Copy
Vrijburg Nieuwsbrief #59
Is deze e-mail niet goed leesbaar? Bekijk het in uw browser
Zondag 28 februari 10.30 uur Vrijburg laat voorgaan: Hein Stufkens
Thema "Franciscus: eenvoudig worden, en de vreugde daarvan"

Gastspreker is Hein Stufkens, de Nederlandse Franciscuskenner. Hij bracht de weg van Franciscus in kaart als een ‘zevenvoudig pad’. Ook vandaag de dag begaanbaar, zodat ook wij in de voetsporen van Franciscus kunnen treden. Het onderkennen en temmen van het ego, en de vreugde die dat met zich meebrengt. Het gaat dus over vreugde.
Stufkens is filosoof, dichter, schrijver en zenleraar. Hij studeerde rechtsfilosofie en werkt op het gebied van ‘spiritualiteit en bewustwording’ vanuit zijn bezinningscentrum La Cordelle te Cadzand. Heel wat levensbeschouwelijke boeken en dichtbundels zijn van zijn hand, zoals Gesprekken over Jung, Het zevenvoudige pad van Franciscus van Assisi, In vrede leven, Gelukkig zijn, Het mysterie dat ben jij, Een woord in de wind. Franciscus is zijn grote inspiratiebron wegens zijn eenvoud, zijn vreugde, zijn dienstbaarheid, zijn oog voor de meest kwetsbaren in de samenleving en zijn overgave.
Na de dienst is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers.Gastheer is Joep de Valk.
Copyright © 2016 Vrijzinnig Centrum Vrijburg Amsterdam, All rights reserved.


Uitschrijven uit Nieuwsbrief bestand    Nieuwsbriefgegevens bijwerken 

Email Marketing Powered by Mailchimp
Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Onze website