Copy
Nieuwsbrief van Stichting Geefeenkoe, 1 - 11 - 2013

U ontvangt deze Nieuwsbrief omdat u zich via onze website hebt aangemeld voor updates, of omdat u een donatie hebt gedaan aan onze stichting.

We naderen de 300 ..

Buiten worden de nachten korter, de eerste herfststorm heeft zich aangediend, kaarsjes maken het 's avonds gezellig en in de winkels zijn al wekenlang pepernoten verkrijgbaar. Kortom de feestdagen zijn in aantocht.

Het werk van onze stichting Geefeenkoe gaat het hele jaar door. Inmiddels is onze veestapel gegroeid tot 270 stuks waarmee we evenzoveel gezinnen in Kirgizië met een gehandicapt kind gelukkig hebben gemaakt.

In onze nieuwsbrief van april vertelde ik u over de leuke mail van een basisschool in Haarlem. Hun actie leverde genoeg geld op voor Koe Bea 75 (koe nummer 269) die is geschonken aan Urmat, een jongen van 11 jaar met cerebrale parese en een verstandelijke beperking.

Wie weet wordt u binnenkort een van de donateurs die koe 300 mogelijk heeft gemaakt? U kunt ons steunen door een financiële bijdrage of door bijvoorbeeld een van de vilten producten te kopen die Anne Trapman verkoopt tijdens één van de vele markten die zij bezoekt. Zie de data van deze markten op: weblog.geefeenkoe.nl 
 


Financiële bijdrage van Impulsis

Onze stichting ontvangt naast financiële bijdragen van particulieren en scholen ook af en toe een bijdrage van een organisatie die de doelstelling van onze stichting ondersteunt. Onlangs hebben we een prachtige bijdrage ontvangen van Impulsis"Impulsis is het gezamenlijke loket van Edukans, ICCO en Kerk in Actie voor particuliere initiatieven in ontwikkelingslanden. Impulsis biedt niet alleen financiële steun, maar ook vooral advies, expertise, een (inter-)nationaal netwerk en trainingen voor haar partners." 

Een deel van het bedrag wordt besteed voor de aanschaf van koeien, een ander deel voor kosten die onze samenwerkingspartner in Kirgizië (Nur Bala) maakt. Impulsis stelt als voorwaarde dat we naast het bedrag dat we hen ontvangen zelf, vóór juni 2014, minimaal het dubbele bij elkaar brengen (40 - 60% regeling). Tot nu toe is dat met een gemiddelde van 40 koeiendonaties per jaar, geen probleem gebleken om dat geld middels donaties van particulieren bij elkaar te brengen.


  Komt u ook naar onze informatie avond?

Hierbij nodigen we alle belangstellenden uit voor onze informatie avond in Huize Terschuer.

Op deze avond zullen bestuursleden van stichting Geefeenkoe u alles vertellen over ons project en hoe we dit zinvolle project verder willen verduurzamen. Ook krijgt u prachtige plaatjes te zien van het mooie landschap van Kirgizië. Het geheel zal omlijst worden door muziek, koffie, thee en fris en na afloop een hapje en een drankje. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door: Roelof van Middendorp en Ton Burgering. Zij bespelen het in de presentatieruimte aanwezige pijporgel en de vleugel.
19.30 - 20.00 uur Ontvangst
20.00 - 21.00 uur Presentatie met foto's en video
21.00 - 21.30 uur Gelegenheid tot stellen van vragen
21.30 - 22.00 uur Napraten met een hapje en drankje

Roelof van Middendorp

Roelof van Middendorp ontving zijn eerste orgellessen aan het harmonium van Gert van de Brink. Geboeid als hij van jongs af aan was door orgelmuziek vervolgde hij zijn lessen bij Evert van de Veen en John Propitius. Daarna volgde hij vanaf 1995 de opleiding docerend musicus met als hoofdvak orgel en bijvak piano bij o.a. Euwe de Jong en Wout van Andel.

Ton Burgering

Ton Burgering is geboren in 1973 in Barneveld. In zijn 4e levensjaar kreeg Ton zijn eerste pianolessen. Daarna volgde hij orgellessen bij onder andere Herman van Vliet. Sinds 1996 is hij als vaste organist verbonden aan de Oude Kerk van Barneveld. Naast organist wilde Ton ook graag zijn pianospel verder ontwikkelen, Hij studeerde daarom door bij Herman Riphagen, een pianist die nog steeds zijn persoonlijke coach is. Als organist, pianist en dirigent begeleidt en dirigeert hij diverse (kinder-) koren. Daarnaast is hij als repetitor verbonden aan een aantal (kinder-) koren. Verder wordt hij veelvuldig gevraagd als organist/pianist om mee te werken aan diverse concerten en cd-opnames.

Aanmelden

Aanmelden kan via hans@geefeenkoe.nl  Geeft u dan aub door met hoeveel personen u wenst te komen. Na aanmelding ontvangt u het toegangsbewijs inclusief het adres en een routebeschrijving.


Onzinnige koeienonderzoeken

De Nederlandse dierenonderzoeker Bert Tolkamp is in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de Ig Nobelprijzen, een parodie op de 'echte' Nobelprijs.

Foto:  ANP

De Ig Nobelprijzen, georganiseerd door het tijdschrift Improbable Research, zijn bedoeld voor wetenschappers die met hun onderzoek "eerst mensen aan het lachen maken en daarna aan het denken zetten".

Tolkamp en zijn collega's kregen tijdens een ceremonie aan de Harvard Universiteit in het Amerikaanse Cambridge  de prijs in de categorie kansberekening (probability) overhandigd voor hun onderzoek naar koeien.

Ze deden twee ontdekkingen over de tamme herbivoren: hoe langer een koe heeft gelegen, des te groter is de kans dat die koe spoedig zal opstaan. En als een koe eenmaal opstaat, blijkt het niet gemakkelijk te zijn om te voorspellen hoe snel het dier weer zal gaan liggen.

Wij vinden het jammer dat er geld naar dit soort onderzoeken gaat. Had het geld niet beter aan bijvoorbeeld onze stichting besteed kunnen worden? Daarover zullen de meningen verdeeld zijn.... 

 

 


Mooie spreuk
Copyright © 2013 Stichting Geefeenkoe, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp