Copy
Onze uittips in Gooi & Vecht voor november. Kijk voor een compleet overzicht op www.vvvgooivecht.nl

 
 • Festival BLAUW in Theater De Dillewijn
 • Winterlicht - Aanschuiven bij Pampus
 • 'All that Jazz' in Landgoed Zonnestraal 
 • St Hubertus Hoornblazen op Sypesteyn
 • Samen genieten op La Table Sfeerbeurs
 • Wandeling door historisch Huizen
 • Wijnproeverij Blaricum
 • Belle van Zuylen dag in Slot Zuylen
 • Een unieke mediabeleving voor het hele gezin 
 • Sinterklaasintochten in Gooi & Vecht
 • Sinterklaas in Spant!

Festival BLAUW in Theater De Dillewijn 

Het kan u niet ontgaan zijn: Ankeveen kleurt BLAUW in het eerste weekend van november! Het begon enkele weken geleden met raadselachtige blauwe objecten her en der rond Ankeveen. De speculaties waren niet van de lucht! Inmiddels zijn de vraagtekens verdwenen. Langzaam wordt alles duidelijk! Op 4, 5 en 6 november wordt in en rond Theater De Dillewijn een multidisciplinaire expositie gehouden door kunstenaars die zich hebben laten inspireren door de kleur BLAUW. U kunt zich laten verwonderen door de bijzondere fotografie van Saskia Boelsums en Mischa Keijser, de gelaagde schilderijen van Jacqueline de Vries, de staal sculpturen van Joost Zwagerman en de verlichtingskunst van Kunst & Licht. Maar naast kijken is er ook luisteren: schrijfster Simone van der Vlugt komt signeren en vertelt over haar boek ‘Nachtblauw’ en fado zangeres Magda Mendes zal de Portugese blues ten gehore brengen. Aan de smaakpapillen is ook gedacht: Restaurant Lekr draagt, in het Theater, bij met kunstzinnige op blauw geïnspireerde kleine gerechten.
 

Winterlicht - Aanschuiven bij Pampus

Betreed Winterlicht: een winters culinair avontuur in het hart van het IJmeer. Na het succes van Zomerlicht, is Pampus in de maanden november en december het toneel van Winterlicht. Proef de verstilling van het in duisternis gehulde fort, geniet van het donkere bier van Brouwerij Pampus en winterse gerechten bereid met duurzame ingrediënten afkomstig van lokale leveranciers binnen de Stelling van Amsterdam. Er zijn nog plekken op de donderdagavonden. Klik hier voor meer informatie en voor de kaartverkoop.

'All That Jazz', in Landgoed Zonnestraal 

Op 5 november wordt om 14.30 en 20.00 uur een Jazzconcert uitgevoerd door Pro Musica op Landgoed Zonnestraal in Hilversum onder de naam ‘All that Jazz’. Een aantrekkelijk repertoire van oude en nieuwe Jazz songs wordt gezongen onder leiding van Michiel van Laarhoven en begeleid op piano door Mirjam van der Veen-Tsoukernik met een combo van jonge musici; Carlo Balk, drums, en Jorrit Pals, bas. Het ‘All that Jazz’-concert wordt opgeluisterd door een gastoptreden van top vocaliste Judith Nijland en jazzpianist Tico Pierhagen. Zonnestraal wordt omgetoverd tot een waarlijke Jazz-club!

St Hubertus Hoornblazen op Sypesteyn

Op zondag 6 november vindt het  traditionele St Hubertus jachthoornblazen plaats in de tuin en het park van Sypesteyn. Er is een show van jachthonden en er zijn verkoopkramen met jacht - en hondenattributen. Het is een muzikaal evenement geënt op de jacht.  Zo'n 10 musici zullen de Plesshoorns en Parforce hoorns bespelen. De groep zal op verschillende plaatsen in de historische tuin en het achterliggende bos van Sypesteyn de traditionele jachtsignalen ten gehore brengen, waaronder ook de Hubertusmars. Het Sint Hubertus blazen begint om 15.00 uur en eindigt rond 16.30 uur. Vuurkorven, warme chocomel en glühwein versterken de schitterende entourage van het landgoed rondom Kasteel-Museum Sypesteyn.

 

Samen genieten op La Table Sfeerbeurs


La Table sfeerbeurs is al meer dan 20 jaar hèt lifestyle-event van Nederland dat niemand wil missen! Bezoekers komen van 10 t/m 13 november naar La Table om te zien, te beleven, te proeven en te genieten in de prachtige ambiance van de Grote Kerk Naarden. Tijdens deze 21ste beurseditie geniet het publiek van smaakvolle tafel- en interieurdecoraties met bijzondere thematafels, serviezen, interieur, kunst en exclusieve woonaccessoires. Er is uiteraard ook veel aandacht voor lifestyle, mode, sieraden, wijnen en culinaire specialiteiten. La Table sfeerbeurs staat garant voor de nieuwste trends, zonder de traditie uit het oog te verliezen. 

Wandeling door historisch Huizen


Het Huizer Museum biedt op zaterdag 12 november a.s. de mogelijkheid om met een ervaren gids een wandeling te maken door het prachtige, authentieke gedeelte van Huizen. De wandeling start om 14.00 uur voor het Huizer Museum aan de Achterbaan 82. Ook kunt u nog naar de Jubileumtentoonstelling: Het ontembare verlangen om te delen! Deze tentoonstelling in het Huizer Museum is verlengd t/m 19 november.

Wijnproeverij Blaricum

Als de dagen korter worden en de winterjassen weer uit de kast worden gehaald komen de gedachten automatisch op gezellige winteravonden waarbij natuurlijk een goed glas wijn niet mag ontbreken. De Stichting Promotie Blaricum organiseert samen met de Blaricumse middenstand op 18 november een wijnproefavond. Het idee en de opzet van deze proeverij zijn afkomstig uit Frankrijk. Op een centraal punt in het dorp kunnen de deelnemers een fraai wijnglas kopen dat is voorzien van het gemeentewapen van Blaricum. Alleen op vertoon van dit glas kan men op vele locaties in het dorp even zoveel verschillende wijnen proeven. 

Belle van Zuylen dag in Slot Zuylen

Op zondag 20 november vindt in Slot Zuylen de jaarlijkse Belle van Zuylen-dag plaats. Georganiseerd ter gelegenheid van haar geboortedag, met een speciale Belle-rondleiding van 45 minuten, eindigend met live uitgevoerde muziek van Belle. Naast de rondleiding in het kasteel kunt u ook onder begeleiding in de tuin een wandeling maken langs geliefde plekjes van Belle. Daarnaast is er in het Koetshuis voor kinderen de knutselactiviteit ‘Belle-masker maken'. Om 10.30 uur gaat het museumcafé Koetshuis open; daar kun u een speciaal Belle-taartje komen eten. 

portret uit de serie You van Hans Hiltermann

Een unieke mediabeleving voor het hele gezin!

Kom naar de mediastad van Nederland en geniet van een complete media-ervaring. Breng een bezoek aan het museum van Beeld en Geluid en neem tevens een kijkje bij de tentoonstelling ‘Let’s YouTube’. Maak je media-ervaring compleet door na je bezoek aan Beeld en Geluid naar de studio van Kassa te komen. Daar geniet je van een luxebroodje, een kopje soep en een uniek kijkje achter de schermen van een live-uitzending van KASSA!  Reserveer hier je kaarten met korting! 

Sinterklaasintochten in Gooi & Vecht

Na een barre tocht overzee met de stoomboot komt de Sint met zijn Pieten in november aan in Gooi & Vecht. Het is een drukke tijd. De pakjes moeten ingepakt. De gedichten geschreven en de pepernoten gebakken. Kijk hier voor een overzicht van alle intochten in onze regio. 

Sinterklaas in Spant! 

In Spant! in Bussum zijn in de maand november 2 leuke Sinterklaasvoorstellingen. Op 20  november kunt u naar De Gouden Staf van Sinterklaas. Deze kinderklucht zit boordevol humor, hilariteit en muziek en is geschikt voor de hele familie. Een leuk Sinterklaascadeau! Op 27 november kunt u naar de familievoorstelling Sinterklaas is jarig. Samen met de kinderen leert de Liedjespiet wat wel en niet mag als je Piet bent. 

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Pinterest
Pinterest


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
VVV Gooi & Vecht · Burg. de Bordesstraat 80 · Bussum, Niederland 1404 GZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp