Copy
View this email in your browser
 

De toekomst is nu

  • Speciaal open podium op dinsdag 28 januari
  • PoëzieWeek: De toekomst is nu
  • Poëziefestival op 21 mei 2020 - Hemelvaartsdag


Speciaal open podium op dinsdag 28 januari

Kom 28 januari naar Bar Wolkers voor het open podium van de Haarlemse Dichtlijn van 20.00 - 22.00 uur. Dit podium staat in het teken van de Poëzieweek met het thema: De toekomst is nu. En Henkjan Heming komt zingen!

Meld je aan voor ons podium via de mail: podia@haarlemsedichtlijn.nl.  Lieneke bevestigt je deelname en vraagt je een gedicht mee te nemen dat past binnen het thema van de PoëzieWeek.

Het programma begint om 20.00 uur en eindigt om 22.00 uur. Wil je koffie? Kom dan wat eerder, want de espressomachine zwijgt tijdens de voordrachten.

Kom je nog eerder, dan kun je met ons mee-eten! Gezellig, deel je de voorpret en kunnen we vast kennismaken met elkaar. Table d'Amis voor 15,= euro. Geef dat wel ook even door via de mail: podia@haarlemsedichtlijn.nl.

Iedereen die komt is deze keer een beetje hoofdgast. We gaan het namelijk ook hebben over de poëzie, wat het voor je betekent, waar je het tegenkomt of opzoekt. En we informeren elkaar over activiteiten die in de PoëzieWeek van 30 januari tot 5 februari plaatsvinden.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, close-up

En, zoals gezegd, Henkjan Heming komt met muzikaal eigen werk. Zijn semi-professionele muziekcarrière begon hij als pianist bij het Creapool orkest. Toen dat orkest er mee stopte startte hij met drie orkestleden het Lodewijk Schommel Dansorkest, met optredens op de Uitmarkt en in het theater met theatergezelschap Toetssteen. Toen dat 'voldoende' was begon hij met drie anderen de band Deksels, met een repertoire van in het Nederlands vertaalde pop- en jazzklassiekers. Een aantal hiervan is op CD verschenen. Nu is het tijd voor een nieuwe muzikale koers: eigen liedjes in het Engels en het Nederlands.

 

PoëzieWeek: De toekomst is nu


Poëzieweek is een Nederlands-Vlaamse samenwerking van Stichting CPNB, Poëziecentrum, Stichting Poetry International, Vlaams Fonds voor de Letteren, Nederlands Letterenfonds, Stichting Lezen Nederland, Iedereen Leest Vlaanderen, De Schrijverscentrale, Boek.be, Taalunie, Stichting Van Beuningen/Peterich-fonds, Turing Foundation, Awater, Poëzieclub, Noordwoord, School der Poëzie, Wintertuin | De Nieuwe Oost. Met de bundeling van deze activiteiten willen de organisatoren een groter bereik creëren voor poëzie.

De Poëzieweek staat aan het begin van het tweede decennium van deze eeuw in het teken van jonge dichters. In elke generatie staan er dichters op die een stem geven aan wat nieuw en onbekend is, die kleur en klank geven aan de tijd van nu. Ook vandaag spreken dichters luid en duidelijk, met nieuwe woorden en nieuwe vormen. Hun gedichten begeleiden je bij elke stap in de richting van de toekomst. De toekomst is nu! 
nu. 10 dichters


Akwasi | Dean Bowen | Charlotte Van den Broeck | Radna Fabias | Max Greyson | Carmien Michels | Roelof ten Napel | Marieke Lucas Rijneveld | Maud Vanhauwaert | Siel Verhanneman

In de bundel nu. 10 dichters worden lezers in aanraking gebracht met tien gedichten uit recent verschenen werk van tien verschillende dichtkunstenaars. De auteurs zijn zorgvuldig gekozen om de veelzijdigheid van het poëzielandschap anno 2020 uit te lichten. Deze jonge, talentvolle dichters uit Vlaanderen en Nederland debuteerden al, maar staan nog aan het begin van hun dichtersleven. De boekhandel geeft nu. 10 dichters cadeau aan elke klant die voor minimaal € 12,50 aan poëzie koopt.


Poëziefestival op 21 mei 2020


Het jaarlijkse poëziefestival van de Haarlemse Dichtlijn is op Hemelvaartsdag in het centrum van de stad. Na een plenaire opening om 12.00 uur, wordt er op zes podia voorgedragen.

Het thema van het festival is: Witlichters en Zwaarwegers.

Gerelateerde afbeelding
 

Meedoen?

Sinds 2 januari is de inschrijving open. Lees de spelregels en doe mee! Deelnemers worden geselecteerd op volgorde van inschrijving. Er kunnen in totaal honderd dichters meedoen.
 

Festivalbundel

Van elke deelnemende dichter staat er één gedicht in de festivalbundel. Honderd gedichten voor 10 euro. Met de aanschaf van de bundel sponsor je het festival. Deelnemers ontvangen de bundel als dank voor hun voordracht.
 

Spelregels

Om deel te kunnen nemen aan het festival, maak je 5 euro over op rekening van de Stichting Haarlemse Dichtlijn NL50 INGB 0002 4893 04 o.v.v. de naam waaronder je optreedt.

Je levert twee gedichten aan waarvan er één in de festivalbundel wordt opgenomen.
Voor het eerste gedicht laat je je inspireren door het thema Witlichters, gedichten over levensblijheid, bloemen buiten zetten, contente mens, lichtvoetigheid alom, misschien zelfs larie.
Voor het tweede gedicht laat je je inspireren door het thema Zwaarwegers, poëzie in het genre van bijvoorbeeld bezwaard gemoed, gekrenkte trots, weerhouden lof, en – oh wee – ook wrok en wraak.
De gedichten, in het Nederlands, mogen niet eerder gepubliceerd zijn, ook niet op Facebook.
Format per gedicht: maximaal 30 regels, inclusief titel, witregels en ondertekening; maximaal 60 lettertekens per regel, inclusief spaties.
In tegenstelling tot eerdere jaren, is het festivalthema deze keer niet vrijblijvend.

Ook lever je een beknopte biografie aan waarmee je kunt worden aangekondigd.

Copyright © 2020 Stichting De Haarlemse Dichtlijn, All rights reserved.


Jouw mailgegevens aanpassen?
Update jouw gegevens of hier uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp