Copy
Onze uittips in Gooi & Vecht voor februari. Kijk voor een compleet overzicht op www.vvvgooivecht.nl

 
 • Jeroen Oerlemans in Museum Hilversum
 • Levend Theeservies in Huizer Museum
 • Kiss & Click in Bussum
 • Theaterpand Weesp: Finalistentournee van het Amsterdams Kleinkunst Festival
 • 'Werken met Gispen en Dudok
 • Festival voor Nieuwsfotografie 
 • Gluren bij de buren in Gooise Meren
 • Gluren bij de buren in Gooise Meren
 • Muiderslot tijdens Valentijnsavond in de ban van erotiek
 • Vogelexcursie Loenderveense Plas
 • Springkussenfestival in de Zandzee
 • Expositie 'Fietsen, Reflecties en Drag Queens' in Brinkhuis Laren
 • Celebrity-portretten in Spant!
 • Voorjaarsvakantie in Gooi & Vecht

Expositie Jeroen Oerlemans in Museum Hilversum

In Museum Hilversum vindt vanaf 3 februari een bijzonder eerbetoon plaats aan de in oktober overleden fotograaf Jeroen Oerlemans. Oerlemans kwam tijdens zijn werk om het leven in de Libische stad Sirte en mag beschouwd worden als één van Nederlands meest ervaren conflictfotografen. Oerlemans reisde regelmatig af naar brandhaarden in onder andere Libanon, Soedan, Palestina, Afghanistan, Syrië en Libië. In 2012 werd hij in Syrië, samen met de Britse fotograaf John Cantlie, ontvoerd door moslim-extremisten. Tijdens een ontsnappingspoging werd hij neergeschoten, maar de schotwond was niet-levensbedreigend. Het afgelopen jaar werd hij wel dodelijk getroffen. De tentoonstelling Jeroen Oerlemans is t/m 12 maart te zien. (fotobijschrift: Battle of Sirte erven Jeroen Oerlemans)
 

Animatieworkshop "Levend Theeservies" in het Huizer Museum.

Filmeditor en regisseur Hans Walther, bekend van ondermeer de film Sprookjesboom en Pim & Pom, is animatiespecialist. Terwijl hij werkt aan een tv-serie over Nijntje, komt hij tussendoor even naar het Huizer Museum om hier met kinderen een animatiefilm te maken met een theeservies als personages. Net als in Beauty en het Beest beelden een theepot en theekopjes een verhaal uit. Deze workshop is op 4 februari van 14.30 tot 16.00 uur.

 

Kiss & Click

Op zaterdag 11 februari staat in het centrum van Bussum van 12.00 tot 16.00 uur een Valentijns fotobox. Maak in de box een Valentijn foto, upload deze op de Facebookpagina van Pro Bussum en maak kans op een mooie prijs.

 

Theaterpand Weesp: Finalistentournee 2017 AKF

Tijdens de finalistentournee van het Amsterdams Kleinkunst Festival maken de drie grote kleinkunsttalenten van dit moment een tour langs theaters in heel Nederland. Tijdens een avond van de finalistentournee ziet het publiek drie voorstellingen van een half uur. Maak kennis met de nieuwe liching cabarettoppers. Deze oud-finalisten gingen hen al voor: Claudia de Breij, Richard Groenendijk, Maarten van Roozendaal, Van der Laan & Woe, Louise Korthals, Eva Crutzen en Yentl en de Boer. Op10 februari kunt u terrecht in Theaterpand Weesp.

 

Mini symposium 'Werken met Gispen en Dudok' in Hilversum

Het Dudok Architectuur Centrum (DAC) organiseert in samenwerking met de Stichting Gispen Collectie, op 10 februari, het mini-symposium Werken met Gispen en Dudok. Het mini-symposium blikt terug op het verleden, maar stelt ook actuele vragen. Hoe gaan we om met een monumentaal gebouw waarin ontwerp, aankleding en inrichting onlosmakelijk verbonden waren, zoals in het Raadhuis uit 1931 dat nu nog steeds functioneert als huis van de gemeente.

 

Festival voor Nieuwsfotografie in Museum Hilversum

Van maandag 6 tot en met zondag 12 februari vindt in Museum Hilversum de tweede editie plaats van het Festival voor Nieuwsfotografie. Het thema is dit jaar: What’s New(s)? Een bijzonder inspiratiefestival met actuele ontwikkelingen in de nieuwsfotografie en veel krachtige foto´s en verhalen.

Gluren bij de Buren in Gooise Meren

Op zondag 12 februari kan Gooise Meren zich opmaken voor de eerste editie Gluren bij de Buren. Dit jaar worden er maar liefst 63 woonkamers omgetoverd tot incidenteel poppodium. Een mooi aantal voor een eerste woonkamerfestival! Op deze zondag kan er tussen 13.00 en 18.00 uur in (bijna) alle wijken van Gooise Meren gratis gegluurd worden naar talent. Met maar liefst 189 optredens uiteenlopend van klassieke muziek tot moderne dans is er voor ieder wat wils!  Doordat de deelnemende woonkamers nooit verder dan vijf minuten fietsen van elkaar af liggen is het mogelijk meerdere voorstellingen te bezoeken. 

Muiderslot op Valentijnsavond in de ban van erotiek

Op 14 februari 2017 worden op het Muiderslot in bijzondere rondleidingen de slaapkamergeheimen van onze voorouders uit de doeken gedaan. Erotiek in de Gouden eeuw. Onder erotiek valt alles wat op het liefdesleven betrekking heeft: van verlangen en verliefdheid tot lust. Erotiek prikkelt de verbeelding, wekt begeerte en maakt nieuwsgierig en de 17e-eeuw was bepaald niet preuts. Hoe de liefde en erotiek er uitzag en wat er gebeurde achter de gordijnen van de beddekoets wordt op 14 februari bij kaarslicht uit de doeken gedaan in speciale avondrondleidingen over Erotiek in de Gouden eeuw.  

 

Vogelexcursie Loenderveense Plas op 18 februari

Bezoek het prachtige natuurgebied Loenderveense plas. Hieruit haalt Waternet drinkwater voor de bewoners van Amsterdam en het Gooi. Op de Loenderveense Plas zijn veel bijzondere wintergasten te zien, zoals het nonnetje, de brilduiker en de krooneend. Je wandelt langs de plas om deze watervogels te spotten. Vergeet je verrekijker niet. Er wordt  gezorgd voor een paar goede telescopen. Een gids van de Vogelwerkgroep Gooi en omstreken helpt je de verschillende vogels te herkennen.

Het allereerste Springkussenfestival van Gooise meren!

Zet hem alvast in je agenda: Het allereerste Springkussenfestival van Gooise Meren! Op donderdag 23 februari van 09.30 – 16.30 uur. De Sporthal van Sportcentrum de Zandzee wordt omgetoverd tot springkussenparadijs, waar je kunt springen, klimmen en klauteren op een van de 15 verschillende springkussens, stormbanen en luchtkastelen!

Expositie' Fietsen, Reflecties en Drag Queens' door Shirley Agudo in Brinkhuis Laren

Op de expositiewand van het Brinkhuis in Laren zijn wisselende exposities te zien van  kunstenaars. Tot eind eind februari bijzondere fiets-foto's van de in Laren wonende succesvollefot-journaliste, de Amerikaanse Shirley Agudo. "Het is voor ons oh zo vanzelfsprekend: op de fiets naar je werk, de winkel, het strand of - voor mijn part - je hele inboedel verhuizen. Nederland is dan ook het enige land ter wereld (!) dat meer fietsen kent dan inwoners." Shirley Agudo verbaast zich erover en wijdde er meerdere  fotoboeken aan. Haar specialiteit is Street-Art fotografie. De foto’s van fietsen gaan over de Nederlandse fiets cultuur. “De Spiegeling” van de Amsterdamse grachten. De “Drag Queen” foto’s zijn uit New York. 

Celebritiy-portretten in Spant! 

Fotograaf Pim Westerweel exposeert, t/m 31 maart 2017, 58 celebrity-portretten in zwart/wit in theater Spant te Bussum. In deze verkoopexpositie: ‘Wall of memories’ heeft hij een keuze gemaakt uit de talrijke portretten die hij heeft gemaakt voor LP- en CD-covers, boekomslagen en tijdschriften van 1957 t/m 1997. Alle foto’s, de meeste gemaakt in kleur, heeft hij omgezet in stemmig zwart/wit.

 

Voorjaarsvakantie in de Gooi & Vecht.

In de voorjaarsvakantie is er weer van alles te doen in onze regio. Breng een bezoek aan het Muiderslot. Van 20 t/m 26 februari is er bij Sportcentrum de Zandzee  dagelijks een leuke gratis activiteit! Stuiter je mee het voorjaar in tijdens Crazy Spring Paradijs? In Sportcomplex Dudok Arena (Optisport) ploppen tientallen luchtkastelen, stormbanen en klimmuren op tijdens dit evenement. Bij Beeld en Geluid in Hilversum kan je op 21 of 28 februari naar een Masterclass NOS Jeugdjournaal. Van presentatoren Nick Renooij en Lysette van Geel leer je wat nieuws is, hoe ze het maken en hoe je het beste kunt presenteren.
 

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Pinterest
Pinterest


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
VVV Gooi & Vecht · Burg. de Bordesstraat 80 · Bussum, Niederland 1404 GZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp