Copy
Als u deze nieuwsbrief niet kunt lezen klik hier voor de online versie.
KRT
twitter Ontvang alle scholing op je mobiel via @KRTtweets
 
 

NVT-registerVorige week heeft u vast en zeker kennisgenomen van media uitingen over de aankondiging van het NVT-register. U heeft kunnen lezen dat de NVT, eigenaar van het Q-keurmerk, het KRT niet erkent als houder van de bevoegdheid om voor accrediterende organisaties criteria op te stellen. NMT en NVT waren in gesprek over dit verzet, maar de NVT heeft de uitkomst van dit gesprek niet afgewacht en heeft vorige week haar register aangekondigd. Jammer voor partijen, jammer voor alle verwarring. Als u nieuwsgierig bent naar de achtergronden kunt u op onze nieuwspagina een uitgebreide reactie lezen.

 
 
Divider
 
 

Kwaliteit is een keuzeIn de wereld om ons heen krijgt een cursus pas een accreditatie als de inhoud van de cursus vooraf is getoetst. Materiedeskundigen vragen dan vooraf presentaties op om de inhoudelijke of wetenschappelijke waarde ervan te beoordelen. Bij de KNMG-registers en de overige KRT erkende keurmerken vinden ze deze manier van werken heel gewoon. Het Q-keurmerk toetst de inhoud van de cursussen niet vooraf, maar soms achteraf. Het KRT heeft op basis van haar bevoegdheden ook van het Q-keurmerk geëist dat zij de inhoud vooraf gaat toetsen. Het is merkwaardig dat een accrediterende organisatie zich hiertegen verzet.

Een accrediterende organisatie hoort los te staan van alle partijen om niet de verdenking van belangenverstrengeling op zich te laden. Wij hebben moeten vaststellen dat een kleine groep opleiders zeer nauwe relaties onderhoudt met het Q-keurmerk en dat ook in de media uitdraagt. Als aanbieder van gedegen nascholing kun je er toch niet op tegen zijn dat de kwaliteit van de inhoud vooraf wordt getoetst en dat jouw nascholing een accreditatie verdiént? Een opleider zou zelf ook kritisch moeten kijken naar het gehanteerde accreditatiesysteem en zichzelf de vraag stellen wat zijn keurmerk zegt over de kwaliteit. Dat maakt een cursus onderscheidend.

Ondanks alles blijft het KRT doen waarvoor het bedoeld is, alle deskundigheidsbevorderende activiteiten van tandartsen registeren en tandheelkundig relevante nascholing met of zonder keurmerk erkennen in het PE-online systeem. Het KRT bewaakt hierbij de toekenning van scholingspunten. Alle erkende nascholing staat in de scholingsagenda. Cursussen waarvan de inhoud is getoetst staan met keurmerk vermeld.

Het KRT is ook bezig om haar werkwijze af te stemmen op internationale standaarden zodat een KRT registratie behulpzaam kan worden voor herregistratie in het BIG register. De specialistenregisters van Orthodontisten en Kaakchirurgen vervullen al een dergelijke functie. Daarnaast vervult het KRT steeds meer een centrale rol voor patiënten bij het vinden van een nieuwe of een gedifferentieerde tandarts.
 
Het KRT is en blijft er voor u, kwaliteit is tenslotte een keuze.

 
 
Divider
Footer

Bureau Kwaliteitsregister Tandartsen
Tel 030 6076360 | bureau@krt.nu | www.krt.nu
Openingstijden helpdesk 08.30 - 14.00 uur
Maandag, dinsdag,donderdag en vrijdag
Ook onder lunchtijd geopend!