Copy
Dit is de digitale nieuwsbrief van Bartiméus.  
Bekijk mail in uw browser
Nieuwsbrief nr. 103 - 19 november 2020

Goed in je vel


Het thema is actueel. We merken allemaal dat goed in je vel zitten belangrijk is. Zelf hebben we daar invloed op. Zo is het belangrijk om gezond te leven, veel te bewegen en te zorgen voor de nodige ontspanning. En soms zit je even niet zo lekker in je vel. 

De moeders Kim en Yvonne delen hun verhaal. Hoe zij de afgelopen maanden wisten vol te houden, door te kijken naar wat er nog wél kan. Mevrouw Lamme vertelt over hoe zij is geland, na het nemen van een belangrijke beslissing. En ook Artin en Richard delen hun ervaringen. Over dat je niet altijd zelf invloed hebt over hoe goed je in je vel zit, maar het wel kunt omzetten naar het iets moois. Dat en nog veel meer lees je in deze editie.

Verhalen en inspiratie

Henriëtte van Heemstra Huis in Ermelo

Veilig geland bij Bartiméus


Je vertrouwde omgeving achterlaten en gaan wonen op een andere nieuwe plek is niet niks. Veel mensen zien er tegenop, totdat ze veilig zijn geland. Mevrouw Lamme vertelt... 

Naar het verhaal
Man en vrouw geïllustreerd op 2 vingers

Oog voor seksualiteit


Christel is aandachtsfunctionaris op het gebied van relaties, intimiteit en seksualiteit (RIS) en vertelt hoe je je kunt ontwikkelen op deze gebieden wanneer je te maken hebt met een visuele beperking.  

Ga naar het artikel over RIS

 
Eline in haar rolstoel in de keuken thuis

'Kijk naar wat wel kan'


Kijken naar wat wel kan was voor veel mensen een must de afgelopen maanden. Zo ook voor Artin en de gezinnen van Kim en Yvonne. Alle drie delen ze hun ervaringen.

 
Ga naar de verhalen
Foto met de speciale tegel om aandacht te vragen voor de geleidelijn
Houd de lijn vrij!

'Toen ik nog kon autorijden en in het donker met 120 km per uur over de snelweg reed, deed ik dat in het volste vertrouwen dat er niet plotseling een scherpe bocht was. Zo zou het ook moeten zijn met geleidelijnen.' 

Lees over Richards ervaring
 

Vanuit de organisatie

  • Bartiméus en corona, op onze website lees je meer over de laatste stand van zaken.
  • Even snel iets online bestellen. Makkelijk toch? Maar wat als je bijna niets kunt zien? Ervaar het zelf en speel het spel 'Bestellen in 60 tellen' via deze link.
  • Op YouTube vind je veel leuke video's, maar hoe bekijk je die als je slechtziend of blind bent? Met Scribit natuurlijk! 
     
Volg Bartiméus op social media
Bartimeus Twitter   Bartimeus Facebook   Bartimeus LinkedIn
Mail Bartiméus

Update je gegevens
Voorkeuren aanpassen

Copyright © 2020 Bartiméus, Alle rechten voorbehouden
 
Onze gegevens:

Bartiméus
Van Renesselaan 30a
3703 AJ Zeist

U kunt zich hier uitschrijven