Copy
Het vierde gedicht
En Marten zingt
Lees deze nieuwsbrief online


Afsluiting van het seizoen 2018 - 2019

 

Festival geslaagd
Wat een fijn openingsprogramma in de kerk van de Verenigde Doopsgezinde Gemeenten Haarlem aan de Frankestraat 24! Met het projectkoor van Zang & Vriendschap o.l.v. Arno Vree en poëzie van Sylvia Hubers. Aankondigingen van de presentatoren Jan Willem Reitsma, Babette Straus, Mattijs Reinen, Mascha Tielemans, Mark Werkman en Yvonne Weijers. Podia bij Jansstraat33, Hof20, gebouw Zang & Vriendschap, souterrain van de Hoofdwacht, café Koops en wijnlokaal Louwtje. En een prachtbundel -met vrolijke kaft van Marlies van Ooijen- met van elke deelnemer een gedicht.De festivalbundel is te koop bij Boekhandel Blokker, Athenaeum Haarlem en Gillissen & Co. En op 25 juni tijdens ons open podium bij Bar Wolkers.

Er zijn hele mooie foto's gemaakt. O.a. door Dick Stegenga, Marjon van der Vegt en Rogier Klaase. Veel foto's staan op Facebook. Maar natuurlijk vind je ook beelden op onze eigen site

Dank aan een ieder die in woord of gebaar heeft bijgedragen aan het succes van deze dag! En aan onze sponsoren: gemeente Haarlem, J.C. Ruigrok Stichting en Rabobank Haarlem e.o.


 

Een vierde gedicht -iedereen mag nog een keer!


We sluiten een prachtig poëzieseizoen 2018/2019 in Haarlem graag af met jou, op dinsdag 25 juni bij Bar Wolkers op de hoek van het Spaarne en de Gedempte Oude Gracht.
Een seizoen met:
  • dichter en OBA-presentator Jos van Hest
  • dichter/poëzie-organisator en Meander-hoofdredacteur Alja Spaan
  • Haarlemmermeers polderdichter Mirjam Noach
  • dichter van haiku's en rappende oma José van Zutphen
  • Turks/Nederlands dichter en getuige van zijn tijd Ali Ȿerik
  • aanstormend poëzietalent Mette van Dijk en
  • Sylvia Hubers bij de opening van ons festival
En herinner je je nog de seizoensopening tijdens Haarlem Cultuur Festival bij café Koops, ons bijzondere project Open de Koepel, de optredens in Boekhandel Blokker en de Kennemer Boekhandel tijdens de Nationale Poëzieweek en tournees naar Yarden, de Koninginnebuurt en naar Haarlems zusterstad in Duitsland, Osnabrück, en de samenwerking met Zang & Vriendschap?Stond jij dit seizoen met drie gedichten op ons open podium? Kom dan dinsdag 25 juni dan een vierde gedicht laten horen! Zo maken we er een spetterende line-up van met veel dichters.
Deze uitnodiging geldt ook voor dichters die op ons podium hadden willen staan of die komend seizoen op ons podium willen staan. Kortom, deze uitnodiging is ook voor jou, <<Voornaam>>!
Graag even aanmelden via een mail naar podia@haarlemsedichtlijn.nl.Muziek is er ook: Stuifzand komt optreden. Stuifzand is de samenwerking tussen gitarist/componist Jan Rooijmans en dichter Marten Janse. Samen brengen zij eigen teksten en hertalingen van bestaande nummers in het Nederlands. De stijl is te kenmerken als folk/Americana en als luisterlied. Voor de gelegenheid doet Kees Reijnders mee op klarinet. Wist je trouwens dat je ook gezellig mee kunt eten bij Bar Wolkers voorafgaand aan het programma? Aanvang 18.15 uur, kosten 15 euro. Vóór 22 juni 12.00 uur even aanmelden via het gebruikelijke mailadres: podia@haarlemsedichtlijn.nl.
 

Poetry International -met korting!


Ter gelegenheid van Poetry International bundelde burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam vijftig wereldgedichten. Onder de kop 'Poëzie is een steun in eenzaamheid' verklaart hij in de Volkskrant zijn liefde voor de poëzie.


Masterclasses, workshops, voordrachten van gerenommeerde voordrachtskunstenaars, open podia, onverwachte ontmoetingen...en andere verrassingen. Ga naar Rotterdam! Met een fijne korting deze keer van 50% maak je kennis met de wereld van Poetry International. Gebruik bij je bestelling de code: PIFRx50!Copyright © 2019 Stichting De Haarlemse Dichtlijn, Alle rechten voorbehouden.


Voorkeuren wijzigen of uitschrijven?

Email Marketing Powered by Mailchimp