Copy
Svetilnikove e-NOVICE, 23.9.2015
View this email in your browser

Dnevni obiski: Liberty Seminars 2015

Tudi letos odpiramo Liberty Seminars za dnevne obiske. V petek, 25.9 in soboto, 26.9. se boste lahko pridružili izbrani skupini udeležencev in predavateljev iz Nepala, Bolgarije, Nemčije, Indije, Å vice, ZDA, Velike Britanije, Madžarske, Pakistana, ÄŒrne gore in Slovenije.

O dolžnosti in svobodi

Obligacijska razmerja med posamezniki imajo ključne posledice na organizacijo družbe in vzpostavitev delujočega pravnega sistema. Pravna pravila, ki naj bi temeljila na racionalnih zaključkih izpeljanih iz občega etičnega kodeksa, določajo ta razmerja. Postavlja se vprašanje o dolžnostih med posamezniki. Ali obstajajo in kako jih utemeljiti? Ali je racionalnost, kot podstat civilizacije, ključna v razumevanju dolžnosti do drugih, ali so morda ključni drugi človeški atributi? Ali je dolžnost dokazljiva, in če ni, kako jo privesti do smisla njenega obstoja? <CELOTEN ČLANEK>

Po ekonomski svobodi enaki Kitajski in Nigeriji

Svetilnikova predsednica mag. Tanja Porčnik je 14.9.2015 bila povabljena v oddajo Odmeve, kjer je delila svoj pogled na 2015 letno poročilo Ekonomska svoboda sveta.

Copyright © 2015 Svetilnik. All rights reserved.