter uden Grænser, All rights reserved.