Copy
Dit is de digitale nieuwsbrief van Bartiméus.  
Bekijk deze mail in uw browser
Nieuwsbrief nr. 92 -  9 oktober 2018

Nieuws:

Logo Gehandicaptenzorgprijs 2018

Bartiméus in finale Gehandicaptenzorgprijs


Ons digitaal programma voor psycho-educatie ‘Ziejewel’ heeft de finaleplek behaald. Met deze tool kunnen leerlingen met een visuele beperking door het doen van opdrachten samenhang zien tussen gedachte, gevoel, gedrag en gebeurtenis. Op maandag 12 november horen we of we in de prijzen vallen!

Lees verder

Staatssecretaris bijgepraat over webtoegankelijkheid


Staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is op werkbezoek geweest bij Bartiméus. 'Het is frustrerend als je niet alle informatie tot je beschikking hebt, die voor anderen wel toegankelijk is.'

Lees verder

Hoofdrol voor cliënten in 'Zicht op slechtziendheid'


Met de nieuwe film ‘Zicht op slechtziendheid’ wil Bartiméus laten zien hoe belangrijk het is om visuele problematiek bij cliënten met een verstandelijke beperking tijdig vast te stellen. Wat een samenwerking tussen organisaties kan betekenen voor de kwaliteit van leven van de cliënt?

Lees verder
Bartiméus besddrijfsrestaurant vol met werkgevers

Eerste Partnerships Ontbijtsessie


De eerste Partnerships Ontbijtsessie bij Bartiméus is een succes. Ruim vijftig werkgevers lieten zich bijpraten over ‘inclusief werkgeverschap’. Een onderwerp dat volop leeft onder de uitgenodigde werkgevers, zo bleek uit de grote opkomst.

Lees verder

Nee zeggen en voor mezelf kiezen
 

Anjet van Dijken (41)) heeft een broer (45) die blind is en verstandelijk beperkt. Sinds haar negentiende draagt ze zorg voor hem. 'Zijn begeleiders waren meteen duidelijk; volgens hen moest ik eerst aan mezelf denken, mijn eigen leven leiden.'

Lees verder
Winkelmandje online

Webshops onvoldoende toegankelijk


Commerciële websites voelen nog te weinig urgentie om hun toegankelijkheid te verbeteren voor mensen met een beperking. Dat blijkt uit onderzoek door Stichting Accessibility in opdracht van het College voor de Rechten van de Mens. De meest voorkomende problemen?

Lees verder
 

Eerste kinderboek Jantina draagt bij aan meer bekendheid over leven met albinisme


Als kind met albinisme leven in Nederland is totaal anders dan met deze erfelijke aandoening (over)leven in Afrika. Jantina Boelaars (39) uit Hendrik-Ido-Ambacht bracht deze twee werelden bij elkaar in haar pas verschenen kinderboek ‘Niet expres’. Het kinderboek is uitgegeven in de Kennisreeks door Bartiméus.
Meer weten over de belevenissen van Guus (10), een jongen met albinisme? Lees verder!

Ander nieuws en activiteiten: 

Klik op deze button voor alle Actualiteiten op onze website

Spreekuren Bartiméus: voor uw persoonlijke vragen over zien en niet-zien 


Wilt u een persoonlijk gesprek met een professional van Bartiméus? Kijk op de Bartiméus website waar we dichtbij uw (t)huis spreekuren houden. 

 

Weetjes:

Volg Bartiméus op social media
      
Bartiméus Infolijn
088 88 99 888 (lokaal tarief)
Mail Bartiméus
Copyright © 2017 Bartiméus, Alle rechten voorbehouden
 
Onze gegevens:

Bartiméus
Van Renesselaan 30a
3703 AJ Zeist

U kunt zich hier uitschrijven