Copy
View this email in your browser
 

Extra editie van onze nieuwsbrief

Experiment: open podium online


We schreven al dat we er niet voor kiezen om ook corona-gedichten te verzamelen, filmpjes van voordrachten op onze site te zetten of kettingbrieven met poëzie te initiëren. Maar we hebben nog eens nagedacht....

...en online vergaderd met behulp van Zoom.us. Dat ging overigens niet meteen goed. Lieneke had geen geluid op haar Ipad. En toen ze met haar smartphone wel mee kon doen, zorgde de verbinding via haar Ipad voor een loop in het geluid waar we gek van werden. Peer verwijderde per abuis de telefoon in plaats van de Ipad en dat betekende dat we allemaal helemaal opnieuw moesten beginnen. Ondertussen bleef Anneruth haar links en wachtwoorden overtypen van haar computer naar haar telefoon en was Marten een twintig minuten te laat omdat hij op een afgedankte trage laptop meedeed.

Maar toen we eenmaal vergaderd waren, hebben we even geoefend met gedichten van Ellen Deckwitz en Delphine Lecompte e.a. En dat was fijn! We realiseerden ons dat dit is wat we willen: samen naar een voordracht luisteren en daarop reageren met een opgetrokken wenkbrauw of een zucht van verlangen.

Dus dat gaan we doen op dinsdag 28 april: een experiment met een open podium online. Doe jij
ook mee, <<Voornaam>>?

Host a Video Conference With Up to 25 People! - GotoMeeting
 

Hoe ziet dat eruit en wat moet je doen?


We maken gebruik van Zoom.us, sofware die je eventueel zelf al kunt downloaden en installeren op je computer, laptop of telefoon. Hoeft niet per se van te voren, want tijdens het volgen van de uitnodiging (link) die we je gaan sturen, krijg je ook het aanbod om Zoom te installeren. Met andere woorden: met Zoom op jouw device stap je rechtstreeks ons virtuele open podium op, in alle andere geval moet je het tijdens de aanmelding om mee te doen, installeren.

Wij gaan om 19.30h online en gebruiken de tijd tot 20.00h om iedereen te verwelkomen en zo nodig te helpen, ook al blijft het een experiment en zijn wij geen experts. Peer doet de techniek [via het beveiligde account van zijn werkgever] en Marten voert het hoogste woord. Mocht het jou niet lukken om aan te sluiten, dan spijt dat ons en hopen we je een volgende keer wel te mogen verwelkomen!

Tijdens dit experiment mag iedereen die dit wil één (eigen) gedicht voordragen.

Dit is wat je moet doen om er bij te zijn als dichter of als publiek: stuur voor een uitnodiging je mailadres naar Peer - zoom@haarlemsedichtlijn.nl. Hij stuurt jou dan op dinsdag 28 april een persoonlijke, met wachtwoord beveiligde, link van ons podium in de virtuele wereld waarin wij als stichting de belangstelling voor poëzie promoten. Wij kijken er naar uit. Wees welkom!

 

Copyright © 2020 Stichting De Haarlemse Dichtlijn, All rights reserved.


Jouw mailgegevens aanpassen?
Update jouw gegevens of hier uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp