Copy
De leukste activiteiten in de regio
  • Op z'n PAASbest
  • Vechten op de Vecht
  • Opening Fortenseizoen
  • Unicefloop Breukelen
  • Vogeltjesfestival
  • Waterlinieweekend
  • Hilversum City Run
  • Fietsboot Eemlijn vaart weer
  • Opening Toeristisch Overstap Punten
  • Vooruitblik
Op z'n PAASbest!
Geniet van een overheerlijke paasbrunch tijdens een vaartocht op de Loosdrechtse Plassen met Rederij Wolfrat Loosdrecht. Of schuif aan in Naarden bij Gasterij Stadzigt voor een fantastische paasbrunch. Strek daarna de benen op het Lentefeest bij Schaapskooi Blaricum, tijdens het Paasfestival Hilversum of ga paaseieren zoeken bij Pinetum Blijdestein of het Muiderslot
Kijk voor een volledig overzicht van alle activiteiten in het Paasweekend op onze website.
Vechten op de Vecht 2015
Op zaterdag 4 april begint het sloeproeiseizoen in de regio Gooi & Vecht voor de 7e keer met wedstrijden in Weesp onder de naam Vechten op de Vecht. Een belevenis om deel te nemen of het spektakel vanaf de wal te aanschouwen. En natuurlijk is er muziek in de feesttent na afloop.
Opening van het Fortenseizoen
Vanaf 1 april zijn de forten weer toegankelijk voor bezoekers. Fietsliefhebbers kunnen de Fortenlandroute fietsen en onderweg de forten bezoeken. In het weekend van 18-19 april vieren alle forten op een feestelijke manier het begin van het seizoen. Op Forteiland Pampus is de opening van de openluchtfoto-expositie ‘TentoonStelling’ over de Stelling van Amsterdam. 
Op 18 april is er in Fort Uitermeer een heus lentefeest en Fort aan de Ossenmarkt biedt dan een fortenexcursie aan inclusief vaartocht over de Vecht naar Fort Uitermeer. Kijk voor alle activiteiten op www.vvvgooivecht.nl 
Unicefloop Breukelen
Op vrijdagavond 17 april lopen vele kinderen en volwassenen in Breukelen weer voor Unicef. De kinderloop start om 19.15 uur, de 5 km, 10 km en een wandeltocht starten om 19.45 uur. Ook bedrijven mogen meedoen in de Teamloop. Deelnemers hopen zo weer veel geld op te halen voor alle kinderen ter wereld die hulp nodig hebben. Inschrijven kan nog tot en met 14 april en ook supporters zijn welkom! Kijk op onze website voor meer informatie.
Vogeltjesfestival
In het weekend van 17-19 april gaat in Hilversum voor de 1e keer het Vogeltjesfestival van start. Studenten en afgestudeerden van HBO Kunstopleidingen kunnen hier hun werk presenteren. Op twee podia komt een breed scala aan voorstellingen voorbij en regionale bands spelen de sterren van de hemel. Meer informatie over dit festival vindt u op onze website.
Waterlinieweekend in Vestingmuseum Naarden
De Hollandse Waterlinie bestaat 200 jaar! In het weekend van 18-19 april viert het Vestingmuseum dit jubileum met Waterlinieweekend. Vaartochten, rondleidingen, een Shanty-koor en natuurlijk daverende kanonnen. Kom ook naar het spannendste museum op de wallen!
Hilversum City Run
Op 18 april om 20.30 uur klinkt het startschot van de Yakult Ladies Run. Vanwege het grote succes krijgt deze een speciale plaats in de vooravond van de Hilversum City Run op zondag 19 april. Met meer dan 10.000 deelnemers is de Hilversum City Run inmiddels een groot hardloopevenement met het wedstrijdparcours dwars door Hilversum Mediastad. Niet alleen een feest voor de deelnemers maar zeker ook voor de toeschouwers.
Fietsboot Eemlijn gaat weer varen
Vanaf 15 april kunt u weer meevaren op de Eemlijn die van Amersfoort naar Huizen of Spakenburg vaart. In Huizen kunt met uw fiets aan boord vlakbij fietsknooppunt 77, de boot meert aan in de gemeentehaven van Huizen aan de Bestevaer. Op 2e Paasdag is vanwege opening van het nieuwe fietspad langs de Eem een speciale actie. Kijk voor meer informatie op onze website.
Opening TOP's

Op 24 maart jl. is TOP Blaricum geopend (een filmpje hiervan vindt u op onze Facebookpagina), inmiddels het 7e Toeristische Overstap Punt in regio Gooi & Vecht. Bij een TOP kunt u goed parkeren en vanaf dit punt zijn er heel veel routes uitgestippeld om de prachtige omgeving te verkennen. Met uw smartphone scant u de QR code op het bord en u kunt op weg. Benieuwd waar alle TOP's zijn? Kijk op onze website.
 
Vooruitblik

De volgende nieuwsbrief ontvangt u vóór Koningsdag in uw mailbox met volop tips om deze dag koninklijk te beleven en erop uit te gaan in onze regio. Natuurlijk staan hierin ook alle leuke evenementen en activiteiten verzameld voor de kinderen tijdens de meivakantie. Dus houdt uw mailbox in de gaten!
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Pinterest
Pinterest