Copy
Dit is de digitale nieuwsbrief van Bartiméus.  
Bekijk deze mail in uw browser
Nieuwsbrief nr. 99 - SPECIAL 27 april 2020

Nieuws

Bestuurder Bartiméus, Jopie Nooren

Samen komen we er doorheen


Het coronavirus houdt ons allemaal meer bezig dan ons lief is. De afgelopen weken stonden bij Bartiméus in het teken van het nemen van maatregelen om het risico op de verspreiding van het coronavirus onder onze leerlingen, cliënten, bewoners en collega’s zo klein mogelijk te houden. 

Persoonlijk woord

8 tips: naar buiten in coronatijd 

Met deze tips kun je, mits je geen koorts- of verkoudheidsklachten hebt, veilig naar buiten en anderhalve meter afstand houden.
 

Lees de tips

Medezeggenschap gaat veranderen


De inspraak van cliënten in beleid en besluitvorming bij Bartiméus gaan we organiseren op de plek, de locatie, waar we cliënten van dienst zijn. Zo brengen we de medezeggenschap van cliënten en ouders bij Bartiméus ‘dichterbij’.

Lees over de veranderingen

Copen met Corona 


Hoe ga je om met de impact van Corona op je werk en privéleven? Als professional en als persoon. Wat kun je hierin betekenen voor mensen die slechtziend of blind zijn? De kennisgroep Verlies van Bartiméus biedt haar publicatie 'Copen met Corona' gratis aan ter ondersteuning in het werk.

Naar de publicatie
Twee Bartiméus leerlingen buiten aan de slag op het schoolplein

Blij weerzien op school 


Wat kijken we er naar uit. Na de meivakantie gaat het speciaal onderwijs op onze scholen gelukkig weer van start. Het contact-op-afstand met de leerlingen en ouders was afgelopen maanden intensiever dan ooit. Daar kijken we met tevredenheid op terug.

Start speciaal onderwijs

Ander nieuws en activiteiten:

Ga naar Actueel op onze site ➔

Anderhalve meter afstand vrijwel onmogelijk voor blinden 

 

Francis (44) is maatschappelijk blind en heeft nog een restvisus van 1,5 procent. Het uitlaten van haar hond vindt ze spannend. Ze is afhankelijk van wat anderen aangeven én of ze de ruimte heeft om veilig afstand te kunnen houden. 'Communiceer met ons'.

 

Beluister het filmpje op AD.nl
 
Volg Bartiméus op social media
Bartimeus Twitter   Bartimeus Facebook   Bartimeus LinkedIn
Mail Bartiméus
Copyright © 2019 Bartiméus, Alle rechten voorbehouden
 
Onze gegevens:

Bartiméus
Van Renesselaan 30a
3703 AJ Zeist

U kunt zich hier uitschrijven