Copy
Onze uittips in Gooi & Vecht voor januari. Kijk voor een compleet overzicht van de activiteiten op www.vvvgooivecht.nl

 
 • Theater Gooiland: Vamos!
 • Muiderslot bomvol verhalen
 • Sneeuwwitje in Singer Laren
 • World Press Photo Museum Hilversum
 • 100 jaar Hilversum Mediastad
 • OERR Struinen met de boswachter 
 • Spant Bussum: Roem
 • Festival Poëzie aan de Vecht
 • Kunst & Antiek Weekend Naarden
 • Vestingmuseum: Forten van Boven
 • Dracht en Pracht in Huizer Museum

Theater Gooiland: Vamos!

Alles achter je laten en vertrekken: wie heeft er niet ooit stiekem van gedroomd? VAMOS! is een musicalcomedy geïnspireerd op succesvolle tv-series als ‘Het Roer Om’ en ‘Ik Vertrek’. Drie vrouwen maken die droom waar en grijpen de kans op een nieuwe toekomst met beide handen aan. VAMOS! Enkeltje Spanje por favor! De musicalcomedy is op 6 en 7 januari te zien in Theater Gooiland.

Muiderslot bomvol verhalen 

Als er iets bij de winter op een kasteel hoort, is het verhalen vertellen. Tot en met 7 januari nemen de gidsen op het Muiderslot bezoekers mee naar de spannende wereld van de Griekse en Romeinse mythologie en de antieke verhalen die overal terug te vinden zijn in het sfeervolle interieur van het kasteel. Liefhebbers van kunstraadsels kunnen hun hart ophalen in de presentatie Vermist! De Hercules van P.C. Hooft.  Kinderen mogen in de voetsporen van Hercules treden met een speciaal ‘twaalf werken zoekspel’ door het kasteel. 

Singer Laren: 'Sneeuwwitje'

Honderd jaar geleden zat een koningin te naaien bij een kozijn van zwart ebbenhout. Terwijl ze daar zat, keek ze op naar de sneeuw, en prikte ze zich in haar vinger... Er vielen drie druppels bloed in de sneeuw. Omdat dat rood in de witte sneeuw er zo mooi uit zag, wenste de koningin dat ze een kindje had, met een huid zo wit als sneeuw, lippen zo rood als bloed en haar zo zwart als ebbenhout. Zo begon het sprookje van Sneeuwwitje. Op 7 januari in een nieuw jasje.  

 

World Press Photo 2017 in Museum Hilversum

De World Press Photo toont een overzicht van de mooiste en indrukwekkendste nieuwsfoto’s die het afgelopen jaar zijn gemaakt door ’s werelds beste fotojournalisten. De tentoonstelling is te zien van 6 t/m 28 januari. 

100 Jaar Hilversum Mediastad

In 2018 viert Hilversum haar 100 jarig bestaan als mediastad. De culturele opening van dit feestjaar vindt op zaterdag 13 januari plaats in het Muziek Centrum van de Omroep met een uitvoering van Die Schöpfung van J.Haydn door Concertkoor N.S.F. In samenwerking met Concertkoor N.S.F. organiseert Filmtheater Hilversum zaterdag 13 januari om 14.00 uur een speciale vertoning van Les Uns et Les Autres.

 

OERR Struinen met de boswachter in het winterse bos

Wandel, op 14 en 18 januari, mee met de boswachter over de buitenplaatsen van 's-Graveland. Ga samen met de boswachter op ontdekkingsreis door de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen Boekesteyn en Schaep en Burgh. Neem je camera mee om onderweg foto’s te maken. In de winter is het koud en is er minder voedsel te vinden voor de dieren. Hoe komen ze aan voldoende voedsel? Hoe houden zij hun huisje lekker warm? De boswachter weet antwoord op al je vragen. Na de wandeling ga je bij een vuurtje een lekker broodje bakken.

 

Spant Bussum: Roem
 

Victor Reinier en Renée Soutendijk spelen op 20 januari in het toneelstuk. ‘Roem’. Roem voert je mee naar de wereld van de BN’ers. Wat doet bekendheid met iemands karakter? En wat gebeurt er als de held van zijn voetstuk valt?

 

 

Festival Poëzie aan de Vecht

Op 25 januari wordt voor de twaalfde keer het festival Poëzie aan de Vecht georganiseerd. Iedereen mag meedoen: jong, oud, gevestigde of aanstormende poëten. Speciale gast dit jaar is de Irakese dichter Baban Kirkuki. En het thema is theater. Rond de twintig dichters en voordragers doen mee. De voordragers zijn van alle leeftijden en komen uit alle kernen. De gedichten zijn zeer gevarieerd. 


 

Kunst & Antiek Weekend Naarden

Traditiegetrouw vindt in het laatste weekend van januari het Kunst & Antiek Weekend Naarden plaats. Van 25 t/m 28 januari opent de imposante Grote Kerk van Naarden-Vesting weer haar deuren voor deze exclusieve Kunst & Antiek beurs. Speciale aandacht gaat dit jaar naar het thema “Dit is Holland”. Al meer dan 20 jaar is het Kunst & Antiek Weekend dé beurs waar een grote diversiteit aan oude, moderne en hedendaagse kunst wordt aangeboden. De sfeervolle kunstbeurs in Naarden staat bij een groot publiek bekend als de leukste Kunst & Antiek beurs van Nederland. 

Forten van Boven in het Nederlands Vestingmuseum


Op het buitenterrein van het Vestingmuseum in Naarden is, t/m 31 maart, de tentoonstelling Forten van Boven te zien met luchtfoto's van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Op het buitenterrein van het Vestingmuseum  staan 33 levensgrote luchtfoto's van onderdelen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De beleving vanaf de grond verschilt met een blik vanuit de lucht en toont een uniek door de mens ingericht landschap met veel water. 

Expositie 'Dracht en Pracht' in het Huizer Museum

Van klederdracht naar mode anno 2017. De creatieve kledingcollectie van Kasper Jongejan vertaalt klederdracht naar eigentijdse dracht. Met zijn eerdere expositie Dracht! in KAF Almere baarde hij landelijk opzien. Vijf originele looks voor mannen en vrouwen vormen een moderne aanvulling op de tentoonstelling 'Jong gekleed, Oud gedaan' in het Huizer Museum. Deze tentoonstelling is te zien tot en met 15 april. 


 

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Pinterest
Pinterest


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
VVV Gooi & Vecht · Burg. de Bordesstraat 80 · Bussum, Niederland 1404 GZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp