Copy
NEWSLETTER OPCC DESEMBRE 2015
opcc_ctp

Desembre 2015


Aquesta newsletter recull informacions sobre la participació de l'Observatori Pirinenc de Canvi Climàtic (OPCC) a la COP21.

La vint-i-unena Conferència de les Parts (COP21) del Conveni Marc de les Nacions Unides en matèria de Canvi Climàtic s'ha celebrat a París entre el 30 de novembre i l'11 de desembre de 2015. Representants dels 195 països que han participat en aquesta Convenció s'han reunit a la capital francesa per assolir un acord universal sobre el clima que limiti l'escalfament global per sota 2ºC i fins i tot per sota 1,5ºC.

És en el marc d'aquests esdeveniments i en reunions bilaterals on s'ha desenvolupat principalment la participació de l'Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic. A continuació us expliquem tots els detalls d'aquesta acció.


Entrevista a Idoia Arauzo, coordinadora de l’OPCC

Idoia Arauzo, coordinadora de l'Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic (OPCC), ha participat en diversos esdeveniments celebrats a París amb motiu de la Cimera del Clima. Després d'assistir a sessions plenàries, exposicions, reunions o conferències, Idoia comparteix amb nosaltres les seves percepcions sobre la COP21 i ens parla sobre l'entitat que coordina.

L’OPCC intercanvia experiències amb investigadors dels Alps

En el marc de la COP21, la coordinadora de l'Observatori del Canvi Climàtic, Idoia Arauzo, va assistir a un esdeveniment paral·lel a les negociacions, titulat “Una muntanya de canvi climàtic, el Mont Blanc sota vigilància.” En aquesta taula rodona, Idoia, va poder conèixer de primera mà les conclusions d'algunes investigacions sobre els efectes del canvi climàtic als Alps dutes a terme per CREA, el Centre d'Investigació en Ecosistemes dels Alps, i per la Universitat de Lausanne.

Trobada de l'OPCC amb la Convenció Alpina

Idoia Arauzo va conversar amb Patrick Le Vaguerese, President d'Honor de CIPRA, la Comissió Internacional per a la Protecció dels Alps i promotor de la Convenció Alpina.
 
La Convenció Alpina compartia juntament amb la Federació Internacional de Muntanyisme i Alpinisme l'únic estand dedicat als territoris de muntanya, a la zona “Espace Générations Climat” de la COP21, a Le Bourget.


Trobada bilateral entre l'Observatori de Canvi Climàtic d'Hondures i l'OPCC

Hondures, un dels països del món més vulnerables davant del canvi climàtic i que ha participat en les negociacions de la COP21, està engegant un Observatori de Canvi Climàtic. Idoia Arauzo, responsable de l'OPCC i Sergio Palacios, Director Nacional de Canvi Climàtic d'Hondures, es van reunir en Le Bourget, París, per compartir els avenços d'ambdós observatoris.

Quina pot ser la teva contribució?

En la pàgina web de l'Observatori trobaràs informació sobre la incidència del canvi climàtic als Pirineus, que et convidem a conèixer.

Però, en especial, et recomanem que consultis el catàleg d'iniciatives d'adaptació al canvi climàtic als Pirineus. I, si coneixes una iniciativa però no està catalogada, no dubtis a fer-nos arribar la informació. Gràcies! 

Activitats
Récopilatori d'activitats on ha participat l'OPCC


Taula rodona sobre la revolució climàtica a la Mediterrània

La coordinadora de l'Observatori va participar com a ponent en aquesta xerrada en la qual es van analitzar les principals conseqüències del canvi climàtic sobre aquesta regió. Així mateix, es van debatre les iniciatives de col·laboració que estan impulsant diferents grups d'interès.

Cerimònia d’obertura de “Regions Adapt”
 
La Xarxa de Governs Regionals per un Desenvolupament Sostenible (NRG4SD), copresidida per la Generalitat de Catalunya i per l'Estat de Rio de Janeiro del Brasil, ha obert durant la COP21 una iniciativa d'adaptació al canvi climàtic liderada pels seus membres.

 
Copyright © 2013 OPCC.
Ajuda'ns a millorar aquesta Newsletter, si us plau envieu-nos els vostres comentaris a:
  Bústia de suggeriments: info_opcc@ctp.org