Copy
Viikkokirje 30.3.2016 | Sandy Talarmo
Sandy Talarmo

Miksi joitain asioita ei saa tehdyksi?


Viime aikoina on tullut puheeksi useamman asiakkaan kanssa yksi selkeä syy, miksi aloittaminen tuntuu joskus niin vaikealta ja monimutkaiselta, että sitä lykkää loputtomiin. Vaikeus on siinä, että asioita ajattelee liian monta askelta eteenpäin, jolloin niistä tulee monimutkaisia.

Kodin järjestämisestä saa tähän hyvän esimerkin. Olen jakanut kodin järjestämisen kolmeen selkeään vaiheeseen:

1) tarpeettoman karsiminen
2) samankaltaisten tavaroiden kerääminen yhteen
3) toimivien paikkojen miettiminen tavararyhmille

Mitä sekavampi tilanne on, sitä oleellisempaa on keskittyä yhteen vaiheeseen kerrallaan - siis todella olla miettimättä seuraavia vaiheita vielä lainkaan. Jos taas yrittää tehdä vähän kaikkea kerralla, on lopputuloksena usein vain isompi sotku.

"Kun en mä sit tiedä, mihin mä nää laitan."

Kun alat karsia tarpeetonta, oleellista on tietää vain se, mihin tarpeettomat tavarat viedään. Karsimisen vaiheessa ei siis tarvitse yrittää järjestää säilytettäviä tavaroita oikeille paikoilleen, koska tässä vaiheessa voi olla vielä mahdotonta tietää, mikä järkevin säilytysratkaisu tulee olemaan. Voi myös olla, ettei tarvittavaa tilaakaan ole vielä olemassa.

Voit siis rauhassa ottaa yhden laatikon tai hyllyn kerrallaan, karsia tarpeettoman ja antaa muun vielä olla niin kuin on. Kun keskityt ensin pelkkään karsimiseen, tekemisen meininki ei keskeydy paikkojen miettimiseen. Karsimalla teet tilaa ja samalla saat koko ajan selkeämmän käsityksen siitä, mitä sinulla on ja kuinka paljon. Tämän vaiheen päätteeksi olet siis valmiimpi seuraavaan vaiheeseen.

Missä kohtaa polkua seisot?

Sama tilanne on myös esimerkiksi unelmien toteuttamisessa. Koska et tiedä vielä jokaista askelta kohti unelmaasi, voi tuntua siltä, ettei asia ole sinulle lainkaan mahdollinen.

Mutta kuvittelepa itsesi seisomassa mutkittelevalla metsäpolulla. Seisot paikallasi ja näet sen verran kuin juuri siitä kohtaa on mahdollista nähdä. Mitä tapahtuu, kun otat yhden askeleen? Näet todennäköisesti jotain, mitä et vielä edellisellä askelmalla nähnyt. Kun otat taas askeleen, näet ehkä jo seuraavan mutkan taakse. Näet jotain, mitä et olisi vielä kaksi askelta sitten osannut kuvitellakaan.

Tällä tavalla löytyvät myös monet ratkaisut erilaisten asioiden ja unelmien toteuttamiseksi. Askel kerrallaan.
Avoimien ovien päiviä

Valmennustilani ja sen yhteydessä toimivan vihkokaupan viikoittaisina avoimien ovien päivinä voit tulla rauhassa tutustumaan.

Ke 30.3. | 13 - 18
To 31.3. | 11 - 18
La 2.4. | 13 - 16

[ lue lisää ]

Kalenteri


Hämeenpuisto 31 Verkossa
Ota mukaasi

Takeaway


Each step you take reveals a new horizon.
― Dan Poynter
Valmennan ihmisiä löytämään tilaa, aikaa ja rohkeutta elämään. Valmennustilani sijaitsee Tampereen Hämeenpuistossa ja valmennuksiini tullaan usein kauempaakin. Etäpalveluni, verkkokurssini, tehtäväkirjani ja korttipakkani ovat saatavissa kaikkialle. Verkkokaupastani ja valmennustilani yhteydessä toimivasta vihkokaupasta löydät myös valloittavat muistivihkot. Katso viikoittaiset avoimien ovien päivät nettisivuiltani.

Neljättä vuotta ilmestyvä ilmainen viikkokirjeeni herättelee lempeästi miettimään ja muistamaan, mikä omassa elämässäsi on tärkeää juuri tällä hetkellä.
sandytalarmo.fi | verkkokauppa | viikkokirjeen fb-ryhmä
Sandy Talarmo
facebook | instagram
Se Hämeenpuiston vihkokauppa
facebook | instagram
Copyright © 2016 Sandy Talarmo
All rights reserved.


Illustrations: Lineartestpilot
Photos: Sandy TalarmoTule viikkokirjeen lukijaksi

Voit tilata ilmaisen viikkokirjeen sähköpostiisi tai lukea kirjeet Facebook-ryhmän kautta. Ryhmässä julkaistaan vain viikkokirjeitä, joten myös aiemmin ilmestyneitä kirjeitä on helppo selailla.

Varmista ryhmän otsikkokuvan oikeasta alareunasta, että saat kaikki ilmoitukset ryhmän julkaisuista.
 
Share
Tweet
Pin
Share
Forward