Copy


   PERSUITNODIGING
    
Groningen, woensdag 22 april 2015


Wordt deze email niet correct getoond? Bekijk het in uw browser. 
GRONINGSE STUDENTEN STRIJDEN OM DUURZAAMSTE STUDENTENHUIS

PERSUITNODIGING Aftrap Groningse studentenhuizencompetitie

Vrijdag 24 april lanceert Groningse studentenvereniging Vindicat ter ere van zijn 200-jarig bestaan samen met o.a. burgemeester den Oudsten, rector magnificus van de RUG Elmer Sterken en ambassadeur van Stichting De Groene Grachten Joos Ockels een duurzame studentenhuizencompetitie. Ook de huisbazen en woningcorporaties van de 180 studentenhuizen doen mee met het studenteninitiatief. “Elke kleine stap heeft een betekenis, als je ‘m maar in de goede richting zet”, aldus Joos Ockels. Er was daarom geen twijfel of de stichting die haar man Wubbo Ockels in 2012 initieerde om oude panden te verduurzamen, de huizencompetitie mede wilde organiseren.
 
“Niets is symbolischer dan dat ik vrijdag namens Wubbo’s Stichting De Groene Grachten mijn steun geef aan een competitie in onze oude studentenstad. Hier staat een nieuwe generatie die niet wacht op de politiek, maar gewoon actie wil.” De studenten kunnen kiezen uit ‘De Groene Top 10’: een lijst van duurzame maatregelen waarmee ze in de prijzen kunnen vallen door te besparen op hun energierekening. Joos Ockels: “Een prijs winnen door zoveel mogelijk te verdienen, wie wil dat niet?”.

De studentenhuizencompetitie wordt gelanceerd in het bijzijn van onder andere CEO Unilever Paul Polman, Prinses Laurentien van Oranje en voormalig minister-president Jan Peter Balkenende tijdens een symposium over de circulaire economie. "Wij nemen als oudste studentencorps van Nederland het voortouw in sustainable student-zijn", aldus Gronings student en organistor Milan Petit.
Locatie en tijdstip
24 april 2015 - 12.30-17.00 uur
Der Aa-kerk, Akerkhof 2, Groningen

Noot voor de pers
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jelle Rademaker, mede-oprichter De Groene Grachten, +31 (0)6 14 06 07 25, jelle@degroenegrachten.nl.

Flyer - onder embargo tot vrijdag 24 april, 17.00 uur
Onderstaande flyer geeft een beeld van de spelregels van de studentenhuizencompetitie.

    
 
Copyright © 2015 De Groene Grachten, All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp