De goedkoopste energie is degene die je niet nodig hebt (3/3)De 'trias energetica'

Vorige week introduceerden we de trias energetica, een model om een duurzamere aanpak naar energie toe te hanteren. Enkele dagen geleden bespraken we ook de tweede stap in dit model: "Gebruik duurzame energie" Tot slot kijkt dit model nog naar het efficiënt inzetten van fossiele brandstoffen. Hieronder een woordje uitleg.Zet fossiele brandstoffen zo efficiënt mogelijk in

Maak zo efficiënt mogelijk gebruik van fossiele brandstoffen om in de resterende energiebehoefte te voorzien.  Bijvoorbeeld door gebruik te maken van een warmtepomp, lage temperatuurverwarming (vaak in de vorm van vloerverwarming) of het beperken van de lengte van leidingen sanitair warm water. Dit komt ook terug in het E-peil.

Voor de aankoop van je elektrische huishoudtoestellen kies je ook best voor het meest zuinige energielabel. Klik hier voor meer info omtrent energielabels.

Monitor je verbruik, door bijvoorbeeld je meterstanden maandelijks te noteren en te bekijken. Maak alsook een 'verbruiksinventaris' van alle installaties, toestellen, vervoersmiddelen en gebouwen. Door deze tips te volgen ben je al goed op dreef om energieverslinders en mogelijke besparingen in kaart te brengen. 

Mogelijke acties zijn talrijk en hangen af van de uitrusting van jouw woning. Enkele voorbeelden: gebruik spaarlampen of LED-lampen, sluipverbruik vermijden door toestellen uit te schakelen, gebruik een hoge rendementsketel, etc. Een correcte toepassing van de 'trias energetica' garandeert je op termijn een aantrekkelijkere energiefactuur. 

ReNUveren - Verhoog uw renovatiebudget en bespaar op uw energiefactuur

Vraag nu vrijblijvend je offerte aan!Lees in uw favoriete browser »
Twitter
Twitter
Facebook
Facebook
Website
Website
Email
Email
RSS
RSS
LinkedIn
LinkedIn
Pinterest
Pinterest
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube

Recente artikelen:

Renovatieverplichting residentiële gebouwen 2023
De goedkoopste energie is degene die je niet nodig hebt (2/3)
De goedkoopste energie is degene die je niet nodig hebt (1/3)
Wanneer kom je in aanmerking voor BENOvatiepremies?
Wat is BENOveren?
U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft aangemeld via onze website.

uitschrijven uit onze mailinglijst     
Contact Us
info@xenadvies.be
03 663 86 73

       
  Energy       Safety   

             
Ventilation       Airtightness
Copyright © 2022 Xenadvies, All rights reserved.