Copy
De leukste uittips in Gooi & Vecht!

 
  • Eindelijk...zomervakantie
  • Zomerkermis Laren
  • Kunstmarkten
  • Zeilregatta Ottenhome
  • Rondleidingen Dr. Costerustuin
  • Nieuw festival: Wonderfeel!
  • Op het water, in het water, onder water, aan het water...
Eindelijk...zomervakantie
De vakantie vliegt voorbij met al die activiteiten in onze regio. Ga zwemmen bij De Zandzee, verken de natuur bij de Schaapskooi op de Blaricummerheide of ga op watersafari en bouw een insectenhotel bij Natuurmonumenten. Wil je liever schatzoeken met 'Geocachen', dit kan met het hele gezin! Op het Muiderslot is er op dinsdag en donderdag de familievoorstelling 'De Pen of het Zwaard'. In Weesp kunnen kinderen op woensdagmiddag op speurtocht /rondleiding mee en daarna lekker ravotten in Speeltuin Don Bosco. Voor meer zomerse activiteiten kijk in onze Zomerkalender of in de Kidsgids, verkrijgbaar bij de VVV's en natuurlijk via de webshop!
 
Zomerkermis Laren
Zwieren, zweven, poffertjes en suikerspinnen en natuurlijk prachtig weer! Heerlijk ronddwalen over de grootste kermis van 't Gooi, genieten van een smakelijke maaltijd op een zonnig terras en lekker bijpraten met bekenden. In Laren staat de zomerkermis voor meer dan alleen spectaculaire attracties, het is een happening! Vanaf 4 juli staat het brinkdorp zes dagen lang op z'n kop. Kom langs met de hele familie en laat u verrassen!
Kunstmarkten
Altijd al eens willen zien hoe een kunstenaar te werk gaat? Zaterdag 4 juli zijn er 2 kunstmarkten in de openlucht. In Muiden vertellen de kunstenaars u graag over hun stijl en manier van werken. En Kortenhoef wordt omgetoverd in een Frans dorpje Place du Tertre, compleet met Franse terrassen, chansons en een bellenblaasact, leuk voor de kids! Als afsluiting van de dag volgt de uitreiking van de Art to Join awards voor beste kunstenaar 2015.
Zeilregatta Ottenhome
Op woensdagavond 22 juli a.s. organiseert Ottenhome weer een zeilregatta, een van de vijf avonden deze zomer. Zo'n avond is een gezellige en sportieve happening voor iedereen die zijn/haar zeilkrachten in wedstrijdverband wil toetsen of die een unieke zeilervaring in de eigen achtertuin wil ervaren. Dus stel een team samen, scheep in en sail away!
 
 
Rondleidingen Dr. Costerustuin
In de Dr. Costerustuin in Hilversum, een van de meest toegankelijke botanische tuinen in het Gooi, valt ook in juli weer een hoop te leren over planten, bomen en bloemen. Op 15 juli neemt Isa van der Heijden u mee op een zomers rondje door de tuin. Bij de rondleiding voor leergierige mensen krijgt u een lesje biologie over de bloemetjes en de bijtjes. Deze rondleiding zal op zondag 26 juli meerdere keren worden gegeven.
Aanmelden kunt u doen van te voren bij de Dr. Costerustuin.
Nieuw festival: Wonderfeel
Wonderfeel is een spiksplinternieuw festival voor klassieke muziek op het landgoed Schaep en Burgh in ’s-Graveland van 24-26 juli a.s. Drie dagen lang en twaalf uur per dag: meer dan 100 concerten, lezingen, kinderactiviteiten, muziekdocumentaires en rollende keukens. De zeven Wonderfeelpodia hebben thema’s als Fusion of Arts, Weeshuis van de Hits, Kwartettentent en Nooit van Gehoord en bieden een breed programma uit ruim zes eeuwen muziek.
Op het water, in het water, onder water, aan het water...
Regio Gooi & Vecht wordt niet voor niets de Watertuin van Nederland genoemd. Het Naardermeer, het Gooimeer, het Loosdrechtse Plassengebied en natuurlijk de Vecht. Wilt u meevaren of liever zelf een sloepje huren, via een bepaalde vaarroute of kiest u zelf uw route via het sloepenroutenetwerk? Peddelen in een kano of genieten aan de waterkant. Op onze minisite www.vareningooivecht.nl vindt u alle informatie over routes, sluistijden en vaarregels. Voor een intense beleving, download de Gooi & Vecht Tourapp voor audiotours onderweg.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Pinterest
Pinterest