Copy
View this email in your browser
 

Dichters gezocht voor Hemelvaartsdag

  • Help ons dichters vinden
  • Open podium met Monica Boschman
  • Tabula Rasa in de Vijfhoek
  • Doe mee met een tournee
  • STOP DE PERSEN!

Help ons dichters vinden

We wisten wel dat we het er uitdagender op maakten door een opdracht te kiezen voor ons festival op Hemelvaartsdag, maar nu beginnen we 'm toch een ietsiepietsie te knijpen: komen we wel aan de 100 deelnemers? <<Voornaam>>, help jij ons aan voldoende dichters?
  1. Doe zelf mee; lees de spelregels op onze site.
  2. Nodig dichters uit die je kent en maak er samen een speciale dag van op 21 mei.
  3. Deel informatie over ons festival op podia, Facebook en in je omgeving. Via deze link kun je een A4-tje met de informatie downloaden...
Meer over Zwaarwegers/Witlichters uit de mond van Anneruth Wibaut:


"Vooraf had ik niet gedacht dat het zo’n feest zou zijn om de inzendingen voor het festival dit jaar te ontvangen. Ik lees ze meteen en geniet van het voorproefje. Daarna kijk ik met aantal woorden onder Extra in de balk bovenin of het format klopt. Als er te veel of te lange regels in staan, past je gedicht -waar heel je zwarte ziel en lichte zaligheid in zit- niet in de bundel.

Dit is het format: max. 30 regels, incl. titel, witregels en ondertekening (je naam of pseudoniem) en elke regel max. 60 lettertekens lang, incl. spaties. Doe je dat niet, dan moet de vormgever het oplossen met als gevolg een afwijkend beeld dat er verfrommeld uit kan zien. Controleer het dus zelf even voor je instuurt, dan weet je zeker dat jouw woorden in de beste vorm gegoten worden.

Als je je werk hebt ingestuurd, reageer ik binnen een week. Dus als dat niet gebeurt, is er iets mis gegaan. Stuur dan s.v.p. nogmaals in naar deelname@haarlemsedichtlijn.nl. Dat geldt ook voor degenen onder jullie die al hadden ingestuurd en nooit iets hoorden! Ik check afwijkingen van de spellings- en grammaticaregels met je om zetduiveltjes te weren. En hey, no sweat, binnen het thema past veel, dus kom op met je meesterwerken, ik kan niet wachten om ze te lezen."
Meedoen kan nog tot 19 april a.s. Er kunnen maximaal honderd dichters meedoen. In de nieuwsbrief van april volgt alle festivalnieuws over podia, programma en presentatie...

 

Open podium met Monica Boschman


Op dinsdag 24 maart om 20.00 uur is er weer een open podium bij Bar Wolkers, Gedempte Oude Gracht 139. Meld je aan om voor te dragen bij Lieneke: podia@haarlemsedichtlijn.nl. Je bent altijd welkom met drie gedichten.
En even voor de logistiek: wil je koffie? Kom dan eerder, want de espressomachine zwijgt tijdens het programma. Kom je nog eerder, eet dan mee. Table d'Amis voor 15,= euro. Mail ook hiervoor naar podia@haarlemsedichtlijn.nl.Monica Boschman (1965) is onze gast. Ze is tekstschrijver, schrijfdocent en dichter. Van 2012 tot 2014 was zij de eerste regiodichter van de Noordelijke Maasvallei. Zij kreeg diverse eervolle vermeldingen bij poëziewedstrijden in Nederland en België. In 2017 won zij de Plantage Poëzie Prijs. In Cuijk organiseert en presenteert ze het Poëtisch Ontbijt van Wereldtuin Verdeliet. Zeerslag is haar debuut, verschenen in het poëziefonds Open bij uitgeverij U2pi. Haar nieuwste bundel heet Nieuwe wegen voor Mariken (met illustraties van Jet Westbroek) en verbeeldt op prachtige wijze het Middeleeuwse verhaal van Mariken van Nieumeghen.

Als singer/songwriter ontvangen we een duo uit Amsterdam: Frederik Petzoldt en Mai Ki.


(foto's: Rogier Klaase NoID&tea)

 

Tabula Rasa in de Vijfhoek


Over poëzie tijdens de Vijfhoekkunstroute...

postervijfhoekkunstrouteA2020-Klein

Qua data in mei zitten we elkaar vaak een beetje in de weg, qua wil tot samenwerking helemaal niet! Op zondag 17 mei om 15.00 uur dragen we poëzie voor [zie onder: Doe mee met een tournee] in de Doelenzaal van de centrumlocatie van de bibliotheek Zuidkennemerland, waar veel beeldende kunstenaars dan hun werk hebben hangen/staan.

En ook dit jaar zijn we weer uitgenodigd om korte gedichten te schrijven. Het thema is Tabula Rasa. Je kunt werk insturen tot uiterlijk 28 maart. Je maakt kans dat jouw gedicht wordt opgenomen in de catalogus van de Vijfhoekkunstroute. Alle inzendingen worden geplaatst op de website van de Vijfhoekkunstroute. Stuur je gedicht(en) naar info@haarlemsedichtlijn.nl.

En alle inzendingen stellen we ten toon in de Doelenzaal van de bibliotheek tijdens onze voordracht op zondag om 15.00 uur.


Doe mee met een tournee


De Haarlemse Dichtlijn-op-tournee is het onderdeel van onze activiteiten waarbij we dichters leveren bij iets wat anderen organiseren. We geven dan als het ware een visitekaartje af: dit is wat poëzie bij de Haarlemse Dichtlijn is. De komende periode doen we dat o.a. bij de Heemsteedse Kunstbeurs, Schalkwijk | Uit de Kunst, en de Vijfhoekkunstroute.Op ons maandelijkse open podium is iedereen welkom, voor de tournees hanteren we geen open inschrijving. Heb je interesse om een keer mee te gaan, spreek dan iemand van de organisatie aan of mail naar tournee@haarlemsedichtlijn.nl.


LAATSTE NIEUWS

foto: Stephan Vanfleteren                                                  foto: Koen Broos


Tromgeroffel... Trompetgeschal... Ze komt helemaal uit Brugge om ons festival te openen:
 

Delphine Lecompte

 
Copyright © 2020 Stichting De Haarlemse Dichtlijn, All rights reserved.


Jouw mailgegevens aanpassen?
Update jouw gegevens of hier uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp