Copy
Nieuwsbrief van Stichting Geefeenkoe, 14 - 07 - 2014

U ontvangt deze Nieuwsbrief omdat u zich via onze website hebt aangemeld voor updates, of omdat u een donatie hebt gedaan aan onze stichting.

Help Hans een koe bij elkaar lopen!

Hartelijk dank voor uw donatie!!Het is bijna zover. Morgen begint de Nijmeegse Vierdaagse. Penningmeester Hans staat in de startblokken om een koe bij elkaar te lopen voor Stichting Geefeenkoe. Draagt u Hans een warm hart toe, steun hem! Elke bijdrage is welkom. Via de website http://www.devierdaagsesponsorloop.nl kunt u Hans steunen. Uw bijdrage komt volledig ten goede van de aankoop van een koe.
 


 

Even voorstellen...


De afgelopen periode hebben we afscheid moeten nemen van Baktygul, de coördinator van de zelfhulpgroepen. Baktygul vond het moeilijk om haar baan te combineren met het moederschap. We hopen dat Baktygul een beter passende baan vindt en wensen haar alle geluk en gezondheid met de baby. Inmiddels hebben we in de persoon van Erzhan Asanov een nieuwe medewerker gevonden. Erzhan heeft een HBO opleiding op het gebied van landbouw en wil zich de komende jaren verder specialiseren aan de landbouwuniversiteit in Bisjkek. Erzhan woont in Talas en komt van oorsprong uit de regio waar onze Stichting actief is. We denken in Erzhan een goede opvolger van Baktygul gevonden te hebben en kijken uit naar de samenwerking. Welcome on board, Erzhan!
 Koe Marianne voor Ajžarkin
 Eén van de kinderen die de afgelopen periode een koe heeft ontvangen van Geefeenkoe is de vijfjarige Ajžarkin. Als kind is Ajžarkin door haar familie verstoten en is ze opgevangen door de alleenstaande moeder Aelita Salyjanova. Samen met haar pleegzusje van vier jaar oud woont ze in het huis van de ouders van Aelita. Ajžarkin heeft een cyste in haar blaas en moet nodig geopereerd worden. Met de opbrengsten van de koe hoopt het gezin geld te kunnen sparen voor de operatie.

Het gezin is aangesloten bij een van de zelfhulpgroepen. Dat betekent dat over drie jaar de koe aan een ander gezin zal worden gegeven. Als het goed is heeft het gezin tegen die tijd genoeg gespaard om zelfstandig verder te kunnen. Eventuele kalfjes die koe Marianne baart, mag het gezin houden. Het eerste kalfje is al geboren!
  Hartelijk dank!


Moo moo moo, Merry ChristmasVelen dragen ons een warm toe en voelen zich verbonden met de gezinnen in Kyrgyzstan. Het afgelopen halfjaar hebben we weer vele donaties mogen ontvangen van bedrijven, particulieren, maar ook scholen. Zo hebben bijvoorbeeld de kinderen van de Koningin Beatrixschool in Kootwijkerbroek zich ingezet om geld bij elkaar te sparen voor een koe. Geweldig! Elk jaar groeit de steun voor de Stichting en kunnen we meer gehandicapte kinderen en hun gezinnen helpen. We zijn dankbaar voor alle steun, groot en klein. Van de kleine bedragen samen kopen we weer een hele koe. Dus heel hartelijk dank voor uw donatie!! 

Via http://www.geefeenkoe.nl/project/allekoeien.html kunt u alle koeien bekijken die we hebben gekocht en lezen over de gezinnen die een koe hebben ontvangen. 
 In the Spotlight...


Vrijwilligster van het eerste uur is Tineke Post. Tineke begon als voorzitter van Stichting Geefeenkoe en is zich later gaan concentreren op alles wat met IT en vormgeving te maken had. Ze heeft onze prachtige website vormgegeven, nieuwsbrieven gemaakt, zorgde dat e-mailverkeer vlekkeloos verliep en onze kaartjes, banners en folders er geweldig uitzagen. Voor Geefeenkoe is Tineke van onschatbaar belang geweest. We willen haar dan ook hier even in de spotlight zetten. Tineke, hartelijk dank voor alles wat je voor Geefeenkoe hebt gedaan en veel succes met al je andere vrijwilligersactiviteiten!

Iemand anders die we graag in de spotlight willen zetten is onze nieuwe vrijwilliger Cees Nijman. Cees neemt het stokje over van Tineke. Van oorsprong kernfysicus is Cees in zijn werkzame leven altijd actief geweest binnen de IT. Als vrijwilliger was hij de afgelopen jaren betrokken bij de website van Groei en Bloei en bij de vriendenstichting van het theater Orpheus (Apeldoorn). Sinds het plotselinge overlijden van zijn vrouw drie jaar geleden heeft hij een opleiding tot bierbrouwer gevolgd en brouwt wekelijks bier voor de kleine brouwerij de Veluwse Schavuyt. Gelukkig houdt hij nog genoeg tijd over om ons te helpen met de website en de vormgeving. Welkom, Cees!
 


Markten

Warm holiday wishes

De afgelopen periode heeft vrijwilligster Anne weer met haar team op vele markten gestaan om viltproducten te verkopen en te vertellen over het werk wat we doen. In augustus vertrekt Anne weer naar Kyrgyzstan om bij de verschillende vrouwencollectieven inkopen te doen voor de markten van komend najaar. Heeft u speciale wensen (sloffen in een bepaalde maat, sjaal of bijvoorbeeld kerststal), laat het ons even weten. 

 

Wij wensen u een hele fijne zomer toe!

Copyright © 2014 Stichting Geefeenkoe, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp