Copy
Nieuwsbrief nr. 75 - 23 december 2015
Nieuws
  TimeBuzz app beschikbaar voor mensen met visuele beperking
Vanaf vandaag is de TimeBuzz app te downloaden. Deze app maakt het mogelijk om de actuele tijd te voelen via vibraties op de Apple Watch. De tijd wordt vertaald in lange en korte vibraties waarvan het patroon is in te stellen door een zogenaamd buzzpatroon.
lees dit artikel
 
  Onderzoek 'Energiemanagen in je werk'
Veel visueel beperkte werknemers ervaren werken als een vorm van topsport. Daarbij is er een risico op uitval door vermoeidheidsklachten. Bartiméus ontwikkelde in co-creatie met werknemers met een visuele beperking de training 'Energiemanagen in je werk'.
lees dit artikel
 
  Wmo-ondersteuning voor mensen met oogaandoening
Eigen regie wordt steeds belangrijker in de zorg. Dat lukt niet iedereen zomaar in één keer. Bovendien is het vaak lastig door de bomen het bos te zien. Daarom bieden vrijwilligers van de Oogvereniging Wmo-ondersteuning aan mensen met een oogaandoening.
lees dit artikel
 
  Annemarie startte 's werelds eerste blindensportschool
Wat te doen als je met je handicap nergens terecht kunt om lekker te bewegen? Annemarie Uitjens (51) richtte daarom gewoon ‘s werelds allereerste sportschool voor blinden en slechtzienden op.
lees dit artikel
 
  Uw mening over de kunstobjecten?
Bartiméus heeft van 15 oktober 2015 t/m 30 mei 2016 verschillende kunstwerken te leen om de terreinen te verfraaien en de bewoners en bezoekers in aanraking te laten komen met kunst. Wij zijn benieuwd naar uw mening over deze kunstobjecten.
lees dit artikel
 
  Jonge Brussengroep bij Bartiméus
Eerder dit jaar startte Bartiméus een pilot met een Brussengroep voor kinderen van 8 t/m 11 jaar uit het reguliere en speciaal basisonderwijs. Nu de pilot officieel en positief is afgerond gaat Bartiméus vaker Brussenbijeenkomsten speciaal voor (jonge) kinderen organiseren.
lees dit artikelAgenda
Ziende(r)ogen in Utrecht
zaterdag 23 januari 2016

 
Ervaringslunch in Zwolle
zondag 24 januari 2016

 
3-daagse training Energiemanagen in je werk
woensdag 6 april 2016

 


Uitgelicht
  Carmèn vindt geschikte baan
Sinds 1 januari 2015 is de Participatiewet in werking. Dit betekent dat meer mensen met een (visuele) beperking een reguliere baan moeten zoeken. En dat vraagt soms behoorlijk wat geduld en daadkracht. Daarom begeleidt Bartiméus Werkpad mensen met een zintuiglijke of communicatieve beperking in hun zoektocht naar een passende baan. Carmèn (33) is één van de kandidaten die onlangs in samenwerking met een arbeidsconsulent van Bartiméus Werkpad een leuke en uitdagende baan heeft gevonden.
lees dit artikel


Wist u dat...
  • Alle publicaties zijn te bestellen via onze webwinkel?
  • Bartiméus deze maand haar 100-jarig jubileum afrondt? We een jaar lang feest gevierd hebben met bewoners, leerlingen, cliënten, medewerkers en vrijwilligers? Met als hoogtepunt het bezoek van Koning Willem-Alexander.
  • Bartiméus nieuwsberichten ook via de Orion Webbox te beluisteren zijn?


Prettige feestdagen
Dit is alweer de laatste Bartiméus Nieuwsmail van het jaar 2015. Volgend jaar komen we weer als vanouds elke maand uit. Bartiméus wenst u prettige Feestdagen en een voorspoedig en gezond Nieuwjaar. Graag tot in 2016!

Volg Bartiméus op social media