Copy
Nieuwsbrief van Stichting Geefeenkoe, 19 - 12 - 2012

U ontvangt deze Nieuwsbrief omdat u zich via onze website hebt aangemeld voor updates, of omdat u een donatie hebt gedaan aan onze stichting.

Succesvol jaar voor 
stichting Geefeenkoe

Hartelijk dank voor uw donatie!!Het afgelopen jaar hebben 43 particulieren, scholen of bedrijven een donatie gedaan aan Geef een koe. Het laagste bedrag was € 15,-, het hoogste € 5000,-. Elk bedrag is voor ons even waardevol.  Want alle kleine bedragen samen maken ook weer een hele koe. Dus heel hartelijk dank voor uw donatie!! 

Aan alle donaties zitten persoonlijke verhalen vast. Vrolijke verhalen, verdrietige verhalen, maar altijd inspirerende verhalen.

Van het gedoneerde geld hebben we in 2013 weer 47 koeien kunnen schenken. De gezinnen die een koe hebben ontvangen zijn er ontzettend blij mee. Het is voor hen het verschil tussen ter nauwernood overleven en weer een toekomst zien. Op deze pagina kunt u alle koeien bekijken: http://www.geefeenkoe.nl/project/allekoeien.html


Wilt u een bijzonder
kerstcadeau geven?

Ons bijzondere kerstcadeau verlost meer dan één gezin uit de armoede...

Moo moo moo, Merry ChristmasKerstmis is hét familiefeest bij uitstek. Daar past geen honger bij! Misschien bent u nog op zoek naar een origineel cadeau voor een geliefd familielid of collega? U kunt deze kerst een gezin in Kirgizië helpen door ze een kans te geven uit hun armoede te ontsnappen. Dat kan door een (kleine) bijdrage over te maken naar onze stichting. Het bankrekeningnummer is:  Triodosbank: 78.68.51.759
t.n.v. stichting Geefeenkoe.nl in Vragender. Een bijpassend full color certificaat kunt u vanaf deze pagina downloaden: http://www.geefeenkoe.nl/sponsoring/certificaat.html

Omdat elk gezin een drachtige koe krijgt, en het eerstgeboren kalfje naar een ander gezin gaat maken wij door uw donatie met één koe meerdere gezinnen blij.


Uw gift verdubbelt zich dus eigenlijk!!
Is dat geen mooie kerstgedachte?


Stand van zaken
Self Supporting Groepen

IKoe Mienn de vorige nieuwsbrief meldden we u al dat de eerste twee self supporting groepen zijn gestart. Inmiddels zijn ook de volgende twee groepen gestart. Net als bij de andere groepen zijn dit 3 gezinnen die samenwerken. Zij krijgen via onze stichting per gezin een koe in bruikleen maar na 3 jaar moeten ze genoeg gespaard hebben om weer zelfstandig verder te kunnen leven. Ze moeten de koe dan weer teruggeven.

Dit zijn nog steeds gezinnen met een gehandicapt kind maar zij hebben een iets betere levensstandaard. Ze moeten in elk geval kunnen lezen en schrijven en moeten in staat zijn geld te kunnen sparen. De gezinnen komen elke maand bijeen en wisselenen ervaringen uit. Ze kunnen geld sparen door bijvoorbeeld melk te verkopen, maar ook bijvoorbeeld door een naaiatelier te starten en de producten die ze maken te verkopen.
 


1 % club

Onze stichting heeft zich twee jaar geleden aangesloten bij de 1 % club. 1% CLUB is het crowdfunding platform dat mensen met slimme ideeën in ontwikkelingslanden verbindt met mensen, geld en kennis over de hele wereld.  De mensen die zich aan dit platform verbinden nemen zich voor om minimaal 1 % van hun tijd of geld te doneren aan een ontwikkelingsproject.

In de afgelopen twee jaar hebben  184 leden ons project gesteund en een financiele bijdrage gedoneerd aan Geefeenkoe. Uiteindelijk heeft dat voor onze stichting € 4800,- opgebracht. SUPER!!  Bekijk hier onze pagina op de site van de 1% club.    


 


KerstwensWarm holiday wishes

Het bestuur van stichting Geefeenkoe wenst u hele fijne feestdagen en een gezond 2013.

In het hart van elke winter schuilt
een vermoeden van lente.
Kahlil Gibran
 

 

Copyright © 2012 Stichting Geefeenkoe, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp