Copy
Nieuwsbrief van Stichting Geefeenkoe, 13 - 05 - 2015

U ontvangt deze Nieuwsbrief omdat u zich via onze website hebt aangemeld voor updates, of omdat u een donatie hebt gedaan aan onze stichting.

Nacht van de Fooi


Op 30 mei organiseren meer dan 100 studenten in 14 studentensteden de Nacht van de Fooi. Aangesloten horecagelegenheden staan op deze dag hun fooien af aan vijf kleinschalige, duurzame projecten.  Met trots kunnen we melden dat Stichting Geefeenkoe.nl dit jaar één van de geselecteerde projecten is! Impulsis (samenwerking tussen ICCO, Kerk in Actie en Edukans) zal het opgehaalde bedrag verdubbelen.
Komt u ook op 30 mei genieten van een hapje en een drankje bij een van de aangesloten horecagelegenheden? Via de website http://www.nvdf.nl kunt u lezen welke horecagelegenheden bij u in de buurt meedoen. Stichting Geefeenkoe.nl kunt u op deze dag bezoeken bij onze kraam op de Stadhuisbrug in hartje Utrecht.
 


 

Zelf Hulp Groepen

In 2012 zijn we gestart met de verduurzaming van onze organisatie met de oprichting van  Zelf Hulp Groepen. De Zelf Hulp Groepen zijn groepen van drie gezinnen met een gehandicapt kind die een koe krijgen en samenwerken. Deze gezinnen kunnen lezen en schrijven en hebben een iets betere levensstandaard. De gezinnen komen elke maand bijeen en wisselen ervaringen uit.

De deelnemende gezinnen aan de Zelf Hulp Groepen krijgen per gezin gedurende drie jaar een koe in bruikleen. Hiervoor betalen ze een maandelijkse vergoeding. Na drie jaar hebben ze genoeg gespaard om zelfstandig verder te kunnen leven en geven de koe aan ons terug of kopen de koe van ons over.

Komende zomer is het zover en lopen de termijnen van de eerste Zelf Hulp Groepen af. Tot nu toe voldoen alle 75 deelnemende gezinnen binnen de Zelf Hulp Groepen aan hun maandelijkse financiële verplichtingen en blijkt de onderlinge samenwerking zeer succesvol. Met de inkomsten kan onze lokale organisatie vanaf 2017 zelfstandig functioneren.

 


Koe Klara voor Mariam

 

Toen Mariam in 2008 een koe kreeg, was Mariam 8 jaar oud. Ze was zowel fysiek als mentaal gehandicapt als gevolg van een hersenvliesontsteking. Niet in staat om te lopen zat ze in een rolstoel en kon niet verbaal communiceren. De ouders van Mariam waren beiden werkloos, konden niet de noodzakelijke zorg aan Mariam geven en waren afhankelijk van wat de moestuin bood. Het huis waarin het gezin leefde, was vervallen en tochtig.
Inmiddels krijgt Mariam door de extra inkomsten van de koe betere zorg. Mariam wordt steeds mobieler en leert kleine stapjes zetten. Mariam is vrolijk en vasthoudend. Ze kan duidelijk aangeven wat ze wil. Ondertussen bouwt het gezin aan een nieuw huis.

Via deze link kunt u alle koeien bekijken die we hebben gekocht en lezen over de gezinnen die een koe hebben ontvangen.
 

  Pepijn Trapman


De Stichting Geefeenkoe.nl zou er niet geweest zijn zonder Pepijn Trapman. Gedurende de periode dat Pepijn vrijwilligerswerk doet voor VSO in Kyrgyzstan (2005), ontstaat het idee van de koop van koeien voor gehandicapte gezinnen. De eerste koeien worden nog datzelfde jaar gekocht en geschonken. Na terugkeer in Nederland worden familie, vrienden en relaties enthousiast gemaakt om deel te nemen aan het project. In 2008 wordt speciaal hiervoor een aparte stichting opgezet, Stichting Geefeenkoe.
Inmiddels werkt Pepijn als regiomanager voor Zuid- en Centraal-Azië bij ICCO vanuit Kathmandu. De afgelopen periode hebben aardbevingen Nepal ernstig geteisterd. Gelukkig heeft Pepijn samen met zijn vrouw Zarina en hun twee kinderen Daniel en Naomi het gebied veilig kunnen verlaten en coördineert Pepijn de hulp voor Nepal vanuit Nederland. Zondag 24 mei reist Pepijn terug naar Kathmandu.
 
Luister naar deze uitzending van Radio 1 voor een uitgebreid verslag van Pepijn.
 

 


 

Viltverkoop


Met prachtige viltproducten van vrouwencollectieven in Kyrgyzstan staat Anne ook de
komende periode weer met haar vrijwilligersteam door het hele land op verschillende markten. Speciale aandacht willen we schenken aan de Farm & Countryfair in Aalten waar Anne maar liefst drie dagen achtereen te vinden is (26 tot en met 28 juni).

Wilt u weten op welke markten we staan? Bezoek onze website!


 
 

Nijmeegse Vierdaagse

Secretaris Hans Trapman loopt van 21 - 24 juli weer mee met de Nijmeegse Vierdaagse. Doel is om met behulp van sponsors een koe bij elkaar te lopen. Helpt u mee? Steun Hans via deze link.

 Dank!

 

De afgelopen periode hebben we weer hartverwarmende steun en reacties mogen ontvangen voor onze stichting. We willen iedereen bedanken voor de betrokkenheid bij ons project! Alleen met uw steun kunnen wij koeien doneren aan gezinnen met een gehandicapt kind.
 
Copyright © 2015 Stichting Geefeenkoe, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp