Copy
Nieuwsbrief van Stichting Geefeenkoe, 20 april 2013

U ontvangt deze Nieuwsbrief omdat u zich via onze website hebt aangemeld voor updates, of omdat u een donatie hebt gedaan aan onze stichting.

Penningmeester Hans doet mee met vierdaagse sponsorloop

het kruisje is nu niet het enige doel voor HansOnze penningmeester Hans heeft zich als loper aangemeld bij de Vierdaagse van Nijmegen. Hij heeft de Vierdaagse in het verleden meerdere malen uitgelopen. Dit jaar heeft hij zich tevens aangemeld als sponsorloper voor Geefeenkoe.nl bij www.devierdaagsesponsorloop.nl  Wandelaars die meedoen aan de sponsorloop lopen niet alleen voor zichzelf maar ook voor ’n ander. Elke wandelaar die op deze site staat heeft een goed doel gekozen waarvoor hij of zij wil presteren. Natuurlijk zoekt Hans zoveel mogelijk sponsors om zijn doel: één of meerdere hele koe(ien) bij elkaar sparen, te bereiken. 

Wilt U ook helpen? Elke euro telt :-) . Als sponsor kunt u ‘onze’ loper motiveren door ‘zijn’ goede doel te steunen. Om een wandelaar te steunen kunt u via de genoemde  website een veilige iDeal betaling doen aan de onafhankelijke ‘stichting Vierdaagse Sponsorloop’. De stichting beheert uw donatie totdat uw wandelaar is gefinisht. Aansluitend stort zij uw donatie in zijn geheel dus zónder inhouding van kosten door aan het goede doel van de loper. U krijgt hiervan bericht. Wanneer een loper niet gefinisht is berichten wij u hierover. U heeft dan 14 dagen om ons te informeren of uw bijdrage wel of niet mag worden doorgestort. Wanneer wij geen bericht ontvangen gaan wij er van uit dat u de prestatie van uw wandelaar toch wenst te belonen en storten wij het geld door naar het goede doel.

Hoe sponsort u iemand? Stap 1) Zoek ‘uw’ wandelaar Stap 2) Beslis met welk bedrag u uw eigen loper wil motiveren en het goede doel wil steunen. Stap 3) Uw wandelaar krijgt automatisch bericht van uw sponsoring en uw naam, het sponsorbedrag en uw aanmoediging worden zichtbaar op de profielpagina van de loper.

Sponsor Geefeenkoe via Hans Trapman:


Opbrengst Lutherse Kerk Zwolle

Koe Natscha is geschonken aan Erlan, een jongen van 6 jaar.De diaconie van de Lutherse kerk in Zwolle heeft in 2011 onze stichting als hun goede doel gekozen. In de periode daarna werden we regelmatig verblijd met weer een nieuw donatie formulier. In totaal heeft het project: 5626,20 Euro opgebracht. Hiervan zijn tot nu toe 8 koeien gekocht. Een prachtig resultaat!! Hiermee zijn weer net zoveel gezinnen met een gehandicapt kind in moeilijke omstandigheden geholpen. De koeien Boe, Zwart-Witje, Callista en Natascha staan al online. Twee van hen hebben zelfs al een kalfje gekregen waarmee weer een ander gezin blij is gemaakt. De koeien Katharina, Zitha, Klara, en Margarette zijn onderweg. 

De diaconie heeft de actie dit jaar afgerond en hebben nu voor weer een ander goed doel gekozen. Namens alle gezinnen in Kirgizië danken we alle donateurs en enthousiaste betrokkenen natuurlijk hartelijk voor hun inzet en bijdrage!! 
 


Leuke berichten

Kleuters doen het spel koetjeprik.Regelmatig krijgen we leuke berichten van mensen die onze stichting een warm hart toedragen. Dit keer kregen we een bericht van een docente van een basisschool in Haarlem:

"Beste meneer/mevrouw,
 
Mijn naam is Milka Kovacs. Ik ben werkzaam op een basisschool, de Beatrixschool in Haarlem. Momenteel zijn wij bezig met een Holland-cultuur project. Ons hoofdthema door de school heen is een KOE. Alle kinderen, 450 ,maken een koe. Daarnaast besteden we nog aan heel veel andere Hollandse dingen aandacht. De koeien gaan we verkopen aan de ouders. Met het geld wat we ophalen willen we een bijdrage aan jullie stichting leveren. We houden ook een blog bij, deze kunnen jullie ook bekijken,    
http://beaholland.blogspot.nl

Aanstaande donderdag, 25 april, is de afsluitavond van ons project. Alle kinderen, ouders en oma’s en opa’s zijn dan van harte welkom. En natuurlijk besteden we dan alle aandacht aan de koeienverkoop en jullie stichting, ons goede doel. Misschien kunnen jullie ons ook nog helpen aan materiaal. Ik denk hierbij aan posters of folders. Of natuurlijk ander materiaal. Ik hoop snel iets te horen, aangezien het kort dag is.
 
Hartelijke groeten van Milka Kovacs, Beatrixschool, Blinkertpad 3 2015 EX Haarlem"


Natuurlijk heeft onze secretaris Gerdien de gevraagde spullen verstuurd. We wensen de docenten en leerlingen van de Beatrixschool een succesvolle avond toe. En natuurlijk hopen we met hen op een mooie opbrengst.

Maak Moederdag dit jaar bijzonder

Op zondag 12 mei vieren we in Nederland Moederdag. een dag waarop moeders in het zonnetje gezet worden. Kinderen maken leuke zelfgemaakte cadeautjes, moeders worden verrast met lieve woorden, een gezellig (zelfgemaakt) etentje of gewoon een lekkere niets doen dag. Ook overleden moeders worden herdacht: misschien brandt u een kaarsje of maakt u een lange wandeling om op uw eigen manier aan haar te denken.

In elk geval wordt u via vele felgekleurde folders wordt u uitgenodigd om een speciaal cadeau voor uw moeder te kopen.

Maar het kan ook anders. Geef uw moeder (of ieder ander die u in het zonnetje wilt zetten) eens een bijzonder cadeau: zet namens uw moeder een moeder in Kirgizië in het zonnetje. Een moeder die het niet zo makkelijk heeft als ons. Een moeder die ervoor gekozen heeft om zelf voor haar kind met een beperking te zorgen, tegen alle gevestigde normen een waarden in. Een moeder die net zo veel van haar kinderen houdt als uw eigen moeder van u (heeft gehouden). Die zicht heeft op een beter bestaan voor haar gehandicapte kind en voor zichzelf door een koe die ze via onze stichting heeft ontvangen. Een koe die misschien wel de naam van uw moeder draagt.  

En uw eigen moeder? Die is waarschijnlijk net zo blij met uw bezoek en een dikke knuffel als u zonder cadeau bij haar langs komt. 
 


Amigurumi koetje

Koetje RosiAmigurumi is;de Japanse term voor in het rond gehaakte beestjes. Ze worden steeds populairder en dat is niet voor niets. Ze zijn vrij eenvoudig om te maken, snel klaar en erg leuk om te verzamelen of weg te geven. Op internet zijn honderden sites te vinden. Op één daarvan heb ik de beschrijving van dit schattige koetje gevonden. 

Dit heb je nodig:
- Wol in verschillende kleuren (bvb. wit, zwart & beige)
- Geschikte haaknaald
- Zachte vulling
- Steekmarkeerder
- Maasnaald

Wil je dit koetje ook haken?
Klik dan op deze link voor de beschrijving.


Spreuk

In het hart van elke winter schuilt
een vermoeden van lente.
Kahlil Gibran

 

Copyright © 2013 Stichting Geefeenkoe, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp