Copy
De leukste uittips in Gooi & Vecht!

 
 • Lekker naar buiten in de herfst
 • Uit in de regio: films en foto's
 • AtelierRoute & Hart van Huizen
 • Herfstvakantie - kinderactiviteiten
 • Op de culinaire tour in Blaricum
 • Nacht van de Nacht
 • Weekend van de Wetenschap
 • Griezelen tijdens Halloween
 • 100 jaar De Vecht - Vechtstreekmuseum
 • Herfst in tuinen en op markten
 • Dinnershow Pandora
 • Shop till you drop, ook op zondag
Lekker naar buiten in de herfst
Frisse ochtenden, bladeren die verkleuren en natuurlijk paddenstoelen! Wandel langs het Laarder Wasmeer, ga met een boswachter op zoek naar paddenstoelen in Boekesteynfiets een van onze routes door de prachtige natuur, bezoek tuinen en buitenplaatsen of pak de laatste zonnestralen mee vanaf het water. Liever op skates door de natuur? Volg een van onze skateroutes door de regio. Kortom: ga lekker naar buiten in dit kleurrijke seizoen en geniet van de natuur!
Uit in de regio: films en foto's
Houdt u van film, noteer dan het Filmfestival Hilversum van 7 t/m 11 oktober in uw agenda. Maar liefst 20 voorpremières passeren de revue in het Filmtheater. In Museum Hilversum exposeert Viviane Sassen met foto's uit de jungle van Suriname. In Weesp staat 16 en 17 oktober in het teken van de Wesopa Fotodagen. Op zaterdagmiddag mogen de kids zelf op zoek naar Wally en deze fotograferen. Tot eind oktober in Kasteelmuseum Sypesteyn foto's en films en muziek uit 1880-1930. 
 
AtelierRoute & Hart van Huizen
Tijdens de AtelierRoute op 10 en 11 oktober zetten maar liefst 35 kunstenaars uit Huizen wederom hun deuren wagenwijd open voor het publiek. U kunt ze het hemd van het lijf vragen over hun inspiratiebronnen, technieken en informatie inwinnen over de cursussen en workshops die ze geven. Ook is het mogelijk om een kunstwerk aan te schaffen.
Bij de winkeliers van het Hart van Huizen kunt u in de week ervoor prachtige kunstwerken van de deelnemers aan de AtelierRoute in de etalage of zelfs in de winkel zien prijken. Omdat winkelen en kunst perfect samengaan in het authentieke winkelhart van Huizen! U bent van harte welkom!
Herfstvakantie: kinderen hoeven zich niet te vervelen
Herfstvakantie en nu? Wandel door de natuur met de boswachter op zoek naar paddenstoelen of ga uilenballen uitpluizen in 's-Graveland. Of vind een paddenstoelen heksenkring in Breukelen! Bezoek het Muiderslot, schiet met scherp bij het Vestingmuseum. Neem een duik in een zwembad, De Zandzee heeft allerlei speciale activiteiten of geniet van de laatste week in Speelpark Oud Valkeveen. Leef je uit met schatzoeken (Geocaching). Oefen in het GeoGame Park, maar lees eerst wat je thuis moet doen voordat je kunt beginnen.
Op de culinaire tour in Blaricum
Op zondag 11 oktober kunt u uw smaakpapillen weer oppeppen door deel te nemen aan de Amusetour Blaricum. Vanaf 12 uur bezoekt u zeven restaurants in een volgorde u zelf bepaalt. Wilt u op een andere dag ook genieten van delicatessen en andere verfijnde smaken? Dan is de Delicatessenroute een aanrader. Op een prachtige route door regio Gooi & Vecht fietst u langs winkeltjes en boerderijen met de heerlijkste lekkernijen, delicatessen en streekproducten. De brochure is te koop bij VVV's en in de webshop
Nacht van de Nacht
In de nacht van 24 op 25 oktober blijft het donker om aandacht te vragen voor lichtvervuiling. En hoe leuk donker kan zijn, beleeft u tijdens een avondexcursie voor kinderen die start bij Boom en Bosch in Breukelen. Misschien ziet u wel uilen of vleermuizen en kent nog spannende verhalen om te vertellen. Of wilt u liever alles leren over sterren en zelf sterren kijken bij Natuurmonumenten in 's-Graveland?
Weekend van de Wetenschap in Geologisch Museum Hofland
Liefhebbers van natuurkunde en professors in de dop opgelet! In het eerste weekend van oktober is het Weekend van de Wetenschap. Geologisch Museum Hofland vertelt onder de titel 'Verscholen licht' over fluorescentie. In het donker worden met voor mensen onzichtbaar ultraviolet licht onwijs gave kleuren uit stenen en andere voorwerpen opgewekt. En kinderen mogen zelf ook experimenteren. Zo kun je checken of bankbiljetten echt of nep zijn. Hoe cool is dat!
Lukt het niet om dit weekend te gaan? Ze herhalen de activiteiten nog in alle weekenden van oktober (met uitzondering van 18 oktober).
Griezelen tijdens Halloween
Halloween en pompoenen horen bij elkaar. Daarom liggen bij De Schaapskooi op zondag 25 oktober 200 pompoenen klaar. In het Vestingmuseum worden lampions gemaakt. Wie komt er knutselen? Voor de zwemfanaten is er Halloween aquadisco bij de Zandzee of Lunet. De echte durfals nemen 31 oktober met het hele gezin de boot naar Pampus en kunnen deelnemen aan allerlei activiteiten. Wacht tot het donker wordt en doe mee met de spannende speurtocht in het donkere fort! Daarna lekker zelf marshmallows roosteren boven een kampvuur.
100 jaar De Vecht in het Vechtstreekmuseum Maarssen
Honderd jaar geleden schreef Jac. P. Thijsse op verzoek een reisalbum over de Vecht en maakte daar prachtige aquarellen bij. Het honderdjarig bestaan van dit boek inspireerde het Vechtstreekmuseum in Maarssen tot het samenstellen van een bijzondere tentoonstelling over 100 jaar De Vecht . 27 aquarellen zijn gefotografeerd en vergroot en de plaatsen van toen op doek zijn weer gefotografeerd. Ze hangen nu bij elkaar in deze tentoonstelling, die tot eind 2015 te bewonderen is.
Ook de andere tentoonstelling Van alderley Gekoock langs de zegepralende Vecht is ook nog tot 2016 te zien.
Herfst in tuinen en op markten
Heeft u nog planten teveel of wilt u juist planten en bloembollen kopen? Kom 3 oktober naar de Plantenruildag in de Dr Costerustuin in Hilversum. Slot Zuylen presenteert zondag 4 oktober Herfstdag waar u heerlijke delicatessen, vers fruit, biologische lekkernijen, cadeaus en sieraden kunt kopen. De kids kunnen zich laten schminken en een puzzelspeurtocht doen. In Het Brinkhuis in Laren kunt u 10 oktober snuffelen tussen zeldzame boeken, brocante, kunst en luxe waren. In Weesp is de Antiek, Brocante, Kunst en Design Beurs van 23 tm 25 oktober. En op 24 oktober staat de Groest in Hilversum weer vol kraampjes met antiek en brocante.
Dinnershow Pandora: verwacht het onverwachte!
Zondag 18 oktober gaat dé nieuwe Dinnershow in Studio21 in première: Dinnershow Pandora!
Genietend van een 3- of 4-gangendiner serveert de oogverblindende Miss Pandora u samen met twintig zangers, dansers en artiesten, een avond vol passie, verleiding en spanning. Wilt u als eerste deze ultieme avond beleven? Reserveer uw kaarten voor oktober snel op www.dinnershow.nl
Shop till you drop, ook op zondag
In Bussum kunt u op zondag 4 oktober terecht voor de leukste aankopen! Op de laatste zondag van de maand (25 oktober) kunt u weer slenteren langs de prachtige winkels en unieke boetiekjes in Hilversum en Weesp. Ook in de prachtige dorpen Loenen, Breukelen en Maarssen kunt u de leukste outfits, cadeaus en accessoires kopen. Even genoeg van het winkelen? Strijk neer op een van de heerlijke terrassen om te genieten van de najaarszon of ga gezellig binnen bij een van de vele restaurantjes om een heerlijke maaltijd te nuttigen. Tips voor de leukste winkeltjes vindt u in onze Gooise Vrouwen Shopping Route, verkrijgbaar bij VVV's of in de webshop.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Pinterest
Pinterest