Copy
Dit is de digitale nieuwsbrief van Bartiméus.  
Bekijk mail in uw browser
Nieuwsbrief over unieke dienstverlening Vroegdiagnostiek

Geachte oogarts, 

In het Expertisecentrum Diagnostiek Visuele Aandoeningen van Bartiméus zien we jaarlijks rond de 900 patiënten voor diagnostiek van zeldzame oogaan-doeningen. De meeste van deze patiënten zijn kinderen. 

Voor de allerkleinsten hebben we onze diagnostische mogelijkheden uitgebreid. Baby's van een paar weken oud kunnen we onderzoeken in de speciale 'Vroegdiagnostiek kamer'. Alle apparatuur is hier 'handheld': de OCT, de spleetlamp, de funduscamera en de ERG. Op deze manier kunnen we beeldvorming en elektrofysiologie al bij de jongste baby's doen én kunnen we ook gelijk een diagnose stellen.

Kindgerichte aanpak 

De verlichting, akoestiek, kleuren, meubilair, alles in ons centrum is afgestemd op baby’s en peuters. Met uitgebreide informatie voorafgaand bereiden we ouders zo goed mogelijk voor op de onderzoeksdag bij Bartiméus. Ook betrekken we ze bij de onderzoeken op de dag zelf. Zo zorgt het team ervoor dat zowel de kinderen als hun ouders zich veilig en ontspannen voelen. De onderzoeken en het vaststellen van de diagnose gebeurt op één dag. Zo bieden we snel helderheid én perspectief.

Meer weten over onze unieke dienstverlening?
  
Bekijk dan de video over onze afdeling of de video met het Rondetafelgesprek tussen onze deskundigen via www.bartimeus.nl/vroegdiagnostiek

In het Rondetafelgesprek spreken enkele van onze deskundigen over de betekenis van Vroegdiagnostiek voor baby’s en peuters. Ook vertellen ze waarom we de nieuwe dienstverlening zijn gestart.  


De video van ons werk in het Expertisecentrum Diagnostiek Visuele Aandoeningen in Zeist geeft ook voor ouders van baby's en peuters een goed inzicht van wat er op de onderzoeksdag bij Bartiméus staat te gebeuren. 

Doorverwijzen naar Bartiméus

Wilt u een patiënt(je) naar ons doorverwijzen? Klik dan op het verwijsformulier. 


Hopelijk kunnen we ons samen met u sterk maken voor een zo normaal mogelijke en hoopvolle toekomst voor zeer jonge kinderen met zeldzame en complexe oogaandoeningen én hun ouders.

Met vriendelijke groet, 

Team Expertisecentrum Diagnostiek Visuele Aandoeningen


Team oogartsen
Harriet van Diemen, Mies van Genderen, Ymkje Hettinga, Mary van Schooneveld en Dzenita Smailhodzic

Team orthoptisten
Lia Brouwer, Heleen Veen, Florine Pilon, Anika de Cocq van Delwijnen, Angelie Kroon, Marjoke Dekker, Marlien van Veen-Kruiswijk en Caroline Schuijt

Team klinisch fysici
Herman Talsma, Gerard de Wit en Frank Hoeben

Volg Bartiméus op social media
Bartimeus Twitter   Bartimeus Facebook   Bartimeus LinkedIn
Mail Bartiméus
Copyright © 2021 Bartiméus, Alle rechten voorbehouden
 
Onze gegevens:
Bartiméus
Van Renesselaan 30a
3703 AJ Zeist


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Bartiméus · Van Renesselaan 30a · Zeist, 3703 AJ · Netherlands