Copy
View this email in your browser

 

Laatste open podium van dit jaar

Op dinsdag 27 november is het laatste open podium van dit jaar, want er komt geen editie in december. Bij Bar Wolkers op de hoek van het Spaarne met de Gedempte Oude Gracht. Meld je aan om mee te doen op ons podium -iedereen is welkom!- bij Lieneke via de mail: podia@haarlemsedichtlijn.nl. Het programma start om 20.00 uur. Let op: als je koffie wilt bestellen, kom dan een kwartiertje eerder want om 20.00 uur gaat de koffie-automaat op stil!
 


Je kan ook al om 18.00 uur binnenkomen. Het is leuk en lekker om vooraf mee te eten met organisatie en gasten. Bar Wolkers serveert voor 12,50 euro een vegetarisch menu van twee gangen. Meld je aan vóór zaterdag 24 november 12.00 uur bij Lieneke via de mail: podia@haarlemsedichtlijn.nl.


Hoofdgast is...

............de Haarlemmermeerse polderdichter Mirjam Noach.
Mirjam Noach

"Soms schrijf je iets waarvan je zou willen dat ook anderen het lezen. En vandaag de dag is publiceren  zo makkelijk zonder afhankelijk te zijn van anderen die bepalen of het goed genoeg is, of commercieel aantrekkelijk. De mogelijkheden zijn talloos. Waarom die laten liggen?" "Het is mijn creatieve kant die ik wil delen. Zo divers en verrassend als het leven zelf (...En) het slaat aan: door zowel vakjury als het publiek ben ik, voor een periode van twee jaar, in 2018 gekozen tot de eerste Polderdichter van de Haarlemmermeer!"

Singer/songwriter van dienst is...
............................................ Mark Werkman
Mark Werkman
Mark schrijft al vanaf zijn 16e zijn eigen nummers. Dat begon met punk en is via electronica geëvalueerd naar Americana en nu sinds dit jaar Nederlandstalige liedjes. Niet zomaar liedjes, maar echte luisterliedjes. Makkelijk in het gehoor en een beetje poppy. Het zijn verhalen rondom een fictief karakter: Josefien. Josefien was in haar tienerjaren een soapsterretje, en heeft een goede catch gedaan. Ze is getrouwd met een uitgerangeerde bestsellerauteur en samen hebben ze een dochter genaamd Annelies. De liedjes worden verteld door 'De Verteller'. Een man die duidelijk meer dan een zwak voor Josefien heeft.
 

Haarlem Viert Cultuur

Dit najaar pakt Haarlem groots uit ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan van de stadsschouwburg, de 50e verjaardag van de Toneelschuur en grote tentoonstellingen in de Haarlemse musea. Alle andere cultuur lift hierop mee en ook de Haarlemse Dichtlijn Viert Cultuur (al 12,5 jaar!).
 
Teylers Museum

Peer van den Hoven spreekt over Leonardo da Vinci, van wie er nu een bijzondere tentoonstelling te zien is in het Teylers Museum. "Leonardo was de eerste kunstenaar van de Renaissance die ‘echte’ mensen gebruikte voor zijn Bijbelse taferelen. Zijn apostelen, engelen en Mariafiguren zijn vaak gemodelleerd naar mensen uit zijn directe omgeving. Echte mensen met echte emoties. Van een prachtige Mona Lisa-achtige jonge vrouw en krachtige krijgers in het heetst van de strijd tot karikaturale schetsen."


Ontketend in De Koepel

Gevangenis De Koepel aan de Harmenjansweg 4 wordt verbouwd tot University College, campus met studentenwoningen, horeca en filmhuis. Van gesloten gevangenis naar open campus is een hele metamorfose. In oktober vond er een maand lang architectural healing plaats om met kunst en cultuur de sfeer van het verleden uit het monument te verdrijven. Wij hebben daar met twintig dichters aan mee geholpen.

De gedichten uit dit project worden gebundeld. Een voorpublicatie is reeds geplaatst op de site van Meander Magazine. De bundel zal worden gepresenteerd op 22 januari, tijdens ons volgende open podium, bij aanvang van de PoëzieWeek.
 

PoëzieWeek 2019

Doe je mee? Het thema van de PoëzieWeek is: vrijheid. Schrijf een gedicht met dit thema en stuur het ons toe via de mail: info@haarlemsedichtlijn.nl 

We hebben het programma voor die week nog niet helemaal rond, maar we geven jouw gedicht geheid een plek in onze activiteiten. Als het lukt, natuurlijk, op een plaats waar je het kan voordragen!
Copyright © *2018/2019* *|Haarlemse Dichtlijn*, Alle rechten voorbehouden.


Je kan zelf je voorkeuren wijzigen of opzeggen.

Email Marketing Powered by Mailchimp