Copy
Nieuwsbrief van Stichting Geefeenkoe.nl, maart 2017

U ontvangt deze Nieuwsbrief omdat u zich via onze website hebt aangemeld voor updates, of omdat u een donatie hebt gedaan aan onze stichting.

Koe 500


Dankzij vele gulle gevers konden wij de afgelopen jaren ongeveer 70 koeien per jaar aanschaffen. We zien verschillende soorten donaties, die qua hoeveelheid geld sterk kunnen verschillen. Zo ontvangen we maandelijks giften van € 0,50, krijgen we donaties binnen via crowdfunding en ook grotere bedragen worden geschonken. Voor al deze donaties zijn wij de gevers zeer dankbaar. Dankzij hen is het mogelijk geweest om voor inmiddels meer dan 500 gehandicapte kinderen en hun families het verschil te maken!

Onze 500e koe is een ode aan alle donateurs die ons maandelijks weer steunen. Door alle kleinere bedragen bijelkaar te leggen, konden wij voor Salima koe Alina aanschaffen.

Salima heeft een hersenbeschadiging en is daardoor autistisch. Haar spraakvermogen is slecht ontwikkeld en ze spreekt slechts een paar woorden. Samen met haar jongere broertje en zusjes woont het gezin bij de ouders van haar vader, in een klein oud huis. De ouders van Salima hebben geen werk en zijn zeer hulpbehoevend.  Door de gift van koe Alina hoeven de ouders geen melk meer te kopen. Van de melk maken ze yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun dochter betalen.

 Gelukkig Nooroez!
Met het begin van de lente wordt in Kyrgyzstan het begin van een nieuw jaar gemarkeerd. Dit feest, Nooroez (letterlijk 'een nieuwe dag'), wordt uitbundig gevierd met zang, dans, theater, sportwedstrijden en lekker. Kinderen geboren op deze dag krijgen de naam Nooroezbek, Nooroezbaj (jongens) of Nooroez en Nooroezgoel (meisjes).

 


Nieuwe bestuursleden

Na tien jaar passievolle betrokkenheid en inzet heeft bestuurslid Gerdien Barnard besloten het stokje door te geven aan een nieuwe generatie bestuurders. Gerdien stond aan de wieg van stichting Geefeenkoe.nl en was gedurende de afgelopen jaren het gezicht naar de donateurs toe en vormde de brug tussen de donateurs en de gezinnen die een koe kregen. 

Herma Dijkema
Het secretariaat is overgenomen door Herma Dijkema. Herma stelt zich graag even aan u voor:
'Voor een Nederlander is het misschien moeilijk voor te stellen hoe een koe je leven volkomen kan veranderen. Omdat ik elf jaar in Rusland heb gewoond, met onze drie dochters, kan ik dat wel. Onze oudste heeft namelijk het syndroom van Down en zo hebben we veel Russische gezinnen leren kennen, die onder soms moeilijke omstandigheden hun Downie thuis opvoeden. Zeker op het platteland, waar weinig voorzieningen zijn en vaak ook geen werk te vinden is, betekent het bezit van een koe heel veel voor de mensen. Ik weet dat het in Kirgizië niet anders is. Daarom besteed ik graag een deel van mijn vrije tijd aan Stichting Geefeenkoe.nl.'

Marien Spek
Het bestuur wordt uitgebreid met een algemene bestuursfunctie die wordt ingevuld door Marien Spek. Ook Marien stelt zich graag even aan u voor:
'Mijn naam is Marien Spek, ik woon in Havelte met mijn vrouw Paula en ik ben ZZP’er met een eigen adviesbureau op het gebied van water, natuur en landgebruik. Sinds 1 januari 2017 ben ik algemeen bestuurslid voor Stichting Geefeenkoe.nl geworden. Een geweldige stichting met een prachtig doel en een imposante impact in Kirgizië !
Zelf heb ik drie kinderen en inmiddels twee kleinkinderen. Allemaal zijn ze gezond. Dat is echt zo’n groot geluk! Vanuit dat gevoel vind ik het heel fijn om mee te helpen om het welzijn van mensen die minder geluk hebben, te verbeteren. In mijn werk ben ik altijd in contact met mensen die op het platteland wonen en werken. In Nederland, in verschillende EU landen en in Rusland heb ik veel gezien van hoe mensen buiten de steden leven. Gezinnen met zieke of gehandicapte kinderen hebben het daar bijna altijd erg zwaar, zeker in een land als Kirgizië. Verbetering van de levensomstandigheden en het karige bestaan is van cruciaal belang voor het welzijn van de kinderen en hun (groot)ouders. Een koe van Geefeenkoe.nl brengt letterlijk “leven”. Daar wil ik me graag voor inzetten!'
 Geefeenkoe.nl initiatief ook naar andere delen van Kyrgyzstan

Tot onze verrassing en blijdschap zien we dat het Geefeenkoe.nl initiatief wordt overgenomen en toegepast door diverse hulporganisaties in andere regio's van Kyrgyzstan. Zo besloot de Rotary in Bisjkek tot een vergelijkbaar koeienproject in Chui Oblast na een ontmoeting met onze uitvoeringsorganisatie Nur Bala. En ook ICCO Kyrgyzstan zag de mooie resultaten van de Zelf Hulp Groepen van Geefeenkoe.nl en heeft in het district Aravan gekozen voor een zelfde opzet. Bekijk dit filmpje om een indruk te krijgen van het koeienproject in ICCO en te zien hoe een koe het verschil kan betekenen.

 


Donaties

We zien particulieren die enthousiast worden van ons project, maar ook bedrijven, kerken en scholen zetten zich in voor gezinnen met een gehandicapt kind in Kyrgyzstan. Alle donaties, groot en klein, zijn even belangrijk voor ons. Nog belangrijker vinden we de betrokkenheid bij ons project en dat het werk van Geefeenkoe.nl breder bekend raakt.
 
Een paar leuke voorbeelden wil ik u niet onthouden:

  • We zien regelmatig dat een verjaardag of geboorte de aanleiding is om geld in te zamelen voor een koe. Zo vroeg Ria Schalkwijk voor haar 70e verjaardag als cadeau geld voor de aankoop van koe Bregje. Het geld is inmiddels bijelkaar en haar in het verleden geschonken koe Geis (koe nr. 312) krijgt binnenkort gezelschap van koe Bregje.
  • Scholen nemen ons project op in hun lespakket en behandelen in de les Kyrgyzstan, het land, de bevolking en het goede doel waarbij de leerlingen op allerlei creatieve manieren geld verzamelen
  • Een kaasfabriek bestond 100 jaar en gaf een feest voor de relaties. Men vroeg aan de gasten op het feest geld te doneren in een grote bus. Dat heeft een flink aantal koeien opgeleverd.
Vindt u het leuk om meer te horen over ons project en het mooie land Kyrgyzstan? Wij komen graag bij u langs om in een persoonlijke presentatie uitgebreid te vertellen over het werk van Stichting Geefeenkoe.nl. We doen dit met plezier en zónder dat daar verplichtingen van uw kant tegenover hoeven te staan.

 

Nijmeegse VierdaagseVan 18 tot en met 21 juli wordt dit jaar weer de Nijmeegse Vierdaagse gehouden. Penningmeester Hans Trapman loopt dit jaar weer mee. Voor de 14e keer en dit jaar ook weer als sponsorloper. In totaal heeft Hans al vier koeien bijelkaar gelopen. Het is dit jaar de bedoeling dat koe “Nijmegen 5” de kudde aanvult. En dat kan niet zónder uw steun. Gaat u naar www.devierdaagsesponsorloop.nl. Vul bij “zoek een loper” in: Hans Trapman. Klik vervolgens de foto van Hans aan en klik daarna op “sponsor mij”. Doet u mee?

 
Copyright © 2017 Stichting Geefeenkoe, All rights reserved.
.
Our mailing address is:
Stichting Geefeenkoe.nl
Vlasakker 57
7582 AT Losser
Netherlands
info@geefeenkoe.nl
 
 
Email Marketing Powered by Mailchimp