Copy
Dit is de digitale nieuwsbrief van Bartiméus.  
Bekijk deze mail in uw browser
Nieuwsbrief nr. 100 - SPECIAL 4 juni 2020

Nieuws

Nathalie op tuinbankje bij Henriëtte van Heemstra Huis in Ermelo

Naar 100% lichtpuntjes


We zijn blij dat het coronatijdperk enige versoepeling kent. Ook in ons verzorgingshuis mogen de bewoners bezoek ontvangen van een vast contactpersoon. Een lichtpuntje! Nathalie is teamleider van het Henriëtte van Heemstra Huis. Hoe heeft zij deze tijd ervaren? En wat brengt de versoepeling teweeg?

Lees de blog
Karin Westerink, verliesdeskundige

Word geen slaaf van het nieuws


Karin is verliesdeskundige, blind en expert in de kennisgroep Verlies van Bartiméus. Een situatie zoals nu met corona leidt bij veel mensen met een visuele beperking tot stress, en niet alleen bij hen.

Lees haar verhaal
Hart onder de riem: trots op onze leerlingen

Eindexamenkandidaten


De laatste schoolfase loopt voor de leerlingen door corona anders dan verwacht, net als bij leeftijdgenoten op andere scholen. Maar de Bartiméus eindexamenleerlingen moeten nog volop aan de bak.

Meer over de eindexamens
Twee mannen op tandemfiets

Fietsen met een visuele beperking 


Hoe heerlijk is het om zo lang mogelijk te kunnen blijven fietsen. Maar wat als je slecht ziet of steeds slechter gaat zien? Is fietsen dan nog wel veilig en verantwoord? 

Naar het Fiets-dossier

Leerlingen hebben veel andere dingen geleerd


'Er zijn zeker leerlingen die het moeilijk hebben gehad in de periode dat ze niet naar school konden. Maar ik hoor en zie ook dat veel van onze leerlingen enorm veel geleerd hebben ', vertelt Katinka, manager bij Bartiméus. 

Opstart scholen

Ander nieuws en activiteiten:

Ga naar Actueel op onze site ➔
Geleidehond Nikki met baasje Francis (foto: Sunny Shoots)

Ik wil er weer op uit, maar hoe is dat voor mijn hond?

 

Nu de maatregelen geleidelijk versoepelen en de normale dienstregelingen in het OV terugkeren, kunnen we meer op pad. Francis (44) kijkt er naar uit. Maar hoe is het voor Nikki, haar geleidehond. 'Na jaren trainen en werken, is het niet makkelijk om opeens anderhalve meter als richtlijn aan te houden.'     
 

Lees het verhaal van Francis op bartimeus.nl
 

Visuele toegankelijkheid verbeteren? 


Steeds vaker sluiten we duurzame samenwerkingen om met elkaar bij te dragen aan een inclusieve samenleving. Stap voor stap kijken we dan met een organisatie hoe we maximale impact kunnen creëren. Lees onze klantcases en laat je inspireren.

Help mee om de visuele toegankelijkheid van het bedrijf waar je werkt, de zorginstelling waar je komt of de toegankelijkheid van je eigen gemeente te verbeteren. Daag ze uit en laat ze contact opnemen met het Toegankelijkheid team van Bartiméus.
Volg Bartiméus op social media
Bartimeus Twitter   Bartimeus Facebook   Bartimeus LinkedIn
Mail Bartiméus
Copyright © 2020 Bartiméus, Alle rechten voorbehouden
 
Onze gegevens:

Bartiméus
Van Renesselaan 30a
3703 AJ Zeist

U kunt zich hier uitschrijven