Copy
View this email in your browser

De kracht van poëzie...

Dit zijn galerijen met cellen in de voormalige penitentiaire instelling (gevangenis) De Koepel aan de Harmenjansweg 4. Dit monument wordt verbouwd tot University College, campus met studentenwoningen, horeca en filmhuis. Van gesloten gevangenis naar open campus is een hele metamorfose. In oktober vindt er een maand lang architectural healing plaats om met kunst en cultuur de sfeer van het verleden uit het monument te verdrijven. Daarna begint de verbouwing van zo'n twee jaar. Klik hier voor meer info.

Zondag 14 oktober helpen twintig dichters mee om het gebouw te 'genezen'. Verspreid over de cellen zullen ze poëzie gaan schrijven. Bezoekers worden aangemoedigd om hen in hun cel te bezoeken. Daar zien ze de dichter aan het werk en mogen ze rekenen op een persoonlijke voordracht van vers geschreven poëzie. Helaas is de toegang niet gratis, maar je krijgt er veel voor terug! Bovendien krijgen de eerste honderd bezoekers via een intekenlijst een korting van 5 euro op de aanschaf van de bundeling van alle gedichten!

Dit zijn de dichters die je tussen 15.00 en 18.00 uur kunt ontmoeten: 
Demi Baltus, Grim Bouwmeester, Lilian Cornielje, Wieke Hart, Peer van den Hoven, Sylvia Hubers, Mischa van Huijstee, Marten Janse, Jan Kal, Eric van Loo, Harmen Malderik, Simon Mulder, Paul Roelofsen, Riet van Schie, John Schoorl, Willemien Spook, Frans Terken, Anneruth Wibaut, Maarten Willems en Pom Wolff.
 

Ons maandelijkse open podium bij:

 


Op dinsdag 23 oktober is er weer een open podium bij Bar Wolkers op de hoek van het Spaarne met de Gedempte Oude Gracht. Deze editie zal worden gepresenteerd door Peter Straus die dit seizoen de organisatie is komen versterken. Meld je aan om mee te doen op ons podium -iedereen is welkom!- bij Lieneke via de mail: podia@haarlemsedichtlijn.nl. Het programma start om 20.00 uur. Let op: als je koffie wilt bestellen, kom dan een kwartiertje eerder want om 20.00 uur gaat de koffie-automaat even op stil!

Je kan al om 18.00 uur binnenkomen. Het is leuk en lekker om vooraf mee te eten met de organisatie en de gasten en alvast informeel te babbelen. Het kost twee tientjes en we eten een verrassingsmenu van twee gangen. Meld je voor zaterdag 12.00 uur aan bij Lieneke via de mail: podia@haarlemsedichtlijn.nl.
 

Vesna Blazic is onze gast...foto: Marius Jaspers, 2012

Vier keer deed ze mee aan ons festival op Hemelvaartsdag. Ze is dichter en theatermaakster. Nu komt ze met een eigen bundel: "Draai om".

Café Wehmut komt zingen! Café Wehmut bestaat uit Michel van Dijk  en Jean Koolen. Ze maken zelf geschreven Nederlandse liedjes, die volgens eigen zeggen heel goed passen bij ons dichtersprogramma. Ze treden vaker op op poëziepodia.
 

Haarlem Viert Cultuur

Dit najaar pakt Haarlem groots uit ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan van de stadsschouwburg, de 50e verjaardag van de Toneelschuur en grote tentoonstellingen in de Haarlemse musea. Alle andere cultuur lift hierop mee en ook de Haarlemse Dichtlijn Viert Cultuur (al 12,5 jaar!).

Op 23 oktober horen we van Lieneke van der Veen alles over het spektakelstuk 'Hof van Holland,' van theatermaker Kwezel (Marius Bruijn). Deze muzikale voorstelling speelt zich af tijdens de beruchte 'Hoekse- en Kabeljauwse Twisten' in de late Middeleeuwen, waarbij de inwoners van Haarlem moesten kiezen tussen de Hollandse vorstin Jacoba van Beieren of de Europese vorst Filips van Boergondië. Première in de Gravenzaal van het gemeentehuis. daarna van 30 november t/m 2 december, in het Noord-Hollands Archief.
 

 
 
 

Herdenkingsavond bij Yarden

Het Yardenhuis, voorheen Crematorium Schagerkogge, ligt midden in het West-Friese polderlandschap, net buiten Schagen. Dichters van de Haarlemse Dichtlijn zijn er op zaterdag 27 oktober tijdens de herdenkingsavond rond Allerzielen. Het terrein is dan prachtig uitgelicht met kaarsen en vuurkorven. Op verschillende plekken is het mogelijk d.m.v. een klein ritueel een dierbare te herdenken. Onze dichters dragen dan een-op-een voor en geven hun gedicht mee aan de bezoekers. Met: Riet van Schie, Jando, Adriaan van IJperen en Monique van der Werff.

   

Koningin tussen de schuifdeuren

Zondag 28 oktober om 13.00 uur en om 13.45 uur brengen we poëzie bij de Buurtbakker aan de Wagenweg 138. We doen mee met het jaarlijkse culturele huis-aan-huis festival. De dichters die optreden: Connie Veening, Marlies van Ooijen, Jarl van Maltha en Marten Janse.


 
Copyright © *2018/2019* *|Haarlemse Dichtlijn*, Alle rechten voorbehouden.


Je kan zelf je voorkeuren wijzigen of opzeggen.

Email Marketing Powered by Mailchimp