Copy
View this email in your browser
 

Bewondering, verwondering, saamhorigheid

  • Gelegenheidsbundel bij het festival dat niet doorging
  • Online open podium: tweede editie 
  • Blogpagina van de Haarlemse Dichtlijn

Gelegenheidsbundel


Het festival gaat niet door en dat is jammer. We hadden zoals elk jaar een aantal bekende en nieuwe locaties in het centrum van architectuur-historisch fraai Haarlem en een bijzondere hoofdgast voor de opening: Delphine Lecompte. We zullen de variëteit aan dichters missen, de ontmoetingen en reünies, de bewondering en verwondering bij de voordrachten, de saamhorigheid.Hemelvaartsdag zal een stille dag zijn. Maar als troost bieden we 21 mei op de blogpagina van onze website een pdf aan met alle ingezonden gedichten voor het festival: Zwaarwegers/Witlichters, gelegenheidsbundel van het festival dat niet doorging.


Online open podium op dinsdag 26 mei


Het was een experiment, 28 april jl. Zo hadden we het ook aangekondigd in een extra nieuwsbrief in april. Maar het was leuk en we waren blij om elkaar te zien en te horen voordragen. Allemaal één gedicht en niet te lang, dat werkte. Geen opnames of verspreiding van teksten achteraf, nee, gewoon een online ontmoeting voor en door poëzieliefhebbers.Op dinsdag 26 mei gaan we het nog een keer doen. En jij bent welkom, als dichter maar ook als publiek! Daarvoor moet je je vooraf aanmelden met je mailadres bij Peer van den Hoven die de sessie zal hosten. Vermeld s.v.p. of je als toehoorder of als dichter wilt deelnemen. We hebben plaats voor maximaal 30 dichters (en onbeperkt publiek).

We maken gebruik van Zoom.us. Download alvast de meest recente versie. Aarzel je in verband met de veiligheid na verhalen over hackers, mail dan met Peer van den Hoven. Hij kan je de handleiding sturen waarin staat dat we niet met een gratis versie werken, met unieke ID's en wachtwoordbeveiliging en waarom je dus je mailadres aan hem moet mailen omdat je anders niet mee kunt doen.


Blogpagina


Hierboven werd onze blogpagina al genoemd. Op 4 mei hebben we deze pagina gebruikt om de video te lanceren met het gedicht van Anneruth Wibaut over vrede, in beurtzang met Leo Vromans gedicht Vrede, bij gelegenheid voorgedragen op de erebegraafplaats door Marten Janse. Dit was een 'Haarlemse Dichtlijn-op-tournee' die niet doorging, maar waarvan we de bijzonder bijdrage van Anneruth als tweede-generatie-slachtoffer niet wilde missen.Op 21 mei gebruiken we deze pagina dus om de gelegenheidsbundel van het festival dat niet doorging te lanceren.
Copyright © 2020 Stichting De Haarlemse Dichtlijn, All rights reserved.


Jouw mailgegevens aanpassen?
Update jouw gegevens of hier uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp