Copy

 

PoëzieWeek

Van 28 januari tot en met 3 februari is in Nederland en Vlaanderen de PoëzieWeek, een promotionele activiteit om poëzie aan te schaffen. Je krijgt er de gelegenheidsbundel van de Vlaamse dichter Maud Vanhauwaert en de Nederlandse dichter Rodaan Al Galidi bij cadeau.
Bij je lokale boekhandel mag je niet naar binnen, maar je kunt wel gewoon bestellen. De poëzie wordt dan bij je thuisbezorgd.Onze coronaveilige activiteit bij de Kennemer Boekhandel, De Vries Boeken, Athenaeum Haarlem en Boekhandel Blokker (te Heemstede), bestaat uit inpakpapier. De bundels die je deze week aanschaft worden feestelijk ingepakt in papier met fragmenten uit gedichten die de afgelopen jaren in onze festivalbundels hebben gestaan. Het fraaie ontwerp is gemaakt door Christel Bouwmeester-Wassenaar die de dichtregels als straatnamen op de stadsplattegrond van Haarlem projecteerde.Wil je zelf ook jouw dichtregels op straat? Stuur jouw dichtregels dan als (Instagram)foto naar Wouter van Heijningen. Hij heeft een geweldig idee gelanceerd om van de PoëzieWeek toch een feestje voor iedereen te maken:
"Mijn idee is om dichters, maar ook niet-dichters, van Nederland en Vlaanderen op te roepen om in de PoëzieWeek een gedicht naar eigen keuze (van jezelf, van een ander, een klassiek gedicht, een nieuw gedicht, kort of lang, alles mag) op een stoep, muur of straat te krijten, hier een foto van te maken en deze aan mij te mailen (woutervanheiningen@yahoo.com). Ik zal al deze foto’s plaatsen op het Instagram account @krijtpoezie2021"Copyright © 2021 Stichting De Haarlemse Dichtlijn, Alle rechten voorbehouden.

Email Marketing Powered by Mailchimp