Copy
Het Spaarne stroomt, het Spaarne stroomt...
Lees deze nieuwsbrief online

Impressie van ons pëziefestival bij Hof20, met Mascha Tielemans

Einde van het seizoenJubileum

Eind deze maand bestaat de stichting Haarlemse Dichtlijn 12,5 jaar. Het begon allemaal met Woorden in de Waagschaal, een maandelijks poëziepodium in taverne De Waag. En een eerste festival met Pinksteren 2005. Om subsidie te kunnen ontvangen om een volgend festival te kunnen organiseren, was er een stichting nodig. Die werd opgericht op 30 december 2005 met als doelstelling 'de dichtkunst en de belangstelling daarvoor in Haarlem en omgeving te bevorderen'.

2005: 


Om onze verjaardag te vieren maken we dinsdag 26 juni een boottocht op het Spaarne.


Open podium op het Spaarne


Met een sloep en een dichter -Foleor van Steenbergen- kon je in 2005 van taverne De Waag naar molen De Adriaan. Omdat de stichting Haarlemse Dichtlijn deze maand 12,5 jaar bestaat, vieren we dat heel toepasselijk met een varend open podium! Voor deze gelegenheid hebben we de Waterkoets afgehuurd en gaan we dichten op het Spaarne. De opstapplaats is schuin tegenover Teylers museum aan de 'andere kant' van het Spaarne (via de witte voetgangersbrug). Rechts na het witte bruggetje, nog voor het Smidtje, is de opstapplek. Vanaf 19.30 uur verzamelen we, 20.00 uur is de afvaart.

Wil je mee als dichter/toehoorder of als toehoorder -en dat vinden wij leuk, maar het aantal plaatsen is beperkt-  dan moet je je van te voren aanmelden bij Lieneke van der Veen via de mail: podia@haarlemsedichtlijn.nl

Voor de gelegenheid hebben we bijzondere gasten: Juliette van Dijk komt zingen. Ze vertolkt een lied van Eefje Visser dat ze eerder bij de Singer Songwriter Circle Haarlem zong. En ze laat zich op gitaar begeleiden door niemand minder dan Daan Arisz (bekend van Haarlems cultband Grey Lotus).Maar minstens zo trots zijn we op de komst van Kila & Babsie, de artiestennaam van promovendus Kila van der Starre in samenwerking met Babette Zijlstra. En, ja, eerder al waren ze eens te gast bij Woorden in de Waagschaal met hun stereo-poëzie!

Nu presenteren ze hun poëzie-doe-boek Woorden temmen. Hierin staan 24 -de klok rond- lievelingsgedichten met opdrachten om zelf aan de poëzie te gaan... Maar ook van de wetenschappelijke kant van Kila willen we wat weten: wat is poëzie buiten het boek? -straatpoëzie en meer!


De agenda


Op vrijdag 6 juli zou de nieuwe burgemeester van Heemstede kennis komen maken met de Haarlemse Dichtlijn. Daarvoor werken we samen met de Heemsteedse boekhandel Blokker. Maar de burgemeester heeft afgezegd vanwege collegebesprekingen. Deze bijeenkomst is tot nader orde uitgesteld.

Schrijf wel 9 september op in je agenda. Dan opent Haarlem het culturele seizoen en bieden wij een poëziepodium op de zondagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur.

En het fijnste nieuws hebben we tot het laatst bewaard: volgend seizoen staat ons maandelijkse open podium in Bar Wolkers. Dinsdag 25 september is daar de eerste editie in het nieuwe seizoen!PS: mocht je deze zomer zin en tijd hebben, schrijf dan een liefdesgedicht voor een onbekende lezer en mail het naar info@haarlemsedichtlijn.nl Bij voldoende belangstelling leveren we ze in bij Pakje Kunst. Je weet wel, die omgebouwde sigarettenautomaat bij Kunstcentrum Haarlem waar je voor 4 euro een cadeautje uittrekt.
Copyright © 2018 Stichting De Haarlemse Dichtlijn, Alle rechten voorbehouden.


Voorkeuren wijzigen of uitschrijven?

Email Marketing Powered by Mailchimp