Copy
Als u deze nieuwsbrief niet kunt lezen klik hier voor de online versie.
KRT
twitter Ontvang alle scholing op je mobiel via @KRTtweets
 
 

Vragen over patiëntenenquêteVoor de KRT-registratie, norm 2012, is gesteld dat tandartsen een patiëntenenquête moeten uitzetten onder hun eigen patiënten populatie. U kunt de patiëntenenquête zelf organiseren of gebruik maken van KRT-erkende enquêteproducten.

Uitbesteden?Erkende patiëntenenquêtes zijn kritisch beoordeeld aan de hand van de KRT criteria. Zo weet u zeker dat uw enquête waardevolle feedback oplevert voor de kwaliteit van uw zorgverlening. Patiënten zullen makkelijker feedback geven als ze dit anoniem, via een andere partij, kunnen doen. Voor vele tandartsen zijn deze overwegingen de reden om gebruik te maken van erkende enquêteproducten. Inmiddels zijn 3 enquêteproducten door het KRT erkend. Na de erkenning van Roozeboom consulting en Medisch Ondernemen heeft nu ook de NMT een erkende patiëntenenquête. De patiëntenenquête van de NMT is uitbesteed aan Patiëntenvertellen.nl.

Patiëntenvertellen: “U kunt ook anonieme patiëntbeoordelingen op uw website weergeven en gebruik maken van social media om de resultaten te laten zien. Bekijk het voorbeeld van www.tandartsvdbrand.nl

Zelf doen?U kunt voor uw KRT-registratie ook zelf een enquête houden onder uw patiënten. De registratienorm stelt immers het doel centraal en niet het middel. Het doel is om feedback van patiënten te genereren. Dat kunt u als tandarts ook prima zelf doen. Op de website staat in een beknopte samenvatting hoe u zelf volgens de criteria een patiëntenenquête kunt opstellen. De onderwerpen die minimaal aan bod moeten komen zijn:

  1. Tandheelkundig handelen
  2. Communicatie en bejegening
  3. Hygiëne
  4. Helderheid in de beroepskolom (weet de patiënt of hij/zij door een tandarts, de assistent(e) of de mondhygiënist(e) behandeld wordt?)
  5. Informatievoorziening vooraf
Praktijken met meerdere behandelaars moeten de enquête resultaten kunnen koppelen aan de behandelaar. Om de representativiteit van de enquête enigszins te waarborgen hanteert het KRT een norm van minimaal 50 reacties.

 
 
Divider
 
 

Tandarts Van den Brand uit Waalwijk, klant Patiëntenvertellen: "We zijn er heel blij mee. Het werkt heel handig en de resultaten zijn verrassend!" (www.tandartsvdbrand.nl)
 

 
 
Divider
Footer

Bureau Kwaliteitsregister Tandartsen
Tel 030 6076360 | bureau@krt.nu | www.krt.nu
Op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.30 - 14.00 uur m.u.v. woensdag.