Copy
View this email in your browser
 

Poëzie in Haarlem

  • Open podium op 26 november met Bert Vissers

  • Wat ging mis met de nieuwsbrief van oktober?

  • Prijs de Poëzie

Open podium met Bert Vissers


Op dinsdag 26 november om 20.00 uur hebben we bij Bar Wolkers aan het Spaarne / hoek Gedempte Oude Gracht, ons laatste open podium van 2019. De decembereditie vervalt in verband met de kerstdagen.Bert Vissers is onze gast. Begin deze maand kwam bij uitgeverij In de Knipscheer De wereld wacht op mij uit. De bundel bevat gedichten, liedteksten en korte verhalen over dagelijkse voorvallen en het wereldleed. Bovendien is een CD met vijf niet eerder uitgebrachte songs bijgevoegd.
Zijn liedteksten brengt hij doorgaans ten gehore met de band Bender waarmee hij sinds 2010 langs theaters, cultuurschuren en kerkjes in Nederland en België toert.

Het programma start stipt om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Eerst maken we kennis met de hoofdgast, daarna is het podium open voor dichters die zich per mail hebben aangemeld bij Lieneke.

Tip voor koffieliefhebbers: bestel je koffie tussen 19.30 en 19.55 uur. Tijdens het programma staat de koffiemachine uit.

Vooraf wordt er door organisatie en gasten bij Wolkers gegeten en jij kunt daar bij zijn. Eet mee voor 15 euro. We gaan om 18.15 uur aan tafel. Gezellig! Laat het wel van te voren even weten via de mail, dan rekenen we op je komst. 

Wat ging mis met de nieuwsbrief van oktober


Voor het verzenden van de nieuwsbrief maken we gebruik van een mailprovider. Dit biedt veel voordelen. Zo kunnen de abonnees zelf hun gegevens beheren en worden nieuwe abonnees via onze website of Facebookpagina automatisch ingevoegd.

Zoals altijd en overal wordt deze dienstverlening ook misbruikt door partijen die via deze weg spam verspreiden, inhoud delen waarop rechten rusten die niet zijn afgekocht of commerciële activiteiten aanbieden die bij wet verboden zijn.

Om zich te wapenen tegen dit misbruik, heeft de dienstverlener een geautomatiseerd filter geïnstalleerd, dat gebruikers met verdachte activiteiten blokkeert. Op verzoek volgt een handmatige controle om de verdenking te bevestigen of weg te nemen.

Waarom, weten we nog steeds niet, maar in oktober zijn we het slachtoffer geweest van deze geautomatiseerde controle. En het heeft weken geduurd voordat ons verzoek om een handmatige controle werd gehonoreerd.

Mocht het te maken hebben gehad met een te hoog percentage aan mailadressen van ontvangers die onze nieuwsbrief niet opent of naar de spambox verplaatst, dan werken we daar sinds oktober aan door adressen van ontvangers die de laatste vijf nieuwsbrieven niet geopend hebben, van de verzendlijst te verwijderen.

Opnieuw inschrijven kan altijd!

 

Prijs de Poëzie

Onder de noemer Prijs de Poëzie worden in maart 2020 twee poëzieprijzen uitgereikt: De Grote Poëzieprijs voor de beste bundel en de prijs voor het beste gedicht via De Gedichtenwedstrijd. Met deze prijzen geeft Prijs de Poëzie 2020 een actueel beeld van geschreven poëzie in het Nederlands taalgebied.

Voor De Grote Poëzieprijs kunnen naast de bundels van uitgeverijen ook bundels in eigen beheer ingediend worden. Wel hangt daar een prijskaartje aan.

De winnaar van Gedichtenwedstrijd  ontvangt € 10.000. De Gedichtenwedstrijd is de opvolger van de Turing Gedichtenwedstrijd, die de afgelopen 10 jaar jaarlijks het mooiste gedicht bekroonde. De spelregels zijn niet veranderd: de wedstrijd staat open voor alle dichters uit het hele Nederlandse taalgebied. Deelname en jurering zijn anoniem. De gedichten kunnen worden ingediend via www.prijsdepoezie.nl. De inzendtermijn sluit op 20 december 2019.

Prijs de Poëzie
 

Vers van de pers

 
Lid van ons Comité van Aanbeveling, Jaap Lampe, is geridderd bij zijn afscheid als algemeen directeur van de Philharmonie en Stadsschouwburg Haarlem. In het bijzijn van veel artiesten, collega’s en bekenden nam Jaap Lampe dit weekend afscheid. Vijftien jaar gaf hij leiding. Voor zijn inspanningen werd hij geridderd in de Orde van Oranje-Nassau.

Jaap Lampe geridderd bij afscheid van Philharmonie en Stadsschouwburg Haarlem
Met burgemeester Jos Wienen.
© Foto United Photos/Laurens Bosch
Copyright © 2019 Stichting De Haarlemse Dichtlijn, All rights reserved.


Jouw mailgegevens aanpassen?
Update jouw gegevens of hier uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp