Copy
Onze uittips in Gooi & Vecht voor februari. Kijk voor een compleet overzicht van de activiteiten op www.vvvgooivecht.nl

 
  • Zilveren Camera in Museum Hilversum 
  • Valentijnsdag in Gooi & Vecht
  • DeMess Naarden
  • TV opname KASSA bijwonen?
  • Opening Media Mile Hilversum
  • Winterlicht op Pampus
  • Nederlands Vestingmuseum Naarden
  • Dracht en Pracht in Huizer Museum
  • Singer Laren
  • Voorjaarsvakantie in Gooi & Vecht

Foto expositie Zilveren Camera in Museum Hilversum

De Canon Zilveren Camera is de belangrijkste prijs voor fotojournalisten in Nederland. Ieder jaar wordt de prijs uitgereikt voor de beste persfoto van het jaar. Alle winnende foto´s zijn vanaf 5 februari  voor het eerst in Museum Hilversum te zien. Kom kijken naar de beste Nederlandse nieuwsfoto’s en belangrijke nieuwsmomenten van het afgelopen jaar. Baanbrekend, rauw, verrassend, vertederend, kippenvel!

Een romantische Valentijnsdag beleeft u in Gooi & Vecht

Verras uw grote liefde met een speciaal valentijnsarrangement

Valentijnsdag is de dag van de liefde. Geniet van één van de vele  activiteiten die speciaal voor deze gelegenheid zijn samengesteld. Een diner voor twee bij kaarslicht, een spetterend optreden, een concert in een kerk of een stoere activiteit, zoveel mensen zoveel wensen, zoveel mogelijkheden maar allemaal liefdevol voor u samengesteld.

 A'dams Kleinkunstfestival: DeMess Naarden

'Neem, zaterdag 17 februari, plaats op het pluche en ontdek als eerste hét talent van de toekomst!' Na drie intensieve en spannende selectierondes presenteert het Amsterdams Kleinkunst Festival de zes halve finalisten van 2018! Deze nieuwe kleinkunsttalenten gaan tot april met hun zelfgeschreven programma’s op een landelijke try-out tournee. Daarbij worden ze gecoacht door professionele regisseurs/theatermakers en volgen ze diverse Ramses Shaffy Masterclasses. Vlieguren maken, bijschrijven, schrappen, ontwikkelen en zo nu en dan spreekwoordelijk op je bek gaan. Alles om straks goed voorbereid de Halve Finales in Theater Bellevue te kunnen spelen. Wie weet treft u in DeMess al de winnaar van de AKF Sonneveldprijs 2018!  

TV opname van KASSA bijwonen?

De uitzendingen van het consumentenprogramma van BNNVARA komen iedere zaterdag live vanaf het Mediapark in Hilversum. In het Studio Centrum ontvangt Brecht van Hulten haar gasten en worden de producten getest. Wil je hier bij aanwezig zijn? Dat kan! Er zijn meerdere data vanaf: t/m za 24 februari.

Media Mile: Nieuwe publiekstrekker van Hilversum

De Media Mile, een met gele stenen aangegeven route langs diverse hotspots, moet een belangrijke publiekstrekker gaan worden voor Hilversum. Het eerste deel van de route wordt op dinsdag 27 februari voorafgaand aan de start van de viering van 100 jaar Mediastad officieel geopend. De Media Mile is een interactieve route, die loopt van het Stationsplein door het centrum via poppodium de Vorstin naar Beeld en Geluid op het Media Park en vice versa. 

Pop-Up restaurant 'Winterlicht' op Pampus

Wegens succes verlengd! Winterlicht is een contemporaine foodexperience in een historisch jasje dat op eigen houtje genoten kan worden. Dat slaat niet alleen op de houten planken waarop veel van al het heerlijks wordt geserveerd, maar ook op dat je zelf je eigen dinerroute over het eiland en door het fort bepaalt. Reserveer snel Winterlicht is verlengd t/m 17 maart.

Forten van Boven in het Nederlands Vestingmuseum


Op het buitenterrein van het Vestingmuseum in Naarden is, t/m 31 maart, de tentoonstelling Forten van Boven te zien met luchtfoto's van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Op het buitenterrein van het Vestingmuseum  staan 33 levensgrote luchtfoto's van onderdelen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De beleving vanaf de grond verschilt met een blik vanuit de lucht en toont een uniek door de mens ingericht landschap met veel water. 

 'Dracht en Pracht' in het Huizer Museum

Van klederdracht naar mode anno 2018. De creatieve kledingcollectie van Kasper Jongejan vertaalt klederdracht naar eigentijdse dracht. Met zijn eerdere expositie Dracht! in KAF Almere baarde hij landelijk opzien. Vijf originele looks voor mannen en vrouwen vormen een moderne aanvulling op de tentoonstelling 'Jong gekleed, Oud gedaan' in het Huizer Museum. Deze tentoonstelling is te zien tot 15 april. Combineer een bezoek aan het museum met een wandeling door het prachtige oude vissersdorp.

Singer Laren

In de collectie van de Van Vlissingen Art Foundation is een nieuwe tekening van Vincent van Gogh ontdekt: De heuvel van Montmartre met steengroeve uit maart 1886. Dat blijkt uit uitgebreid onderzoek door het Van Gogh Museum naar onderwerp, stijl, techniek, materiaalgebruik en herkomst van deze tot nu toe onbekende tekening. Met deze vondst kon ook een vergelijkbare tekening die eerder was afgeschreven opnieuw aan Van Gogh worden toegekend. Dat werk, getiteld De heuvel van Montmartre (1886) bevindt zich in het Van Gogh Museum en is in onderwerp, formaat, stijl, techniek en materiaalgebruik onmiskenbaar verwant aan de nieuw ontdekte tekening. Beide tekeningen zijn t/m 6 mei te zien in de tentoonstelling Impressionism & Beyond. A Wonderful Journey in Singer Laren

 

Voorjaarsvakantie in Gooi & Vecht

Tijdens de voorjaarsvakantie is er in onze regio weer van alles te doen voor de kids. Bekijk hier het complete overzicht van alle evenementen en activiteiten tijdens deze periode.

 

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Pinterest
Pinterest


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
VVV Gooi & Vecht · Burg. de Bordesstraat 80 · Bussum, Niederland 1404 GZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp