Copy
View this email in your browser
 

26 woorden voor schoonheid

  • Nafiss Nia, Iraans-Nederlandse dichter en filmmaker
  • Einde van de PoëzieWeek?
  • Poëziefestival op 21 mei 2020 - Hemelvaartsdag


Nafiss Nia, dichter en filmmaker

Nafiss Nia is Iraans-Nederlandse dichter, filmmaker, journalist, vertaler en cultureel ondernemer. Haar eerste bundel, Esfanan, mijn hoopstee, verscheen in 2004, gevolgd door De momenten wachten ons voorbij in 2012. Afgelopen jaar is haar bundel 26 woorden voor schoonheid verschenen. 

 Nafiss Nia

Als cultureel onderneemster heeft ze in 2012 de stichting Granate opgericht waarmee ze onzichtbare dichters, schrijvers en filmmakers met een niet-Nederlands achtergrond een gezicht geeft.

Singer/songwriter van de avond is Serdar Palaz.

 Serdar Palaz - foto Melih Celik


Kom 25 februari naar Bar Wolkers voor het maandelijkse podium van de Haarlemse Dichtlijn van 20.00 - 22.00 uur.

Wil je koffie? Kom dan wat eerder, want de espressomachine staat uit tijdens de voordrachten. Kom je nog eerder, eet dan met ons mee. Gezellig! Table d'Amis voor 15,= euro. Wel even doorgeven dat je komt via een mail naar podia@haarlemsedichtlijn.nl.

Meld je aan voor ons open podium via de mail: podia@haarlemsedichtlijn.nl.  Lieneke bevestigt je deelname en legt je de spelregels uit.

 

Einde van de PoëzieWeek?

Het geschenk van het CPNB in de PoëzieWeek was het laatste. De CPNB stopt ermee, zei directeur Eveline Aendekerk in een interview met NRC Handelsblad.

Bij de presentatie van de nieuwe strategie kondigde ze al aan dat de CPNB nadacht of het wel door moest gaan met kleinere campagnes zoals de Maand van de Spiritualiteit en de Poëzieweek. Vanaf nu gaat de organisatie inderdaad aandacht voor poëzie genereren binnen andere campagnes. 'De oplage van het poëzieweekgeschenk was al klein en de mensen die je ermee bereikt lezen al poëzie', aldus Aendenkerk. 'In de Kinderboekenweek kun je bijvoorbeeld ook wat met poëzie doen. We denken dat dat meer effect heeft'. 

Overigens zijn de partners met wie de CPNB de Poëzieweek organiseert, voornemens om ermee door te gaan, inclusief poëziegeschenk.

Wij waren 1 februari te gast bij Boekhandel Blokker in Heemstede en de Kennemer Boekhandel in Haarlem.Poëziefestival op Hemelvaartsdag


Het jaarlijkse poëziefestival van de Haarlemse Dichtlijn is op Hemelvaartsdag 21 mei. Na de plenaire opening om 12.00 uur in de kerk van de Doopsgezinde Gemeente aan de Franckenstraat, wordt er op zes podia voorgedragen.Ook jij, <<Voornaam>>, bent uitgenodigd om mee te doen of om te komen luisteren. Deelnemers worden ingeschreven op volgorde van aanmelding. Maximaal kunnen er 100 dichters worden geprogrammeerd. Lees over het thema en de voorwaarden voor deelname op onze site.
Copyright © 2020 Stichting De Haarlemse Dichtlijn, All rights reserved.


Jouw mailgegevens aanpassen?
Update jouw gegevens of hier uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp