Copy

Poëzie in het Stadsparadijs


Een pop-uppodium 

Hoera, we komen weer bijeen en natuurlijk coronaproof, want we willen jullie weer zien voordragen en jullie poëzie horen! Op vrijdagavond 9 oktober van 20.00 - 22.00 uur ben je welkom op ons podium in het Stadsparadijs. Deelname en toegang zijn gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht.

Het Stadsparadijs bevindt zich in de nabijheid van Hof20 en de Waalse Kerk, aan het Begijnhof 10 te Haarlem. De zaal is ruim, er kunnen gemakkelijk vijfenveertig personen in. En er is een groot podium.
Inloop vanaf 19.30 uur. Koffie en thee à €1,50 en water verkrijgbaar, ook in de pauze.
Er zijn twee toiletten aan een smal gangetje. Aan de deur hangen de ‘regels voor gebruik’. Afstand moet bewaard blijven. Wil iemand even gezellig kletsen? Dan kan dat buiten.

Dichters die voor willen dragen, melden zich rechtstreeks aan bij Lieneke via de mail: podia@haarlemsedichtlijn.nl. Aanmelden kan tot 7 oktober en er is ruimte voor maximaal vijftien dichters.
Bezoekers dienen zich vooraf aan te melden door een -gratis- ticket te bestellen op: https://www.hetstadsparadijs.nl/agenda-tickets/tickets. Er is plek voor dertig bezoekers.
 

Seizoen 2020 - 2021

Niet wachten, maar er mee omgaan

Onze doelstelling blijft onverkort van kracht: het bevorderen van de belangstelling voor poëzie. Maar dan wel met de mogelijkheden van dit moment. Het pop-uppodium op 9 oktober is hier een uitwerking van.

Ook denken we hard na over een bijzondere activiteit tijdens de PoëzieWeek 2021 met het thema 'Samen'. De week loopt van 28 januari tot 3 februari en het poëziegeschenk wordt geschreven door Maud Vanhauwaert en Rodaan Al Galidi.

Ten slotte zullen we alles op alles zetten om dit seizoen weer een festival te organiseren op Hemelvaartsdag...
 

Poëziefestival op Hemelvaartsdag


Marathon met bijprogramma's?

Jaarlijks ontvingen we op Hemelvaartsdag honderd dichters in Haarlem, een traditie die meer dan de moeite waard is om te behouden. De gezellige podia, het belangstellende publiek en de mooie cultuur-historische entourage, vormen niet alleen een uithangbord voor de marketing van Haarlem, maar passen perfect in de doelstellingen van de stichting Haarlemse Dichtlijn: het bevorderen van de belangstelling voor poëzie.

Voor 2021 zullen we de vorm van het festival opnieuw uit moeten vinden. We gaan op zoek naar meer ruimte en minder bewegingen, de juiste balans tussen afstand en intimiteit, geraakt kunnen worden zonder fysiek contact.

 
 


Copyright © 2020 Stichting De Haarlemse Dichtlijn, Alle rechten voorbehouden.

Email Marketing Powered by Mailchimp