Copy
Pressemeddelelse fra Dansk Sejlunion
Læs pressemeddelelsen i din browser

Rindom klar til ny guldkamp

Den dansk Laser Radial-verdensmester kan søndag vinde sin femte guldmedalje i 2019. Tæt guldduel venter i Medal Race ved World Cup på OL-banerne i Tokyo. Også dansk stortalent klar til Medal Race.

Anne-Marie Rindom har allerede leveret én af de største præstationer i dansk sejlsports historie inden for et kalenderår – med foreløbigt fire guldmedaljer i 2019, heriblandt guld ved både VM og EM.

Søndag morgen har den 28-årige Laser Radial-sejler chancen for at hente sæsonens femte sejr.

Det sker, når World Cup-stævnet på de kommende OL-baner i Tokyo afsluttes med Medal Race. Her ligger Rindom på en samlet andenplads – blot tre point efter førende Emma Plasschaert (BEL).

Verdensmestre i guldduel
Der er således lagt an til en guldduel mellem den regerende verdensmester (Rindom) og verdensmesteren fra Aarhus 2018 (Plasschaert).

For at tage World Cup-sejren skal Rindom i mål foran belgieren, og der skal være mindst én båd mellem dem. Begge skal samtidig holde lidt øje med britiske Alison Young, som også kan blande sig, hvis alt går hendes vej.

For dansk sejlsport er det yderligere en succes, at det 21-årige stortalent Anna Munch for første gang i karrieren har kvalificeret sig til et Medal Race ved et World Cup-stævne. Det er første gang i mere end tre år, at to danskere sejler Medal Race i Laser Radial.

49erFx'ere lige uden for podiet
Kvindernes 49erFX-klasse afviklede Medal Race lørdag. Her sluttede de tidligere danske europamestre Ida Marie Baad og Marie Thusgaard på en samlet fjerdeplads. De sejlede et fremragende Medal Race, hvor de krydsede målstregen som toer.

Den anden danske landsholdsbesætning, Anne-Julie Foght Schütt og Iben Nielsby, havde en god medaljechance, men måtte tage til takke med en samlet femteplads efter et mindre vellykket Medal Race.

I mændenes 49er-klasse var der for første gang i længere tid dansk deltagelse i et Medal Race. Tidligere OL-guldvinder – nu 40-årige Jonas Warrer – og hans gast Jakob Precht Jensen sluttede World Cup-stævnet på en samlet niendeplads.

Næste mål - VM med OL-udtagelse
De danske besætninger i 49er, 49erFX og Nacra 17 kan nu rette blikket frem mod sæsonens store mål – VM på New Zealand i november. Et stævne, der samtidig indgår som det første af to i den danske udtagelse til OL i Tokyo 2020.
 
Billeder 
Pressebilleder af sejlerlandshold, sportschef og trænere

Resultater
Se alle resultater fra World Cup'en i Tokyo

Følg sejlerlandsholdet
Løbende nyheder og resultater på Facebook 

Pressekontakt 
Thomas Jacobsen, sportschef, +45 2916 0920
Flemming Ø. Pedersen, presseansvarlig, +45 2618 7450

 

Use your own custom HTML