Copy
Het laatste nieuws van Toerisme Gooi & Vecht, met informatie over nieuwe projecten en promotiemogelijkheden.
  • Nieuwe audio-app Weesp en Laren!
  • Gratis workshop audiotour izi.Travel
  • Gratis workshop Routeyou
  • Nieuwe VVV in Vreeland
  • Bezoekersonderzoek Metropoolregio Amsterdam
  • Holland Call
  • Najaarseditie Vrijetijdskrant Gooi & Vecht
  • Nieuwe sites zijn live
  • Bloggerscampagne
  • Vakantie
Nieuwe tours door Laren en Weesp 

De Gooi & Vecht Tour app en de IZI travel app zijn 2 gratis wandeltours rijker: door Laren en Weesp.

In Laren ziet en beluistert u de sfeer van toen zich veel boerderijen, smederijen, textielbedrijven en bekende kunstenaars vestigden.

Tijdens de wandeling door Weesp wordt u meegenomen op ontdekkingstocht door dit bijzondere vestingstadje. Door haar centrale ligging heeft het eeuwenlang een belangrijke rol gespeeld in industrie, transport en de Hollandse Waterlinie. Tegenwoordig is Weesp een bruisende stad met meer dan 200 rijksmonumenten, winkels en gezellige restaurants.

Hoe te downloaden?

Beide tours zijn te downloaden in de gratis Gooi & Vecht tour app. Deze app kunt u via deze link voor Apple downloaden en via deze link voor Android. De tours zijn ook beschikbaar in de IZI travel app. Meer info over hoe te downloaden kunt u hier vinden.

Andere routes in de Gooi & Vecht Tourapp
In totaal zijn er nu 18 fiets- wandel- en vaarroutes door de regio gratis beschikbaar in de Gooi & Tour app. Binnenkort voegen we daar nog een route door Muiden aan toe. Houd de app dus goed in de gaten!

 

Ontwikkel uw eigen audiotour bij izi.TRAVEL
 
Ben u betrokken bij 'cultuur en natuur' in de regio en wilt u zelf een fiets-, wandel- of vaarroute maken? Pak deze unieke kans en doe mee met de gratis workshop.

Wij nodigen u uit op dinsdag 20 september van 9.00 tot 11.30 uur voor een gratis inspirerende workshop op een centrale locatie in de regio.

Cultuurpark Gooi & Vecht is een groot succes en wij willen het aanbod van (audio)fiets-, wandel- en vaarroutes graag in samenwerking met u uitbreiden.
17 musea en kastelen in de regio hebben een audiotour ontwikkeld op izi.TRAVEL en gepubliceerd in de izi.TRAVEL app (2 miljoen gebruikers). Een deel van deze audiotours is ook weer opgenomen in de Gooi & Vecht Tourapp. Vanuit Toerisme Gooi & Vecht verzorgen wij de promotie van deze 'smart regio', waarbij de bezoeker op een originele manier kennis maakt met de (verborgen) culturele schatten van Gooi & Vecht. Via deze link komt u bij de informatie over het Cultuurpark op de site van izi.Travel.

Programma
1. Presentatie over izi.TRAVEL
2. Audiotour ontwikkelen in cms
3. Promotie van tour
4. Samenwerking & aanpak 'Smart Gooi & Vecht' bespreken

Voorbereding
1. Bekijk de izi.TRAVEL app
2. Neem uw laptop mee indien u die bezit.

Optioneel
Werk met eigen content; neem foto's, tekst, video's van kunstwerken/verhalen mee uit uw organisatie.

Aanmelden
Stuur voor 10 september een mail naar marketing@gooivecht.nl met daarin het aantal deelnemers vanuit uw organisatie. Zodra wij een idee hebben van het aantal deelnemers, zullen wij een locatie reserveren. 
Gratis workshop: leer alles over Routeyou

Op 13 september bent u van harte welkom bij de Routeyou Trainingssessie in Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomst leert u alles over de mogelijkheden van dit routeplatform dat ook door Toerisme Gooi & Vecht gebruikt wordt bij de weergave van de routes op de verschillende sites. Voor partners van Toerisme Gooi & Vecht is deelname aan deze workshop gratis.

Tijd:              15.00-18.00 uur
Locatie:        Roots Magazine (New Skool Media) - Spaklerweg 53, Amsterdam, Nederland  
Aanmelding: mail uw naam, telefoonnummer en het aantal deelnemers naar marketing@gooivecht.nl.
Nieuw VVV-punt Vreeland
Nieuw VVV-punt in Vreeland
 
Afgelopen 6 juli opende wethouder Pieter de Groene van de gemeente Stichtse Vecht het nieuwe VVV-punt in Vreeland.

Met de overhandiging van de regiokaart Gooi & Vechtstreek aan eigenaar Aloys Hageman was de opening officieel.

Bij dagwinkel Aloys Hageman kunnen de bezoekers van Vreeland naast een hartelijk ontvangst terecht voor toeristische informatie over de regio en natuurlijk VVV-cadeaubonnen.

Aloys Hageman verkoopt in zijn winkel niet alleen dagverse producten, maar ook leuke en lekkere streekproducten, zoals het Vreelands Witje, een heerlijk fris witbier.

Nieuwsgierig geworden? Het kersverse VVV-punt is te vinden aan de Voorstraat 15 in Vreeland.

Het VVV-punt in Vreeland is het vierde VVV-punt in de gemeente Stichtse Vecht. De overige VVV's vindt u via deze link.
Nieuwe website VVV Gooi & Vecht
Bezoekersonderzoek Metropoolregio Amsterdam
 
De resultaten van het bezoekersonderzoek Metropoolregio Amsterdam zijn bekend. Het onderzoek wordt regelmatig uitgevoerd door Amsterdam Marketing en heeft als doel toeristische onderzoeksgegevens voor geïnteresseerden zo toegankelijk mogelijk te maken.

Kijk hier voor het rapport.

Laat cultureel erfgoed herleven!

Ook dit jaar organiseert de provincie Noord-Holland de HollandCall voor het cultureel erfgoed.

HollandCall is een crowdsourcing en acceleratorprogramma voor de beste nieuwe cultuur-toeristische producten. De provincie zoekt naar de beste ideeën daarvoor en daarbij kunnen we uw hulp goed gebruiken.

Heeft u hét idee dat het Noord-Hollandse culturele erfgoed laat herleven? Doe dan mee via www.hollandcall.nl.

Zelf niet het winnende idee maar kent u wel mensen voor wie HollandCall interessant is? We zouden het erg waarderen als u deze informatie doorstuurt. Dit zou de provincie enorm helpen bij het vergaren van zoveel mogelijk goede inschrijvingen die helpen bij de promotie van het culturele erfgoed.

Uw activiteit in de Vrijetijdskrant Gooi & Vecht?

Komend najaar verschijnt de Vrijetijdskrant met de volgende thema's herfst in Gooi & Vecht, winter in Gooi & Vecht en Cultuur. De Vrijetijdskrant is een een huis-aan-huis verspreide krant met alle toeristisch-recreatieve informatie over uw gemeente en de regio. Er komt een editie uit voor: Stichtse Vecht, Hilversum, Gooise Meren, Wijdemeren & Weesp en Huizen & Laren. Uiteraard verspreiden we deze krant ook via de VVV onder de bezoekers van de regio. Een voorbeeld van de Vrijetijdskrant vindt u hier

Heeft u een bijzondere activiteit, expositie of een uniek evenement? Graag ontvangen wij uw tekst van maximaal 300 woorden inclusief rechtenvrije foto's (min. 300 dpi). Deadline hiervoor is 9 september a.s.

Vergeet u niet uw activiteiten aan te melden via dit formulier? Dan kunnen wij ze opnemen in onze digitale agenda. Deze agenda-items worden uiteraard gepubliceerd in de Vrijetijdskrant, maar ook ook uitgeleverd aan andere geïnteresseerden, waaronder de Gooi & Eemlander.
www.vvvgooivecht.nl
Nieuwe website VVV Gooi & Vecht
Nieuwe websites zijn live
 
De nieuwe websites van Toerisme Gooi & Vecht zijn in de lucht. Alle sites zijn volledig responsive en op alle devices eenvoudig te raadplegen.

Nog geen bezoek gebracht aan de regionale site? Klik hier om een kijkje te nemen.

lokale sites
 
Naast de regionale site hebben ook de lokale sites een nieuw jasje gekregen. Klik op de onderstaande links om ze te bekijken:

VVVHilversum
VVVHuizen
VVVNaarden
VVVStichtsevecht
VVVWijdemeren

Mocht u eventuele aanpassingen en/of aanvullingen hebben? Geef ze graag door via info@gooivecht.nl.
Bloggerscampagne

Inmiddels zijn er al verschillende bloggers op pad geweest en staan er nog een aantal leuke activiteiten in de planning. U vindt een blog over een fietstocht door Fortenland via deze link en een blog over een tocht over en langs de Vecht via deze link! Binnenkort komen daar verhalen over een sloepentocht op de Loosdrechse Plassen en een tocht met de fluisterboot over het Naardermeer bij. Wij houden u via Pinterest, Facebook & Linkedin op de hoogte! 
Wilt u ook een blogger ontvangen? Laat het ons weten!
Fijne vakantie!

In verband met de zomervakantie is het kantoor van Toerisme Gooi & Vecht gesloten tot en met 16 augustus. Daarna staan wij graag weer voor u klaar. Voor dringende vragen kunt u contact opnemen met de VVV in Hilversum via info@gooivecht.nl.

Wij wensen u een hele fijne zomer!
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Pinterest
Pinterest


unsubscribe from this list    update subscription preferences