Copy
Presentatie bundel 'Open de Koepel'
PoëzieWeek
Festivalnieuws
Lees deze nieuwsbrief online

Simon Mulder in de Koepel - foto: Franklin van der Erf

 

De Haarlemse Dichtlijn wenst je een nieuw jaar vol poëzie!Open podium 22 januari

Wees welkom in Bar Wolkers op de hoek van de Gedempte Oude Gracht en het Spaarne. We starten het programma om 20.00 uur -wil je koffie? kom eerder!- , maar daarvoor (om 18.15 uur) kun je al aanschuiven voor een gezellige maaltijd met gasten en organisatie (zie foto). De maaltijd kost 12,50 euro, het programma is gratis. Geef je op bij Lieneke via de mail: podia@haarlemsedichtlijn.nl. We vinden het echt leuk om je te ontmoeten en beter te leren kennen!
 


Maar wat gaan we 22 januari doen?

We presenteren de bundel Open de Koepel. Twintig dichters schreven op 14 oktober tijdens de maand Architectural Healing in de voormalige gevangenis De Koepel over verleden en toekomst van dit monument dat mensen zo'n honderd jaar de vrijheid benam en nu een onderwijsinstelling wordt. Een bijzonder project dat de kracht van poëzie illustreert.En Dutch & Daisy komt/komen zingen. Een duo dat recht doet aan het Americana Songbook maar voor ons in het Nederlands zingt. Zeer inspirerend voor wie inspiratie zoekt!
 

 
Ook nodigden we jou uit, in onze vorige nieuwsbrief, om over vrijheid te dichten, het thema van de PoëzieWeek. Als je dat gedaan hebt, ben jij ook welkom op dit podium en/of een podium op 2 februari bij Boekhandel Blokker of de Kennemer Boekhandel. Neem je gedicht mee en meld je ter plekke aan bij de presentator.
 


PoëzieWeek 31 januari - 6 februari

Vrijheid -dat is het thema. En laat de Haarlemse Dichtlijn daar nu net al actief mee geweest zijn tijdens het project Open de Koepel. We presenteren zaterdag 2 februari de bundel met Koepelgedichten die door een twintigtal dichters zijn geschreven.
Maar we vroegen ook jou om een gedicht. Heb je meegedaan, dan ben je uitgenodigd om het mee te beleven:

- dinsdag 22 januari bij Bar Wolkers om 20.00 uur precies;
- donderdag 24 januari om 08.30 uur ontbijt in de Philharmonie (in pyjama, desnoods);
- zaterdag 2 februari om 13.00 uur  bij boekhandel Blokker in Heemstede;
- zaterdag 2 februari om 15.00 uur bij de Kennemer Boekhandel.

Bijzonder nieuws is er met betrekking tot het podium bij boekhandel Blokker: de Heemsteedse burgemeester Astrid Nienhuis komt een exemplaar van de bundel in ontvangst nemen. Want ook de gemeente Heemstede viert de PoëzieWeek en gelooft in de kracht van de dichtkunst!
 


Festival op Hemelvaartsdag 30 mei


Hier is het allemaal om begonnen en ook dit jaar streven we weer naar een poëziefeest voor bezoekers en deelnemers. Met een zestal podia op mooie locaties, programma's van maximaal tien dichters per ronde, en met de presentatie van een festivalbundel met honderd gedichten.<<Voornaam>>, je kunt meedoen, de inschrijving is geopend, maar haast je langzaam: nog niet alle details zijn bekend en we sluiten pas als er honderd aanmeldingen zijn.

Dit kunnen we alvast melden:
1. mail naar deelname@haarlemsedichtlijn.nl en Peter Straus regelt je deelname.
2. we verwachten drie dingen van je: (a) je contactgegevens en een zeer beknopte biografie, (b) een NIET gepubliceerd -ook niet op Facebook- gedicht dat past binnen het format van onze bundel -check de site- en (c) een betaling van 5 euro op onze rekening -NL50 INGB 0002 4893 04 t.n.v. Stichting Haarlemse Dichtlijn te Haarlem- waarvoor je een gegarandeerde podiumplaats krijgt en -na afloop van je voordracht- een exemplaar van de festivalbundel.
3. ook dit jaar is er een thema dat jou kan inspireren voor een gedicht... Let wel: dit is niet verplicht voor de bundel of voor je voordracht op het podium, het mag inspireren. Uit een gedicht van Sylvia Hubers -oud stadsdichter van Haarlem en lid van ons Comité van Aanbeveling- kozen we: "Zij zag mij en groette".
 
Copyright © 2019 Stichting De Haarlemse Dichtlijn, Alle rechten voorbehouden.


Voorkeuren wijzigen of uitschrijven?

Email Marketing Powered by Mailchimp