Copy
View this email in your browser

We zijn gestart!

Dit is Marthe van Bronkhorst (foto: Thera van Rummelen) tijdens het Haarlem Cultuur Festival op het terras bij café Koops op de zondagmiddag. Mette van Dijk was er ook bij. En Gerardo Insua Teijeiro, Julius Spin, Dick van 't Hof, Peter Straus, Riet van Schie, Anneruth Wibaut en Marten Janse. En de voortreffelijke Paul Baarn zong prachtige Nederlandstalige liedjes. Een geslaagde aftrap voor het nieuwe seizoen. Naar schatting zo'n 120 mensen kwamen luisteren en kijken.
 

Bar Wolkers is onze volgende stop...

De vierde dinsdag in deze maand, 25 september, is ons eerste open podium in het nieuwe seizoen. We zijn te gast bij bar Wolkers op de hoek van het Spaarne en de Gedempte Oude Gracht. De formule is als vanouds... Mail je plannen naar Lieneke: podia@haarlemsedichtlijn.nl (altijd voor 12.00 uur op de zaterdag die aan het open podium voorafgaat). Dus: je kunt vooraf mee-eten met organisatie en gasten voor 20 euro, gezellig!; je kunt optreden met je eigen werk op het open podium, je bent welkom! Wij bieden een podium met aandachtig publiek en heten iedereen welkom die het taalspel beoefent en zijn of haar resultaten wil delen met een publiek.

Over het programma op 25 september: Jos van Hest is onze hoofdgast en Paul Marselje de troubadour van de avond.Jos van Hest is dichter, docent poëzie, uitgever en organisator van poëzie-activiteiten en de presentator van het open poëziepodium van de bibliotheek Amsterdam (OBA). Alles aan hem is poëzie. Hij kent het poëzie-landschap als geen ander. Hij bezoekt zowel de graven van dichters op de Amsterdamse begraafplaatsen als scholen om leerlingen met poëzie in aanraking te brengen. Wat betekent poëzie voor hemzelf?Paul Marselje speelde in 1967 al in taverne De Waag, dus iedere Haarlemmer zou hem moeten kennen (en anders wel als raadslid voor de gemeente). Maar wat hij ook gedaan en gezongen heeft, bij ons is hij nieuw. En we verwelkomen hem hartelijk en zijn benieuwd: wat gaat hij voor ons zingen?
 

Haarlem Viert Cultuur

Dit najaar pakt Haarlem groots uit ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan van de stadsschouwburg, de 50e verjaardag van de Toneelschuur en grote tentoonstellingen in de Haarlemse musea. Alle andere cultuur lift hierop mee en ook de Haarlemse Dichtlijn Viert Cultuur (al 12,5 jaar!).

De komende drie open podia zullen Anneruth, Lieneke en Peer verslag doen van de wereld van Grote Cultuur en kleine poëzie. Of is het grote cultuur en de Kracht van Poëzie?

Op 25 september spreekt Anneruth Wibaut over de stadsschouwburg...
 

Open De Koepel

Van gevangenis naar open campus. De Koepel zal een metamorfose ondergaan. In oktober vindt er een maand lang architectural healing plaats om met kunst en cultuur de sfeer van het verleden uit het monument te verdrijven. Daarna begint de verbouwing van zo'n twee jaar. Klik hier voor meer info.

Op zondag 14 oktober zal de Haarlemse Dichtlijn-op-tournee ook een bijdrage leveren. Een twintigtal dichters zal verspreid over de cellen poëzie gaan schrijven. Bezoekers worden aangemoedigd om hen in hun cel te bezoeken. Daar zien ze de dichter aan het werk en mogen ze rekenen op een intieme voordracht van vers geschreven poëzie.

 
Copyright © *2018/2019* *|Haarlemse Dichtlijn*, Alle rechten voorbehouden.


Je kan zelf je voorkeuren wijzigen of opzeggen.

Email Marketing Powered by Mailchimp