Copy
Dit is de digitale nieuwsbrief van Bartiméus.  
Bekijk mail in uw browser
Nieuwsbrief over dienstverlening Vroegdiagnostiek
Beste relatie, 
 
Sinds kort kunnen baby's vanaf een paar weken oud onderzocht worden in onze speciale Bartiméus 'Vroegdiagnostiek kamer'. Alle onderzoeksapparatuur is hier ‘handheld’, zoals OCT, spleetlamp, funduscamera en ERG apparatuur. Met de handheld ERG apparatuur hebben we de mogelijkheid om een korter en minder belastend onderzoek te doen dan met een ‘normaal’ ERG. Op deze manier kunnen we meestal in één dag bij de jongste baby's een diagnose stellen. 
 
Kindgerichte aanpak 

De verlichting, akoestiek, kleuren, meubilair, alles in ons centrum is afgestemd op baby’s en peuters. Met uitgebreide informatie voorafgaand bereiden we ouders zo goed mogelijk voor op de onderzoeksdag bij Bartiméus. Ook betrekken we ze bij de onderzoeken op de dag zelf. Zo zorgt het team ervoor dat zowel de kinderen als hun ouders zich veilig en ontspannen voelen. De onderzoeken en het vaststellen van de diagnose gebeurt op één dag. Zo bieden we snel helderheid én perspectief. 
Verhaal moeder Elzemiek

Dit zijn de verhalen die ertoe doen! Elzemiek van Berkel vertelt in een video over haar zoontje Lars (nu 5). Bij Lars werd zes weken na zijn geboorte een zeldzame erfelijke oogaandoening, Nystagmus, geconstateerd. In het Diagnostisch Centrum konden de professionals van Bartiméus in één dag een diagnose stellen. 
Die was gelukkig minder somber dan Elzemiek in eerste instantie dacht:
 
‘Van wanhoop naar hoop, zo voelde die dag bij Bartiméus in Zeist. Ik ben Bartiméus nog steeds erg dankbaar voor alles wat ze voor Lars gedaan hebben.’ 


Naar de video van Elzemiek & Lars
 

Meer weten over onze unieke dienstverlening?
  
Bekijk dan de video van onze afdeling of de Rondetafelgesprekvideo op onze website www.bartimeus.nl/vroegdiagnostiek

In het Rondetafelgesprek spreken enkele van onze deskundigen over de betekenis van Vroegdiagnostiek voor baby’s en peuters. Ook vertellen ze waarom we de nieuwe dienstverlening zijn gestart.  

De video van ons werk in het Diagnostisch Centrum in Zeist geeft ook voor ouders van baby's en peuters een goed inzicht van wat er op de onderzoeksdag bij Bartiméus staat te gebeuren. 

Verwijzen

Wilt u een patiënt(je) voor diagnostiek naar ons doorverwijzen? Klik dan op het verwijsformulier. Of wilt u overleggen over een patiënt(je), dan kunt u altijd contact opnemen met secretariaat-diva@bartimeus.nl.  

Zo kunnen we ons samen sterk maken voor snelle diagnostiek en optimale begeleiding voor jonge kinderen met zeldzame en complexe oogaandoeningen én hun ouders. 

Met vriendelijke groet, 

Ine Woudstra
Accountmanager Bartiméus 

Volg Bartiméus op social media
Bartimeus Twitter   Bartimeus Facebook   Bartimeus LinkedIn
Mail Bartiméus

Update je gegevens
Voorkeuren aanpassen

Copyright © 2021 Bartiméus, Alle rechten voorbehouden
 
Onze gegevens:

Bartiméus
Van Renesselaan 30a
3703 AJ Zeist

U kunt zich hier uitschrijven