Copy
View this email in your browser
 

Poëzie in Haarlem

  • Nieuw seizoen

  • Open podium op 24 september

  • Nieuwe website

Nieuw seizoen


Seizoen 2019 - 2020 gaat van start. Met als doelstelling de belangstelling voor poëzie te bevorderen, organiseren wij maandelijks een open podium, op Hemelvaartsdag een festival met honderd dichters en -wanneer dat zo uitkomt- een poëtische bijdrage aan activiteiten van derden.

Wij zijn: Anneruth Wibaut, Lieneke van der Veen, Marten Janse, Peer van den Hoven en Peter Straus. En we doen het graag, vrijwillig en toegewijd. 

Open Podium op 24 september


Ons maandelijkse open podium staat bij Bar Wolkers, op de hoek van het Spaarne en de Gedempte Oude Gracht. Dinsdag 24 september is de eerste editie in dit nieuwe seizoen. Het programma start stipt om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Eerst maken we kennis met de hoofdgast, daarna is het podium open voor dichters die zich per mail hebben aangemeld bij Lieneke. De poëzie wordt afgewisseld met een optreden van een singer/songwriter.
Anneruth sluit de avond af met een vraag: "Soms komt er een zin langs in een gedicht die zo ontroerend, nieuw, onverwacht, raak of aangrijpend is, dat ik heel hard wil zingen. Ik ga je gelegenheid geven te zeggen van welke woorden jij moest zingen, of waar je stil van werd."
De presentatie van het programma is maandelijks wisselend in handen van Marten of Peter.

Tip! Vooraf wordt er door organisatie en gasten bij Wolkers gegeten en jij kunt daar bij zijn. Eet mee voor 15 euro. We gaan om 18.15 uur aan tafel. Gezellig! Laat het wel van te voren even weten via de mail, dan rekenen we op je komst.

Tip voor koffieliefhebbers: bestel je koffie tussen 19.30 en 19.55 uur. Tijdens het programma staat de koffiemachine uit.
 
 
 
Kees Godefrooij is deze maand onze gast. Hij is een dichter met liefde voor de Zwarte Romantiek en erotiek. Met een eigen uitgeverij van bloemlezingen en een podium op buurtboot Het einde van de wereld in Amsterdam, is de poëzie in de afgelopen jaren zijn leven gaan beheersen. Graag vragen we hem hoe het zo ver heeft kunnen komen.Roos Julia Bernson is de singer/songwriter van dienst. Ze heeft eerder dit jaar in Amsterdam de EP Wispeltuur uitgebracht met liedjes over ongemakkelijke liefde, razende reisjes en het dagelijks schoon. We zijn nieuwsgierig!

 

Nieuwe website
We hebben een nieuwe website: https://www.haarlemsedichtlijn.nl

De vernieuwde site voldoet aan de veiligheidseisen van vandaag-de-dag, navigeert een stuk eenvoudiger en werkt nog beter dan de vorige versie op mobiele telefoons. Mis je nog informatie of valt jou iets op, mail het deze maand aan ons zodat we het snel op kunnen lossen.

 
Copyright © 2019 Stichting De Haarlemse Dichtlijn, All rights reserved.


Jouw mailgegevens aanpassen?
Update jouw gegevens of hier uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp