Copy
De leukste uittips in Gooi & Vecht!

 
  • De winterkalender is uit!
  • Aan de slag op Natuurwerkdag
  • Blaas de hoorns op Sypesteyn
  • Zie ginds komt de stoomboot
  • Popronde Hilversum
  • Belle van Zuylen dag
  • De ijsbanen gaan weer open
  • Cultuurpark Gooi & Vecht
  • Shoppen voor Sint
De winterkalender is uit!
Geniet van de gezellige winter in onze gastvrije regio Gooi & Vecht. De meest bijzondere activiteiten hebben we voor u gebundeld in onze winterkalender. Deze is nu al online te lezen en ligt vanaf volgende week op vele plaatsen in onze regio. Kijk voor alle evenementen op www.winteringooivecht.nl Vanaf half november zijn er vele Sinterklaasintochten en voorstellingen met Sinterklaasthema, leuk voor de kids. De wintermaanden zijn ook heel mooi om op pad te gaan in de natuur. Houdt uw fototoestel bij de hand. Na een winterse wandeling kunt u opwarmen bij de open haard in een van de vele horecagelegenheden. Bezoek sprookjesachtige winterfairs en shop alvast voor de Kerst. Volop activiteiten voor winters plezier in onze regio!
Aan de slag op Natuurwerkdag
Zaterdag 7 november is het Natuurwerkdag, een dag in het jaar waarop vele vrijwilligers hun handen uit de mouwen steken om te werken in de natuur. Tijdens het zagen, snoeien en takken verzamelen geniet u van de prachtige omgeving. Vele handen maken licht werk en het is naast intensief ook gezellig om samen te werken in de natuur. Een ontzettend leuke activiteit om samen met uw (klein)kinderen te ondernemen. Kijk voor de mogelijkheden in onze regio op de website. Doe iets goeds voor de natuur & veel plezier!
Blaas de hoorns op Sypesteyn
Op zondag 8 november staat landgoed Sypesteyn weer in het teken van St. Huberts hoornblazen. Een muzikaal evenement geënt op de jacht. Vanaf 14.30 uur kunt u genieten van de traditionele jachtsignalen die het ensemble ten gehore brengt. Natuurlijk houden vuurkorven, warme chocomel en glühwein u warm tijdens dit concert. Een indrukwekkende performance!
Zie ginds komt de stoomboot...
Jawel, ook dit jaar arriveert Sinterklaas met zijn Pieten in Nederland om de kinderen weer te verblijden met zijn bezoek. In heel veel dorpen en steden in regio Gooi & Vecht kunt u de goedheiligman in eigen persoon verwelkomen tijdens een intocht. En natuurlijk neemt hij wat lekkers mee voor de lieve kinderen. Hij heeft diverse slaapkamers, brengt tal van bezoekjes en er zijn heel veel leuke theatervoorstellingen of films met Sinterklaas als thema. Kijk voor alle activiteiten op onze website.
Popronde Hilversum
Het festivalseizoen is nog niet voorbij! Popronde is het grootst reizende muziekfestival van Nederland en komt voor de eerste keer in Hilversum op zondag 15 november. Vanaf 15.00 uur kunt u op 20 locaties genieten van 41 optredens van opkomende bands en talentvolle acts. Alle optredens zijn gratis toegankelijk. Kijk hier voor het programma.
Belle van Zuylen dag
Slot Zuylen viert zondag 15 november weer de geboortedag van Belle van Zuylen en dan klinkt haar muziek door het kasteel. Belle was niet alleen een verlicht schrijfster maar ook een verdienstelijk componiste. Naast de rondleiding door het slot kunt u ook de meest geliefde plekjes van Belle in de tuin ontdekken. Kinderen kunnen een Belle masker maken in Museumcafé Koetshuis, terwijl u geniet van koffie en een Belle-taartje. Reserveren is aanbevolen.
De ijsbanen gaan weer open!
Sneeuw en ijs lijken nog zo ver weg met dit herfstzonnetje. Toch kunt u vanaf eind november weer bij vele ijsbanen in de regio terecht om te schaatsen. We hebben alle ijsbanen weer verzameld op onze website, hier vindt u dus alle informatie die u nodig heeft om te genieten met het hele gezin van een nieuw schaatsseizoen. Veel schaatsplezier!
Cultuurpark Gooi & Vecht

In aanloop naar de officiële lancering op woensdag 25 november willen we u alvast attenderen op Cultuurpark Gooi & Vecht. Cultuurpark Gooi & Vecht is een netwerk van multimediale tours dat culturele topbezienswaardigheden in de regio Gooi & Vecht met elkaar verbindt in een app vol audiotours. In deze gratis app vindt u de rondleiding Cultuurpark Gooi & Vecht, waarin alle deelnemende musea en museale buitengebieden zich presenteren. Ze gunnen u een kijkje in hun collectie met geselecteerde verhalen. Houdt onze website en social media in de gaten voor meer informatie over Cultuurpark Gooi & Vecht.

Shoppen voor Sint
Nog een paar nachtjes slapen en dan gaat u natuurlijk op zoek naar de allerleukste Sinterklaascadeaus. Winkels in regio Gooi & Vecht verruimen hiervoor hun openingstijden. Heeft u geen idee wat te kopen? Slinger Sint eens op de bon! Een VVV cadeaubon kunt u inwisselen bij meer dan 23.000 acceptanten. Koop ze bij een van de VVV-kantoren in de regioEen perfect cadeau voor elke gelegenheid!
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Pinterest
Pinterest