Copy
View this email in your browser

Ik dacht ik begin de nieuwsbrief deze keer met een heerlijk lentekleurtje!

Helaas is het op moment van schrijven een witte winterwereld en is het heerlijk warme zonnetje weer ver te zoeken. Wat was het lekker om even een paar dagen met de deur open te zitten, onze spulletjes buiten te presenteren en op het stoepje voor de winkel een bakkie koffie te doen!

Inmiddels is de opruiming weer opgeruimd tot nader order (houd onze social media in de gaten!) en staat de winkel gevuld met de nieuwste boeken, Pasen en belijdenisgeschenken. U bent weer hartelijk welkom om lekker rond te kijken, voor een kopje koffie of thee en een praatje.
We hebben een heel lange nieuwsbrief voor u gemaakt, boordevol leuke en interessante boeken. Er is voor iedereen wel wat te vinden! Leest u rustig eens verder en laat u verrassen. 
We zien u graag in de winkel!

Vrijwillig(st)er gevraagd

Voor onze supergezellig winkel in hartje Zeewolde zijn we op zoek naar een nieuwe vrijwilliger/ster voor bij voorkeur de maandagmiddag. Ben jij of ken jij iemand die het leuk lijkt om in een christelijke boek- en cadeau winkel te werken? Dan komen we graag in contact met je. Mail naar info@book-inn.nl en motiveer waarom je graag bij ons komt werken.  

We bieden je - een leuke werkplek, - gezellige collega's, - zelfstandig werken - en de nodige begeleiding. 

We vragen: - je bent een christen in hart en nieren - je bent niet bang voor de computer - je bent minstens 1x per 14 dagen een dagdeel maar bij voorkeur elke week beschikbaar. Daarnaast ook af en toe een halve dag op zaterdag.

love to meet you! 

Namens het bestuur: Joke en Carmen 

Pasen

We hebben een leuke cadeaukast ingericht met allerlei cadeaus voor Pasen, decoratie en mooie boeken. Hieronder een kleine greep uit onze collectie. 

Als eerste de Paas cirkels. Stevige kunststof cirkels van 21 cm, diverse titels voor slechts €9,95. Ook mooi om cadeau te geven aan de kring, bijbelstudie, medewerkers... Wilt u meerdere stuks bestellen? Mail ons dan uw wensen.

PASSIE 

Het mooiste en misschien wel belangrijke feest uit de Bijbel: Pasen! Het feest waarop we vieren dat Jezus Christus leeft en de dood overwon. Al onze schuld is weggedaan. Het graf is open en de weg naar God ook.  In dit magazine staan acht verhalen over mensen die dit plan van God in eerste instantie niet begrepen. Hun verhalen zijn een vrije bewerking vanuit de vier Evangeliën in de Bijbel en laten Petrus, Maria, Pilatus, Judas, Maria Magdalena, Simon van Cyrene en Thomas aan het woord. Deel in hun passie en liefde. Verdriet en pijn. Twijfel en wanhoop. Hun zoektocht naar waarheid en hun diepe vreugde als ze die ontdekken. Ervaar dat Jezus het Licht van de wereld is. Ook voor mensen van vandaag!
Passie is een luxe glossy, dat speciaal voor de Paasdagen is samengesteld. Door de mooie fotografie en stijlvolle vormgeving is het een blad wat je jezelf graag cadeau doet of op tafel legt, maar wat zich ook uitstekend leent als evangelisatiemateriaal om weg te geven aan vrienden of collega's. €7,95


SAMEN ONDERWEG NAAR PASEN
De 40 dagen zijn al even begonnen, maar dit boekje is te leuk om te laten liggen! In dit gezinsdagboek volg je samen 40 dagen lang de levensweg van Jezus. Elke week bevat een uitgebreid gezinsmoment en zes kortere stukjes met vragen, bijbelteksten, weetjes en creatieve opdrachten voor kinderen in de bassisschoolleeftijd. Ook is er voor elke week een puzzelstuk, waarop een deel van de lijdensweg te zien is.
In de loop van de weken zullen er letterlijk en figuurlijk steeds meer puzzelstukjes op hun plek vallen. De verwijzingen in het Oude Testament komen ook aan bod. Zodat kinderen voor het eerst of opnieuw de bijbelse lijnen ontdekken die naar Gods reddingsplan voor de wereld leiden.
Dit boek verschijnt in samenwerking met de HGJB. Rondom dit boek ontwikkelt de HGJB materiaal voor clubs en kerken. Gezin, club en kerk kunnen op die manier tegelijkertijd met hetzelfde project aan de slag. €12,99

OPA KNOEST EN HET PAASVERHAAL

Opa Knoest viert samen met Ricky en Renske het paasfeest. Ze maken palmpaasstokken, opa vertelt het paasverhaal en ze genieten samen van een heerlijk paasontbijt. Maar dan herinnert Ricky zich de rups die ze in een potje op de vensterbank hebben gezet. Als hij gaat kijken, is er een klein wonder gebeurd. slechts €5,99!!

Ben je fan van Buddy Books? Meld je dan aan voor onze gratis kleurplaat. We sturen je elke maand iets leuks om te kunnen kleuren of knutselen. klik hier

AVI5 kinderboeken

ETEN MET DOLK EN SABEL

De piraten van De Kielzog hebben de piratencode overtreden. Ze worden daar streng voor gestraft: ze mogen de zee niet meer op. Wat een ramp! Wat moeten ze nu beginnen? Piraten zijn nu eenmaal piraten. Gelukkig is Kapitein een slimme man. Hij komt met een geweldig plan: ze beginnen gewoon een nieuwe piraterij, de wegpiraterij! Maar daar hebben ze wel kinderen voor nodig die ze kunnen opleiden tot piraat.

Kapitein en zijn bemanning Tjief Ensjenier, Riekus, Cornelus en de onhandige tweeling Bak en Stuur Boord toveren een oud huis om tot een geheime piratenschool. Niemand mag weten wat de kinderen precies in het oude huis leren. Zeker de ouders niet. Zou dat goed gaan? €12,99
Serie: Piratenkostschool De Boekenier


EMMA GAAT VEGA
Heeft u een mini Greta in huis? Dan is dit een echte aanrader!

Je bent nooit te jong om verschil te maken, ontdekt Emma (10). In het vorige deel, Emma redt de wereld, koos ze ervoor om zonder plastic te gaan leven. In het vervolgverhaal zet Emma een nieuwe stap: ze wordt vegetariër. Iedereen die ze kent, probeert ze over te halen om dat ook te doen. Maar hoe zou ze haar vader er ooit van moeten overtuigen om zijn onweerstaanbare gebakken spek op te geven? Wil ze dat zelf wel echt?

Emma gaat vega is een grappig en lekker leesbaar boek over verantwoord omgaan met de aarde, met makkelijk leesbare teksten in blog-vorm. De missie van Emma wordt op een aansprekende manier neergezet met veel illustraties, lijstjes en weetjes.


Bent u zelf begaan met de aarde en anders eten? Dan is dit iets voor u:
PUUR KOKEN ZONDER PAKJES DEEL 3

In dit derde deel van de Puur koken zonder Pakjes – serie koken we verder met de bekende gerechten uit de supermarkt. In dit boek vind je met name soepen, sauzen, diverse soorten salades, maaltijdmixen, viscuisines en andere gerechten van over de hele wereld. Met deze recepten maak je in een handomdraai de lekkerste gerechten zelf, zonder het gebruik van pakjes en zakjes. Puur, zonder onnodige toevoegingen en smaakversterkers, zonder teveel zout en suiker. Maar wel met méér groente en voedzame ingrediënten.

In deze uitgave vind je opnieuw veel tips hoe je een recept vegetarisch, zuivelvrij, glutenvrij of plantaardig kunt maken. Daarom is ook dit boek zeer geschikt als je voedselallergieën hebt en niet zomaar kunt mee eten als er uit een pakje wordt gekookt. 
Echt koken en lekker eten is met deze recepten voor iedereen mogelijk.€24,95

Belijdenis

Het kan weer!! Belijdenis en doop worden weer gevierd in de zondagse diensten. Heb jij ook de keus gemaakt Jezus te volgen? We hebben mooie boekjes om je op weg te helpen je keus te maken of om na je keus verder te groeien in geloof.

BELIJDENIS DOEN
Je hebt belijdenis gedaan, en dan? Wat betekent dit voor de praktijk van je leven? Daarover ben je natuurlijk nog niet uitgedacht. De artikelen in Belijden is doen gaan onder andere over geloof en bekering, moeite bij het geloven, geloven in de praktijk, samen geloven, het geloof delen en de afhankelijkheid van de Heilige Geest. Het boekje is een afwisselend geheel van artikelen en mooi vormgegeven quotes. €14,99
ONE MINUTE BIJBEL
De One Minute Bijbel maakt het dagelijkse bijbellezen weer haalbaar door een nauwkeurige selectie van sleutelteksten uit de Bijbel te nemen. Van Genesis tot Openbaring – 366 één minuut stukjes (of net iets meer dan 1 minuut...) om te lezen. Aan het eind van elke dag worden verwijsteksten genoemd die gelezen kunnen worden voor extra verdieping bij de thema’s die in het dagstukje aan de orde komen. In totaal worden achttienhonderd verwijsteksten uit de Herziene Statenvertaling genoemd. Daarnaast bevat elke dag een korte, meditatieve gedachte en toepassing die wil inspireren, bemoedigen en uitdagen in de dagelijkse wandel met God. €24.99
EEN JAAR ONDERWEG

SPECIALE AANBIEDING: VAN €20 nu voor 7,50!!
Een bijzonder waardevolle aanvulling qua dagboek. Jennifer Rees Larcombe brengt elke dag hoop en bemoediging in de moeilijkste situaties en deelt duidelijk vanuit haar persoonlijke ervaringen. In het dagboek Een jaar onderweg met God neemt de auteur je mee op een reis waarin je Gods zorg, liefde en genade zult ontdekken. Ze put hierbij uit inzichten uit haar eigen leven. Jennifer neemt je letterlijk door alle seizoenen van het jaar heen.

Jennifer Rees Larcombe is een bekend schrijver, spreker en hulpverlener in Engeland. Ze richtte de Beauty from ashes foundation op. Ze wil met deze stichting mensen bemoedigen die te maken hebben gehad met verschillende vormen van verlies.

Achterin het boek is een index opgenomen op basis van de besproken thema's, series en bijbelse personages, waardoor dit dagboek ook te gebruiken is in een kring of bij pastoraal werk.

DE REISGIDS 40 DAGEN OP REIS MET GOD
Wanneer je samen op reis gaat, leer je elkaar echt kennen is een veelgehoorde uitspraak. En misschien geldt dit nog wel meer voor ons leven met God dan we in eerste instantie denken. Want God kan best een onderdeel van je leven zijn, maar wat als Hij met jou op reis wil? In dit inspirerende dagboek worden thema's als discipelschap, de Heilige Geest, identiteit, uitdagingen en doelen op een praktische manier behandeld vanuit de Bijbel en met alledaagse voorbeelden. Je wordt geïnspireerd en ook geactiveerd, waardoor je echt zelf de reis maakt. Deze ReisGids voor 40 dagen is niet bedoeld als een eenmalige mooie reis. Door de thema's van deze 40 dagen word je klaargemaakt voor een vernieuwde manier van leven met God. De reis van dit boek is niet het doel op zich, maar de start van een groter doel. Ga jij de reis met God aan? Iets duurder maar zeer de moeite waard: €18.95

Aanraders

HUILEND VADERHART
Ook vaders huilen als een kindje overlijd...
Zo midden in de vreugde van ons prille ouderschap kijk ik naar mijn vrouw die naast mij zit met - onze Daan - levenloos in haar armen.Verwachten, uitkijken, verlangen. Dat doe je wanneer je als ouders een kindje verwacht. Je groeit tijdens de zwangerschap toe naar het aanstaande vader- en moederschap. Ieder op zijn eigen manier. En dan is daar het kindje. Wat een blijdschap over ontluikend leven! Maar wat als deze deze vreugde omslaat in een diep en peilloos verdriet? In Huilend vaderhart geeft de auteur vanuit zijn eigen ervaringen als vader inzicht in wat het verlies van een kindje voor ouders kan betekenen. Daarnaast beschrijft hij welke impact het verlies van zijn zoontje op hem als zorgverlener heeft. Hoe tegenstrijdig is het dat je zorg verleent aan anderen terwijl je zelf hulp nodig hebt? Thijs Aarten is getrouwd en kreeg met zijn vrouw Mirjam vijf kinderen. Hun eerste kindje Daan overleed na drie maanden. Thijs werkt als verpleegkundige op een ambulance. €13,95
HART, HOOFD, ZIEL
Voor haar tragische dood in 2019 werkte Rachel Held Evans aan een boek over geloven met hart en ziel. Auteur en goede vriend Jeff Chu heeft het materiaal samengevoegd met andere niet eerder gepubliceerde artikelen tot een rijke collectie essays. In Hart, hoofd, ziel laat Rachel Held Evans een bezield en theologisch licht schijnen over de vragen die vandaag de dag leven onder veel christenen, of het nu gaat om kerkgangers, twijfelaars of zoekers.
Een boek voor iedereen die de kwetsbaarheid van geloven wil omarmen. 'Lezers zullen een uiterst menselijke stem vinden in deze bladzijden: humoristisch, oneerbieding, nieuwsgierig, wijs, vergevingsgezind en niet-oordelend.' €19.99
- The Washington Post
ONGELOFELIJKE BIJBELVERHALEN EN BIJBELWEETJES

Deze kent u natuurlijk al:  Ongelofelijke bijbelverhalen, een graphic novel bijbel. Willeke Brouwer vertelt in haar sprankelende schrijf- en tekenstijl vijftig verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament. Met humor, maar nooit zonder respect, en met veel historische feitjes waardoor je de Bijbelse tijd beter leert kennen. €34.99


In dezelfde stijl is het boek Bijbelweetjes . Een boek voor kinderen vanaf 9 jaar maar ook stiekem leuk om als volwassene te lezen. 

In dit boek vol bijzondere weetjes over de Bijbel is van alles te ontdekken.

– Bijvoorbeeld over Noa en haar zussen. Zij zorgen ervoor dat in de wet wordt vastgelegd dat niet alleen zonen, maar ook dochters land kunnen erven.
– Of over Onesimus, ken je die? In de Bijbel staat een brief die helemaal over hem gaat.
– En heb je weleens gehoord van de kolokwintplant? Deze wordt in de tijd van de Bijbel gebruikt als medicijn, maar pas op! In de Bijbel lees je ook een verhaal over hoe giftig hij kan zijn.

Met Bijbelweetjes! duik je in de wereld van de bijbelverhalen en ontdek je hoe de mensen toen leefden. Je leest hoe ze woonden, werkten, wat ze aten, wat kinderen zoal deden op een doordeweekse dag en nog veel meer. Zo kom je allerlei leerzame, grappige en verrassende weetjes te weten. Met grappige en informatieve tekeningen van Willeke Brouwer. Voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar. €12.99

VRIENDSCHAP OF JE LEVEN
Hét boek over mannenvriendschap.

P.s. Wilt u hierover een recensie schrijven? Dan kunt u een gratis leesexemplaar reserveren. Mail hiervoor naar info@book-inn.nl
Henk Stoorvogel en Pieter Struik schreven samen ‘Vrienden of je leven’, een mannenboek over vriendschap en persoonlijke groei. Ze willen in Nederland een vriendschapsrevolutie ontketenen. Er is in deze tijd een enorme behoefte aan vriendschap.
De meeste mannen hebben dat niet eens zo in de gaten, opgeslokt als ze worden door de hectiek van tijd en wereld. Dit boek is de eyeopener die mannen zal wakker schudden om meer tijd te investeren in vriendschap.
Stoorvogel en Struik weten uit eigen ervaring wat er in mannen omgaat, maar ze hebben ook onderzoek gedaan naar hoe mannenvriendschap werkt (en hoe niet). Ze leggen uit hoe je vrienden maakt (en hoe je ze kwijtraakt) en wat de positieve gevolgen zijn als mannen zich gezamenlijk inzetten voor de samenleving. €16.99

101x samen lezen, samen kletsen.

Bijbelse bureaukalender voor gezinnen.
Samen met je kinderen praten over geloof? Deze bureauklapper gaat je helpen! Je creëert hiermee makkelijk zinvolle bijbelmomenten met opgroeiende kinderen. Je vindt hier open vragen die gegarandeerd tot een goed gesprek leiden en jullie uitnodigen iets te delen van jullie waarden, twijfels en geloof. Zo kun je aan tafel een kort gesprek voeren dat toch persoonlijk en diepgaand is.

Met kinderen praten over geloof is waardevol en leuk: samen ontdek je meer over God, geloven, het leven en elkaar. Maar het kan ook best een uitdaging zijn om zo’n gesprek te beginnen. 101x samen lezen, samen praten biedt 101 korte Bijbelteksten met vragen om je daarbij te helpen. Aan de hand van één à twee verzen bespreek je in deze bureaukalender open vragen die gegarandeerd tot een echt gesprek leiden. Allerlei onderwerpen komen aan bod, van wie God is en wat het betekent om Hem te volgen tot wat de Bijbel zegt over gevoelens en of je dat herkent. Zo maak je samen in 101 gesprekken een prachtige ontdekkingstocht met kinderen. €14,95
Van de makers van de Samenleesbijbel.

De grootste bankoverval aller tijden

Het waargebeurde verhaal van een groep heldhaftige verzetsvrienden.
De grootste bankoverval aller tijden vertelt het waargebeurde verhaal van een groep jonge mensen die zich verenigen in hun verzet tegen de bezetters. Van ongekende dapperheid, onvoorwaardelijke vriendschap en een ontluikende liefde, tegen de achtergrond van een alles verscheurende oorlog.
'Het is 15 nov 1944, de bel gaat, er staat iemand met een pistool voor de deur... de mannen voor de deur zijn van het verzet, komen binnen en drinken ogenschijnlijk op hun gemak koffie in de keuken. Ondertussen halen de bankovervallers, medewerkers van de bank, de kluis van de bank leeg. 13 kisten geld, 46 miljoen gulden. Geld dat hoog nodig was voor het verzet.' Helaas zijn de bankovervallers later opgepakt en afgevoerd. Van de 7 verzetsstrijders die werden opgepakt heeft slechts 1 het overleefd. Lees het waargebeurde verhaal van een groep heldhaftige verzetsstrijders uit Almelo! €24,95
Beluister hier een fragment van de schrijver met achtergrond informatie en de zoektocht en het onderzoek naar deze overval. Zeeeer interessant! 
EEN MEISJE OP SCHINDLER’S LIST

Een meisje op Schindler's listDe Joodse Rena Finder is pas elf jaar als de nazi’s haar en haar familie dwingen om in het getto in het Poolse Krakau te gaan wonen. Terwijl steeds meer gevangenen om hen heen afgevoerd worden, komen Rena en haar moeder in concentratiekamp Plaszow terecht. Gelukkig komen ze terecht op ‘Schindler’s List’: een lijst met Joodse gevangenen die mogen werken in de fabriek van de Duitse zakenman Oskar Schindler. Tegen de wil van de nazi’s in zorgt Oskar zo goed mogelijk voor zijn mensen. Toch gaat er geen dag voorbij zonder angst en gevaar, en op een dag worden ook Rena en haar moeder gedeporteerd naar het concentratiekamp Auschwitz…

De negentigjarige Rena vertelt in dit boek over de Holocaust en haar vreselijke ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Nu slechts €10.00!!

Vrijwel elk jaar rond 4 en 5 mei wordt de film Schindler’s List uitgezonden op televisie; een ongelooflijk indrukwekkende, schokkende en heftige film over de Tweede Wereldoorlog die absoluut niet geschikt is voor kinderen. Dat er dus een boek verschenen is over hetzelfde verhaal, maar dan bedoeld voor kinderen, maakt nieuwsgierig. Hoe kan dit verschrikkelijke verhaal over de Holocaust nu geschikt zijn voor kinderen op de basisschool?

Toch is dit boek daadwerkelijk een kinderboek, want dit boek is niet geschreven om een spannend, filmisch verhaal te vertellen; dit boek is geschreven om kinderen te vertellen wat er gebeurd is tijdens de Holocaust; om ervoor te zorgen dat deze gebeurtenissen nooit vergeten worden en nooit meer zullen gebeuren. (recensie leesbevorderingindeklas.nl)

Romans

Gelukkig zijn er naast alle studieboeken, oorlogsverhalen en mannenboeken ook nieuwe heerlijk lezen romans uitgekomen!

LANGS EEN VERRE KUST- Karen Kingsbury
Een roman vol spanning en romantiek, die zich afspeelt midden in de Caribische zee.

Langs een verre kust van Karen Kingsbury is een meeslepende roman over een crimineel netwerk, een undercoveragent en een gefingeerde liefde.

Als kind werd Eliza Lawrence meegesleurd in de onderstroom van de Caribische zee en gered door de tiener Jack Ryder, die met zijn familie vakantie vierde.

Tien jaar later woornt Eliza nog steeds op de Cariben. Na het verlies van haar moeder en broertje, is Eliza op haar vader aangewezen en gaat ze bij hem wonen. Daar ontdekt ze dat hij bezig is met allerlei duistere praktijken, waar ze zelf ook slachtoffer van lijkt te worden. Ze wordt beperkt in haar vrijheid en als haar vader van plan is om haar uit te huwelijken aan een beruchte drugsbaron heeft ze geen mogelijkheid om hem daarin te weerstaan. Dan keert Jack naar het eiland terug als undercover FBI-agent.... €21.99

FEELGOOD MET EEN HART

Heerlijke feelgood boeken van o.a. Irene Hannon, Karen Kingsbury en Courtney Walsh met een hart van kokboekencentrum.romans 💖 Lekker lezen zonder zorgen. U herkent ze aan de Feelgood sticker op de omslag!


Nieuw:
WERELD VAN VERSCHIL van Carla Laureano

‘Een wereld van verschil’ van Carla Laureano is een psychologische feelgoodroman. Interieurdesigner Kendall Green is opgegroeid in pleeggezinnen. Ze slaat dan ook steil achterover wanneer ze hoort dat ze niet één, maar liefst vijf huizen heeft geërfd van haar tot dan toe onbekende grootmoeder. De huizen staan in het dorpje Jasper Lake. Kendall reist erheen om de huizen klaar te maken voor de verkoop, maar eenmaal ter plekke ontdekt ze dat de keuze om de huizen te verkopen verregaande consequenties zal hebben voor het dorp. De jonge burgemeester Gabriel Brandt doet dan ook hard zijn best om Kendall op andere gedachten te brengen. Maar om de knoop te kunnen doorhakken, moet Kendall eerst op zoek naar de waarheid over haar eigen verleden.

‘Een wereld van verschil’ is een sprankelende romance en tegelijkertijd een ontroerend verhaal over in het reine komen met je verleden, Gods aanwezigheid in je leven erkennen en ontdekken waar je thuishoort. €22,99

Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2022 Book-Inn, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp