Copy
De leukste uittips in Gooi & Vecht!

 
  • Zomer in Gooi & Vecht
  • Er zit muziek in...
  • Bijzondere evenementen
  • Lekker struinen over de markt
  • Vakantie? Volop activiteiten voor KIDS
  • Beleef SAIL 2015 vanaf een boot
  • NIEUW: Dinnershow Pandora
  • Theaterspektakel EXIT wegens succes verlengd
Zomer in Gooi & Vecht - genoeg te beleven!
Ook al leek het de afgelopen week bijna herfst, de zomer met al die leuke activiteiten duurt nog voort! In Blaricum barst de kermisweek los, in Naarden vertellen meestervertellers een zomer vol verhalen en is er Garnizoensdag. En hoe lijkt het u om te varen door de Molenpolder  of in de avondschemering op het Naardermeer? U kunt een filmpje pakken in de openluchtcinema bij Pampus of in Hilversum. Op regenachtige dagen zijn er heel veel tentoonstellingen en musea een bezoekje waard. Natuurlijk zijn er nog veel meer activiteiten. Bekijk hiervoor onze Zomerkalender of ga naar onze website. Wilt u vooraf routes met informatie bekijken, u bestelt ze eenvoudig in onze webshop.
Er zit muziek in...
Elke zondagmiddag in Breukelen Parkpodium Boom & Bosch, diverse concerten in een prachtig park. In Muiden brengt het Spieringfestival op 22 augustus weer iedereen op de been om te genieten van de markt, muziek en gezelligheid. Van 26 t/m 29 augustus barst Weesp met het Sluis en Bruggenfeest van de activiteiten, wedstrijden, muziekbandjes en feestgedruis. Op 29 augustus verzorgt de in 't Gooi bekende Sonny's Inc. Live weer een spetterend optreden in Laren.
Bijzondere evenementen
Op zondag 2 augustus toert de Vestingrit met een groot aantal prachtige rijtuigen met geheel in stijl geklede koetsiers door 't Gooi. Historisch Festival Vreeland is een gezellig festival van 14 t/m 16 augustus waarin de bezoeker zich weer even in het verleden waant. Zaterdag 29 augustus 's avonds is de sprookjesachtige Gondelvaart met avondmarkt in Loosdrecht - u kunt zelf ook deelnemen - en wordt Vreeland overdag omgetoverd tot Middeleeuws dorp. En op 30 augustus is voor de eerste keer de Heideloop. Inschrijven hiervoor kan nog steeds.
Lekker struinen over de markt
Genieten van heerlijke, ambachtelijke producten of neuzen tussen kramen met curiosa, markten zijn voor iedereen! 22 augustus vindt u heerlijke producten op de Gooise Streekmarkt in Bussum en met ruim 140 kramen is de Jaarmarkt Nieuw-Loosdrecht op 26 augustus ook een aanrader! In het weekend van 29 en 30 augustus kunt u naar de Tuinfair Krijn Spaan in Kortenhoef, is het koopzondag en braderie in Hilversum, kofferbakmarkt in Vreeland en kunt u pruimen proeven op het Muiderslot.                     
Nog steeds vakantie...dus volop activiteiten voor de KIDS
Welke doe-activiteiten voor kinderen in augustus zijn er zoal, buiten onze KIDSgids? Teveel om hier op te noemen, maar enkele tips zijn: stenen slijpen bij Museum Hofland, op speurtocht als indiaan bij Bezoekerscentrum Natuurmonumenten in 's-Graveland, dagje in Speeltuin Oud Valkeveen of de Avontuurfabriek. En als uitje met het hele gezin kunt u in de huifkar van Zorgboerderij 't Werckpaert of met Rob Wiegers in een heteluchtballon. In Weesp is er op woensdagmiddag een rondleiding met speurtocht die eindigt in de speeltuin. De opnames van het groots tv-spektakelprogramma Bommetje! in de haven van Huizen vallen vast ook in de smaak.
 
Beleef SAIL 2015 met Rederij Wolfrat vanaf een boot op het water
Van 19 t/m 23 augustus is SAIL 2015 weer een feit! Echte bootliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de meest bijzondere schepen die Amsterdam aandoen. Wilt u dit jaar SAIL niet vanaf de kant maar vanaf een boot beleven, dat kan! Rederij Wolfrat biedt diverse arrangementen aan, zodat u optimaal van alle prachtige schepen en activiteiten kunt genieten. U kunt kiezen voor brunch of BBQ en er zijn aparte arrangementen voor SAIL IN en SAIL OUT. Bekijk en boek uw arrangementen via onze website. Veel plezier op SAIL!
NIEUW: Dinnershow Pandora in Studio21!
Vanaf september 2015, dé nieuwe Dinnershow in Studio21: Dinnershow Pandora! Laat u verrassen tijdens deze complete avond uit, inclusief een overheerlijk 3- of 4-gangendiner en drankjes. Dinnershow Pandora is een prikkelend avontuur vol passie, verleiding en spanning waarin betoverende klanken en breekbare schoonheid strijden om uw aandacht. Boek nu uw kaarten.
Theaterspektakel EXIT wegens succes verlengd t/m 19 september
EXIT is een groots, visueel spektakel, waarbij het publiek continu verrast wordt. De voorstelling is geheel in stijl van Vis à Vis, met veel humor en spektakel waarbij zij de grenzen van ons moderne leven en het theater maken opzoekt. Ondanks de dramatische verwikkelingen en ontroerende tegenslagen zegeviert ook nu weer de fantasie. Wegens succes is de voorstelling verlengd t/m 19 september. Boek uw kaarten via onze website en geniet van dit spektakel!
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Pinterest
Pinterest