Copy
Extra uittips in Gooi & Vecht voor september. Kijk voor een compleet overzicht op www.vvvgooivecht.nl

 
 • Bussum Cultureel
 • 30e Huizerdag
 • Wijdegatconcert 2016 Kortenhoef
 • Open Monumentendag
 • Vechtse Vaarparade
 • Gooische Rally Blaricum
 • Havenfestival Huizen
 • Oldtimerfestival Huizen
 • Loosdrechts Jazzfestival
 • Festival op de Dijk Loosdrecht
 • Atelierroute Blaricum 2016
 • 10 jaar Sportcentrum de Zandzee
 • Tentoonstelling 'Wereld Beeld' in Comenius Museum Naarden

Bussum Cultureel


Traditioneel vindt in september Bussum Cultureel plaats, een festival dat jaarlijks steeds meer bezoekers trekt uit ’t hele Gooi. Op Bussum Cultureel kunnen bezoekers op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 september 2016 proeven van de vele vormen van cultuur die het dorp rijk is. Er wordt fors uitgepakt met een programma voor ieder die van kunst, muziek, dans, theater en lekker eten houdt.


 

HUIZERDAG: GRANDE FIESTA!

De 30e Huizendag, op 9 en 10 september belooft weer een fantastisch feest te worden. Op vrijdagavond is het Raadhuisplein omgetoverd tot een feestelijk terras. Rond dat terras staan kramen waar wijnen en allerlei heerlijke hapjes verkrijgbaar zijn. Ondertussen kunt u genieten van een modeshow op de catwalks. Op zaterdag is het Grande Fiësta op het Oude Raadhuisplein en het Plein 2000. Na de openingsceremonie is de aftrap voor het Huiz’Orkest The Swinging Seniors, gevolgd door diverse bands en optredens. Ook op Plein 2000 zijn er in de middag en avond optredens van diverse popbands met als hoofdartiest zangeres Maan!

Wijdegatconcert 2016 Kortenhoef


Wat is er mooier dan met je bootje een klassiek concert bij te wonen in een prachtig, en vooral stil natuurgebied. Op zaterdag 10 september is dat mogelijk op het Wijde Gat bij Kortenhoef. Een uniek kleinschalig concert van 17.30 tot 19.30 uur op het water in het beschermd natuurgebied van Kortenhoef. Alleen toegankelijk voor niet gemotoriseerde vaartuigen. Toegang gratis. 

 

Open Monumentendag


De Open Monumentendag bestaat 30 jaar en vindt dit jaar plaats in het weekend van 10 en 11 september. Het landelijke centrale thema van de Open Monumentendagen is dit jaar ‘Iconen en Symbolen’. Voor de invulling van dit thema in de Vechtstreek is ‘de theekoepel’ gekozen als icoon, als verwijzing naar het leven op de buitenplaatsen langs de Vecht in de 17e en 18e eeuw. Er staan ruim 20 theekoepels langs de Vecht. Tijdens de Open Monumentendagen worden er in de hele regio diverse culturele activiteiten georganiseerd. 

 

Vechtse Vaarparade


Op 10 september vindt, voor de 5e keer, de Vechtse Vaarparade plaats. Een verlichte vaarparade aan de Vecht van Loenen naar Maarssen. De vaarparade vertrekt vanaf de Mijndense Sluis en zorgt voor een prachtig spektakel op de Vecht. Het Nederlands Flyboardteam, partyschepen met live muziek en een waterorgel met licht en geluid varen allemaal mee.

 

Gooische Rally Blaricum


Na diverse zeer succesvolle en uitdagende edities wordt op zondag 11 september de 17e editie van de  Gooische Rally gehouden. Deze editie wordt weer een sportieve en uitdagende rally voor automobiel en equipe. Overdag zullen de equipes in de verschillende klassen een spannende strijd voeren om de juiste routes en controles op tijd te vinden. De lunch zal worden gehouden op een unieke locatie. Na afloop is er tijd voor het ontmoeten van collega-deelnemers, ontspanning en netwerken in het oude dorp van Blaricum.

 

Havenfestival Huizen


Op zaterdag 17 september word Het Havenfestival Huizen georganiseerd. Vanaf 10.00 uur bruisen de Oude Haven van Huizen en het Nautisch Kwartier van de festiviteiten. Het accent ligt dit jaar op de maritieme roots van het oude Gooise vissersdorp Huizen. Te zien zijn o.a. de Vloot en Roadshow van de Koninklijke Marine en er komen een aantal bijzondere vaartuigen naar Huizen. Naast deze publiekstrekkers liggen er langs de kade een 10-tal botters waarmee vroeger op de Zuiderzee gevist werd. De Open Botterdag maakt onderdeel uit van het Havenfestival. Tijdens deze dag is het mogelijk om tochtjes met de botters op het Gooimeer te maken. Een unieke gelegenheid om eens mee te maken  hoe het is om op een oude vissersschuit te varen. 

7e Huizer Oldtimerfestival


Op zaterdag 17 september vindt, tegelijk met het Havenfestival, het jaarlijks Huizer Oldtimerfestival plaats in het Nautisch Kwartier Huizen aan de haven. Vanaf 10.00 uur is er een Spietentocht; een toerrit door de schitterende omgeving.

portret uit de serie You van Hans Hiltermann

Loosdrechts JazzFestival


Dit jaar vindt op 17 september een nieuwe editie van het Loosdrecht Jazzfestivaplaats met een geweldig gevarieerd programma. De rijke jazz-geschiedenis van Loosdrecht wordt sinds een paar jaar weer voortgezet met als resultaat dat het festival voor de derde keer georganiseerd wordt na 2 eerdere succesvolle edities. De botenloodsen van Jachthaven Het Anker aan de Oud-Loosdrechtsedijk 117 fungeren dan weer opnieuw als decor voor dit festival. Het unieke van het Loosdrecht Jazz Festival is dat elk jaar een brug geslagen wordt tussen het verleden en het heden op het gebied van de jazz. Dit jaar wordt dit op een mooie wijze vormgegeven door een zeer gevarieerde programmering.


 

Festival op de Dijk Loosdrecht


Op 23, 24 en 25 september wordt in Oud-Loosdrecht het Festival op de Dijk gehouden. Drie dagen lang staat Loosdrecht in het teken van een veelheid aan activiteiten. Op 23 september is er muziek met live optredens. Op 24 september zijn er diverse kinderactiviteiten, een lichtjestocht en een late summer party. Op 25 september wordt er afgesloten met een licht klassiek concert, een Dijk tot Dijk run en een kidsrun.

Atelierroute Blaricum 2016

De Stichting Kunst en Cultuur Blaricum organiseert jaarlijks de atelierroute. Op 24 en 25 september exposeren 22 kunstenaars hun werk op 18 locaties in het oude dorp en de Bijvanck, te herkennen aan de bekende wit/blauwe vlaggen. In het gemeentehuis is tevens de overzichtstentoonstelling waar werk is te zien van alle deelnemende kunstenaars met hun portfolio. Het gemeentehuis is zaterdag en zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur.


 

10 jaar Sportcentrum de Zandzee

HOERA Sportcentrum de Zandzee bestaat 10 jaar! Dit viert de Zandzee de hele maand september met verschillende acties en activiteiten! Zo is er een kampioenschap bommetjes maken, kan je er terecht voor een verjaardagsontbijt, is er een Wipe Out Run Contest en zijn er Survival Parcours. Kortom genoeg reden voor een bezoek aan de Zandzee in Bussum
 

Tentoonstelling 'Wereld Beeld' in Comenius Museum Naarden

Tot 22 januari is de tentoonstelling ‘Wereld Beeld'  in het Comenius Museum te Naarden te zien. Het beroemde geïllustreerde schoolboek Orbis Sensualium Pictus uit 1658 geschreven door Jan Amos Comenius (1592-1670) vormt hiervoor het uitgangspunt. Met de 150 onderwerpen en afbeeldingen schetst Jan Amos Comenius in dit boek de wereld voor zijn leerlingen. Maar tegelijkertijd zien wij deze wereld door zijn ogen. Zesentwintig professionele hedendaagse kunstenaars hebben zich laten inspireren door dit wereldbeeld van Comenius. 

 

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Pinterest
Pinterest